Hoofdstuk 62

84 8 3
                                    

'Medie!' Ik draai mijn blik snel van mijn voeten naar voor me. Met een zware, niet-modieuze rugtas van Mickel, volgepropt me blauw-gekafte boeken, loop ik met Breas over het schoolplein richting dat grote gebouw.

'Luna!' roep ik enthousiast terug. In een drafje loopt ze op mij en mijn zus af en twee stappen van ons vandaan blijft ze stilstaan.

'Fijn dat je weer terug bent,' zegt ze. 'Jullie allebei.'

'Dank je,' antwoord ik. Dat is niet echt een gepast antwoord, maar wat moet ik anders zeggen? 'Dat is fijn te horen. En wat is nou een betere dag om weer op school te komen, dan de dag waarop je begint met studievaardigheden?' voeg ik er wat sarcastisch aan toe.

Luna overbrugt de laatste twee stappen en haakt onze armen in elkaar. 'Maak je maar geen zorgen, ze zullen waarschijnlijk niet eens opgemerkt hebben dat je er niet was.'

Ik zucht terwijl we met z'n drieën over de drempel van het schoolgebouw stappen. Misschien had ik toch beter nog een daagje thuis kunnen blijven. Ik voel zenuwen in mijn buik kriebelen en ik heb het gevoel dat iedereen me aanstaart. Breas loopt naar een groepje leerlingen die ze kent en Luna en ik strompelen langzaam richting het lokaal van studievaardigheden. Wel fijn dat je dat met je mentorklas hebt.

'Heb je het nog met Pomme over de Girls Night gehad?' vraag ik.

'Ja!' Luna's wenkbrauwen springen aangenaam verrast de lucht in. 'Ja zeker, en we hadden al plannen gemaakt.'

'Oh, vertel eens?'

'Nou, binnenkort is het voorjaarsvakantie, over anderhalve week al. Dat betekent weer veel toetsen enzo, weet je wel?' Ik knik. 'Dus aan de ene kant kunnen we dit weekend al logeren, maar dan kan het maar kort in verband met leren. Aan de andere kant kunnen we ook de vrijdag, om te vieren dat de toetsperiode is afgelopen. En het leuke is, die vrijdag geeft Ryan weer een feest,' Luna moet even giechelen.

'Neem ik nou waar dat jij een oogje op iemand hebt?' vraag ik nieuwsgierig.

'Wat?' Ze doet een pluk van haar zwarte haar achter haar oren. 'Nee, natuurlijk niet. Ik kan me alleen wel nog herinneren dat dat de vorige keer zo leuk was. Met dat biergevecht, weet je nog?'

'Oh, god, wat erg!' lach ik. Ja, dat was een mooie avond. Ik had Pomme's fantastische jurk aan, lekker gedanst, Kemal's ontblootte bovenlichaam gezien en ben voor het eerst in een Feniks verandert. Mooie herinneringen.

De deur van het lokaal staat al open, dus we lopen maar alvast naar binnen. Aan de voorkant van het lokaal neemt Luna plaats op haar vaste plek, maar Pomme is er nog niet en ik zie Can of Kemal ook nog niet zitten, dus ik gooi die loodzware tas op de tafel ga naast haar zitten.

'Maar je zou daar dus graag heen willen?' vraag ik.

'Ja. Dan gaan we gewoon uit school naar Pomme's huis en plunderen haar kasten met eten, zetten we een film op, maken ons klaar enzovoorts. En dan komen we een uur of drie 's nachts weer terug en is het tijd voor een potje roddelen.' Ik knik goedkeurend.

'Klinkt als een goed uitgestippeld plan. En Pomme vond dit ook allemaal goed?' Net op het moment dat ik het vraag komt de blondine de klas binnenlopen. Ze heeft haar lichte haar voor de verandering in een staart en zwaait als ze ons ziet zitten.

'Hee meiden, wat zien jullie er leuk uit vandaag,' begint ze. Ik sta op om plaats voor haar te maken.

'Thanks girl,' antwoord Luna, 'Jij ook, nieuw shirtje?'

'Ja zeker, van de Zara in de uitverkoop. Scheelde me vijftien euro.' Dan richt ze haar blik op mij en geeft ze me snel een knuffel. 'Goed dat je er weer bent. We werden toch een beetje ongerust om je.'

Fenixoog - VerbondenWhere stories live. Discover now