beachday

16.6K 318 17
                                    

POV Harry

Ik lag lekker op mijn handdoek in de zon samen met Roos, Kim, Zayn en Louis. Ik lag op mijn rug en keek naar de mensen in het water, dat waren onderandere Simone, Ming, Niall en Liam. Niall spetterde Simone de hele tijd nat waardoor ze gillend achter Liam of Ming sprong, die haar dan onder water duwde. Ik haf niet zo'n zin om in het water te gaan en Louis kwam er net uit, Zayn lag op zijn handdoek met Perrie te smsen die nog in Londen was en hij erg misste. Roos wou het waren niet in want die had geen zin om nat te worden en wou liever bruin worden.

"Roos, weet je waar Olivia is?" Vroeg ik. Ze keek op van haar mobiel en haalde haar oortjes uit haar oor en haalde haar schouders op. "Weet ik eigenlijk niet, heb haar na gisteren in het pretpark niet meer gesproken" Ze pakte haar telefoon en begon te bellen. "Liv waar ben je?" Ze was even stil en bedacht toen dat ze hem beter op luidspreker kon zetten. "Kun je dat nog eens zeggen, ik kon je niet horen?" Ze knipoogde naar mij en ik luisterde. "Ik ben op het strand" "Wij ook, kom je bij ons zitten?" "Ja is goed, straksjes want nu ben ik even met Selena, en daarna moet ik Justin nog even bellen want die is me sinds gisteravond aan het zoeken" "Justin?" Vroeg Roos en ik hoorde de arogante en de walging in haar stem die me liet grinniken.

"Ja ik moet hem bellen, ik ga er denk ik officieel een punt achter zetten" Zei Olivia. Ik voelde me blij en opgelucht alleen toen bedacht ik me dat ik heel egoistisch was want ze mocht dan nu wel niet meer van hem houden maar dat deed ze eerst wel. Olivia hield van Justin en ik weet dat hij er voor haar was toen ik dat niet kon. Ze zal wel pijn hebben en voorlopig niet in staan voor een nieuwe relatie.

"Ik denk dat ik er over een halfuurtje'' Zei Olivia. Roos hing op en glimlachte. "Ik weet heus wel dat je haar terug wil" Zei ze. "Ik geef haar gewoon tijd en ruimte om na te denken" Roos knikte. "Dan heb je ook de meeste kans, en ik heb het hele verhaal al eens gehoord maar dan nog. Ik weet dat Simon en Olivia niet echt beste vrienden zijn maar misschien moet je het tegenover Simon opnemen voor haar, laten zien dat je om haar geeft, dat zal ze wel waarderen" Zei ze. Ik glimlachte terug. "Dankje, ik dacht echt eerst dat je een bitch was die alleen met Olivia omging." "Ik ben ook een bitch, maar ik kan ook aardig zijn. Ik geef om Olivia en ik weet dat jij haar beter zou behandelen dan Justin heeft gedaan."

POV Olivia

Ik hing op en stak mijn telefoon terug in mijn tas. Ik keek weer naar Selena. We liepen langs de waterrand en waren nu al een tijdje aan het praten. "Dus jij en Justin zijn over?" Vroeg ze. Ik knikte. "Ja kijk, hij loog erover en het was ook nog eens met mijn beste vriendin." Ze knikte. "Zo voelde ik me er dus ook over." Ik keek over de zee en keek naar de kleine kinderen die aan het spelen waren in het water.

"Misschien zou ik het Taylor nog later vergeven, maar Justin niet. Kijk Taylor zal nooit meer mijn beste vriendin kunnen worden, ik heb nu eenmaal vertrouwensproblemen door mensen die me in het verleden hebben laten valen. Ik denk dat Taylor nog wel een vriendin kan worden maar Justin niet. Ik denk dat het gewoon komt omdat ik laatst hem alles heb toevertrouwd wat er zeg maar in mijn leven afspeelt en dat hij ondertussen met Taylor had. Dat valt gewoon niet goed te praten."

Ik toetste Justin nummer in en keek naar Selena. "Met Justin" "Met Olivia" "Olivia waar ben je?" "Op het strand." "Ik was je gisteren aan het zoeken.." "Weet ik, daarom bel ik. ik denk dat we binnenkort moeten praten, ik denk dat dit niet meer gaat werken" Ik keek om me heen en toen viel mijn oog op Roos, Louis, Zayn en Harry, die mijn kant op keken. "Olivia, ik kan je bewijzen dat het niks is, ik heb haar al niet meer gezien sinds die foto." "Justin, het maakt me niet uit hoelang je haar al niet meer hebt gezien, ik ben klaar met jou en met Taylor." Zei ik nu duidelijk. "Maar na alles wat we hebben doorgemaakt?" Vroeg hij.

Selena gaf me een teken dat ze vertrok en liep weg. Ik zwaaide nog even. "Justin het maakt niet uit, want al die tijd was je al met haar bezig, je bent niet gestopt nadat het uitging met Selena en je bent nu nog niet gestopt. Ik vind het nu moeilijk te geloven dat je ooit om me hebt gegeven." Ik liep langzaam richting Roos. "Heeft Selena dat in je hoofd gepraat?" "Nee dat heeft ze niet, dit is een keuze die ik zelf heb gemaakt." Ik ging naast Roos zitten. "Justin, ik laat nog wel weten waneer ik mijn laatste spullen kom ophalen." Ik hing op en zuchtte.

"Gaat het?" Vroeg Roos. Ik knikte maar ik was er niet zeker van. Roos stond op. "Ik wil heel graag praten maar ik moet heel nodig" Ze liep naar de wc. "Is er iets wat ik voor je kan doen?" Vroeg Harry nadat het even stil was geweest. Ik keek hem even aan en glimlachte kort. "Nee" Hij keek naar de grond. "Maar toch bedankt" Voegde ik eraan toe om het niet al te bitchy te laten overkomen.

Louis stond op en rende het water in. Zayn die luisterde niet want hij had harde muziek in zijn oren en Roos bleef uren leek wel op de wc. "Het spijt me dat ik je gisteren pijn deed" Zei Harry. Ik schudde mijn hoofd. "Maakt niet uit, ik was een bitch geweest en daar mocht ik best voor gestraft worden." Want eigenlijk had ik best wel spijt van mijn gedrag naar Harry toe. Ik was er zeker van dat als ik niet zo bitchy was, hem meteen had vertreld wie dancefreak was, dat we dan nu al weer vrienden waren. En eigenlijk wou ik het ook dolgraag weer proberen maar de pijn uit het verleden hield me tegen. De vertrouwensproblemen zaten in de weg. En ik kon mijn gevoelens nou eenmaal niet aan de kant duwen.

Ik zag Roos in de verte aankomen. "Harry" Begon ik langzaam"

POV Harry

Het leek alsof ze toch spijt had van haar daden en me echt wel wou vergeven maar ik wist niet wat haar tegen hield. Ze was altijd een meisje geweest die snel mensen vergaf, niet alleen omdat ze niet van ruzie hield maar Olivia had vroeger echt een verschrikkelijk geheugen. Maar ik denk dat nu wel is veranderd, ze weet namelijk dingen nu haarfijn na te vertellen. Ik wou gewoon graag weten wat haar nu nog tegenhield om vrienden met mij te worden.

"Harry" Zei ze voorzichtig. Ik schrok op uit mijn gedachten en keek haar aan. Ze had haar RayBan op maar nog zag ik dat ze wel degelijk pijn had om Justin en tranen in haar ogen stonden. "Wil je morgenochtend mee mijn spullen bij Justin ophalen?" Vroeg ze zacht. Ik knikte en glimlachte naar haar. "Tuurlijk"

"Hey Hey" Roos plofte tussen mij en Olivia in. Ik kon Olivia nu niet meer zien. Ik ging liggen en sloot mijn ogen. Morgen zou ik laten zien dat ik een goede vriend kon zijn, eentje die je kon vertrouwen. Het is denk ik gewoon het feit dat ze tijd nodig had. En ik ging in die tijd de perfecte vriend zijn... Misschien zou het dan nog wel ooit meer worden...

Move on ♥Where stories live. Discover now