I want to help

15.1K 323 19
                                    

Pov Harry

We zaten nu in Florida en over twee weken waren we klaar in Amerika. Dan deden we nog klein stukje Europa in twee weken en dan weer terug naar Londen.

Ik lag tegen Olivia aan die nog sliep. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar ze sliep de laatste tijd slecht, ze gaf weleens opeens over. Ik weet niet of het met Julia had te maken maar ik maakte me zorgen. Ik mocht het niemand zeggen van haar maar de meeste viel het wel op. Ze at met tegenzin haar bord leeg en ging vroeg naar bed. Tijdens de trainingen spaarde ze energie want anders ging het 's avonds niet goed.

Ik maakte me zorgen ook al zei ze dat ik dat niet moest doen. Langzaam zag ik haar wakker worden. Ze keek me even aan en glimlachte. Toen zag ik dat ze misselijk werd en zich probeerde groot te houden tegenover me. Ik trok haar tegen me aan.

"Wat is er nou allemaal?" Ze keek me even aan. "Nu ik Julia help komt alles weer naar boven, en Evy is binnenkort 3 jaar overleden." Een traan liep over haar wang gevolgd door nog een traan.

We liepen samen naar beneden. We gingen op de bank zitten en ik zag dat haar energie lager was dan normaal. Olivia stuiterde altijd rond en nu slenterde maar wat. Ik sloot haar in mijn armen. Haar telefoon ging en ik pakte hem op. Justin. "geef maar" zei ze zacht.

"Hey... nee sorry... oke doei" Ze legde haar telefoon weer weg. Ze kroop dichter tegen me aan. "Olivia? Kan je even naar boven komen? Julia roept je" Zei Louis in de deuropening. Langzaam stond ze op en liep ze naar boven.

"Wat is er met haar?" "Evy is binnenkort 3 jaar overleden." Hij knikte en kwam naast me zitten. "We moeten haar zien op te vrolijken"

Pov Olivia.

Ik ging naast Julia zitten. "Olivia moet je zien! Ik ben aangekomen!" Ze wees naar de weegschaal. "Goedzo ik ben zo trots op je!" Ik gaf haar een knuffel. Ik hield haar even vast want mijn ogen werden even zwart.

Ik stond op en liep weer langzaam naar beneden. Ik ging tegen Harry aanliggen en viel in slaap.

Toen ik wakker werd kreeg ik weer een vlaag van misselijkheid. Ik keek op de klok en zag dat het maar een halfuurtje was. Ik voelde me in iedergeval al een stuk beter en energie vol.

Ik stond op en liep naar de keuken. Ik maakte toch wat te eten voor mezelf zonder dat ik honger had.

Pov Harry

Toen ze weer in de keuken was pakte ik mijn telefoon. Ik wist dat ze vaker een terugval had alleen ik weet niet hoe ik ermee om moet gaan.

"Grace?" "Harry!" Zei ze blij. "Ik had een vraagje" "Tuurlijk" "Als Olivia een terugval had wat deed jij dan?" "Uhm probeer op vaste tijden toch eten binnen te laten krijgen en vaak even laten slapen dan gaat het langzaam aan beter" "Dankje Grace"

Ik liep de keuken in en zag Olivia eten. "Had je honger?" Ze schudde haar hoofd en nam nog een hap van haar macaroni. "Ga je zo mee wandelen?" Vroeg ze. Ik keek haar even raar aan. "Weet je het zeker?" Ze knikte. Ze at het laatste beetje leeg en liep naar boven.

Na een tijdje kwam ze beneden in een rood blousje topje dingetje en een wit shortje en witte sandaaltjes met diamantjes.

We liepen langs het strand en zochten een restaurantje op. Nadat we eten hadden besteld keek ik Olivia aan. "Wat?" ze keek me lachend aan. "Gewoon dat je nu wel zo eet en vrolijk en redelijk energievol bent?" "Ik weet het, ik ben de ene keer energievol en de andere keer niet."

Ze at een beetje van haar salade, omdat ze net al macaroni ophad deed ze maar sla zei ze. Ik keek haar aan. 'Ik hou zo veel van je" Zei ik. Ze keek op. "Mooizo, ik ook van jou!" Ze legde haar hand op die van mij en glimlachte.

***

In de avond kwamen we terug van een optreden en Olivia rende meteen naar boven. Ik keek verbaasd op. Ik rende achter haar aan. Ze was in de badkamer. Ik dacht dat ze ging overgeven. Ik liep naar binnen en toen deed ze de deur achter me dicht. Ik draaide me om en zag haar grijnzend tegen de deur aan staan. Ik liep naar haar toe en tilde haar op. Langzaam drukte ze haar lippen op die van mij en stonden we te zoenen.

Lang duurde het niet want toen werden we onderbroken door iemand die op de deur klopte. Ik zuchte en opende de deur. Ik keek verbaasd op toen ik Liam zag. "Uhh sorry dat ik stoor maar uhh.. Heb je Julia gezien? Ze is weg" Ik keek naar Olivia maar die rende al de badkamer uit en zocht iedere kamer af. "Ze zei tegen Simon dat ze hier met jou was" Zei Liam. Olivia draaide zich om. "Waneer zei ze dat?" "Een half uur geleden." Olivia rende naar beneden de voordeur uit.

Ik rende achter haar aan. "Laat mij maar rijden" Ze schudde haar hoofd "Je stapt nu in of ik rij aan" Ik stapte snel in en Olivia drukte het gas in. Ze reed meteen de stad door en stopte en stapte uit. Ik keek eens goed en zag iemand op de brug staan.

"Olivia ga weg!" Schreeuwde Julia."Julia dit wil je niet doen, het is het niet waard!" Olivia zette een stap dichter bij maar Julia schoof naa voren. "Kom niet dichterbij" Zei ze. "Julia ik weet hoe je je nu voelt, doe het niet" Ze schudde haar hoofd. "Ga weg!" Olivia zette een stap dichterbij.

Opeens ging alles super snel. Julia schoot uit en hing aan de brug.  Eerst met drie, toen met twee, toen met een en toen was ze weg. olivia begon te gillen en rende naar de brug. Ze deed haar jasje uit en spong over de brug. Ik keek over de rand en zag toen pas dat er snel stroomend water liep. Ik rende naar de zijkant maar ik zag ze niet.

Ik draaide me om toen ik een auto aan zag komen rijden. Ik rende weer naar de brug. Simon rende naar me toe. "Waar is Julia?" Ik wees naar het water. "Ze wou springen, gleed uit, Olivia is haar achterna gesprongen maar ik zie haar nergens" Zei ik in een adem. Snel rende Simon naar de brug en keek naar het water, ook hij rende naar de kant. "Het water is ijskoud!" Ik knikte. Ik, Liam en Simon rende verder de kant langs tot we bij een klein meertje kwamen waar de stroming in drie splitste. Opeens zag ik iemand boven komen. "OLIVIA!" Ze dook snel weer onderwater.

POV OLivia

Ik dook snel weer onderwater en probeerde Julia los te krijgen. Ze zat ergens vast aan een boomstronk op de bodem. Ik hield me vast aan de boom en probeerde te zoeken waar ze was. Ik keek even rond en zag toen haar broek en jasje vast zitten. Ik trok haar jasje uit en probeerde haar broek los te trekken. Ik zwom snel naar boven en haalde nog een keer diep adem. Ik opende mijn ogen en trok met volle kracht en eindelijk werkte de broek mee. Ik zwom met Julia in mijn armen omhoog en hoorde geschreeuw aan de kant maar opeens werd alles duizelig en begon alles te draaien. Ik zwom een richting op en klom de kant op.

Blijkbaar was het de goede kant want Julia werd door Simon en Liam uit mijn armen getrokken. Harry trok me tegen hem aan en deed mijn jas weer om me heen. Ik rilde nog even na en bleef dicht tegen Harry zitten. Ik keek naar Simon die Julia aan het reanimeren was. Ik draaide me naar Harry en verborg met mijn gezicht in zijn borst. Opeens hoorde ik iemand hoesten. Julia! Ik haalde opgelucht adem. Harry tilde me op en bracht me naar de auto. Hij zette me in de pasagiersstoel en liep naar de kofferbak. Niet veel later kwam hij met een deken terug en legde die over me heen.

Langzaam renden we terug naar het huis en daar legde Harry me in bad wat hij met warm water liet vollopen. Hij pakte mijn pyjama en schone kleren en legde die klaar. Hij maakte een kommetje van zijn hand en gooide warm water over mijn lichaam. "Dankje Harry" Hij glimlachte. "Ik was bang dat je kwijt zou raken weet je" Ik keek hem aan. "het spijt me" "Nee, je hebt Julia's leven gered" Ik zakte iets verder onderuit en sloot mijn ogen.

"Hé kom" Ik opende mijn ogen en Harry stond voor me en stak zijn hand uit. Ik stapte uit bad en droogde me af en trok warme kleren aan. Ik ging naast Harry in bed liggen en kroop dicht tegen hem aan.

Dit was een dag die ik denk ik nooit meer vergeet. Alles kwam naar boven maar ik heb het gevoel dat ik mijn verleden nu heb overwonnen. Misschien kan ik nu eindelijk verder, met Harry..

Move on ♥Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu