Hoofdstuk 64

69 4 8
                                    


Oké meiden, wat willen jullie drinken?' vraagt Pomme terwijl Luna en ik plaatsnemen op de barstoelen in haar luxe keuken. Ze loopt naar de koelkast en gooit hem wijd open. 'We hebben cola, Schweppes, dubbel fris. En anders nog een hele hoop andere dingen in de kelder.' Ze komt een stap dichter naar ons toe en trekt een wenkbrauw op. 'Voor als we vanavond iets nodig hebben om een beetje los te komen bijvoorbeeld.'

Luna en ik beginnen allebei te giechelen. 'Maar wij zijn toch nog minderjarig?' vraagt Luna op een gespeelde toon. Als antwoord legt Pomme haar vinger op haar lippen en sist ze een sst, wanneer we alledrie in lachen uitbarsten.

'Volgens mij hebben wij helemaal niks nodig om een beetje los te worden,' giechel ik. Niet dat ik überhaupt van plan ben te gaan drinken. Ik houd me netjes aan de regels, juist nu mijn ouders er niet zijn moet ik het kunnen opbrengen me volwassen te gedragen. Hoewel, ik ben minderjarig, dus waarom zou ik me volwassen moeten gedragen?

'Maar..?' Pomme wijst naar de open koelkast.

'Doe maar dubbelfris,' antwoord Luna. Ik knik instemmend en zeg een 'ik ook graag'. Niet veel later staan er drie grote glazen dubbelfris en een schaal met m&m's op tafel. Weer chocola. Heerlijk, lekkerder dan chips, maar o zo slecht voor mijn huid. Maar wat maakt het uit, volgende week is het vakantie en dan hoeft niemand me te zien. Behalve mijn ouders dan, hoop ik.

'Oké, dus we moeten straks wel even bedenken wat we aan gaan trekken. Ik heb een hoop in mijn kast, dat weten jullie, maar wat als we niks vinden? Dan hebben we een probleem en moeten we snel naar het centrum.' Pomme kijkt me serieus aan. Kleding is dan ook een serieuze zaak.

'Is er nog een bepaald kledingvoorschrift of zo?' vraag ik.

'Volgens mij niet nee, maar het is wel een groot feest dus een spijkerbroek en een T-shirt worden waarschijnlijk niet gewaardeerd.'

'En daarbij,' zegt Luna, 'is het wel nodig dat we er leuk uitzien willen we wat jongens scoren.' Ik begin te lachen.

'Ryan zeker,' breng ik tussen twee ademhalingen door uit.

'Nee, Medie!' Zegt ze met een geamuseerde glimlach op haar gezicht. 'Je hebt gelijk dat ik interesse in hem heb, afgaand op uiterlijk. Maar ik ken hem helemaal niet en vind hem ook echt niet leuk.'

'Dat is toch ook niet nodig?' Reageer ik snel. 'Soms is lichamelijke aantrekking genoeg voor een gezellige avond.' Ik probeer het zo zwoel mogelijk te zeggen, wat aan Pommes lach te horen wel gewaardeerd wordt. Of het klinkt gewoon verschrikkelijk, dat kan natuurlijk ook.

'Laten we maar naar boven gaan, ik heb het nu liever even over kleding dan over scharrels,' stelt Luna voor. Met een licht bezwaar van Pomme en instemming van mij lopen we met ons drinken en eten naar Pommes kamer. Nee, daar had ik zeker geen bewaar tegen, straks leidde het gesprek nog naar Can of Kemal en daar had ik echt even geen behoefte aan. Of juist wel, misschien heb ik wel advies nodig van buitenstaander van het hele Feniks-Stuuder gebeuren.

'Hoe laat is het inmiddels eigenlijk?' vraag ik, met een krultang in mijn handen. Ik zie Luna voor me op haar horloge kijken.

'Half zeven alweer. De tijd gaat snel,' zegt ze verbaast. Ik laat een zwarte pluk met een grote slag erin vallen en pak een nieuwe, stijle pluk haar.

'Misschien moeten we zo even wat gaan bestellen, ik begin best trek te krijgen,' zegt Pomme. 'Waar hebben jullie zin in?'

'Pizza?' Stel ik voor. Een vette maaltijd vind ik wel bij een Girls Night passen.

'Ja, daar heb ik ook wel zin in,'stemt Luna in.

'Nou, dat is makkelijk besloten dan.' Pomme pakt voorzichtig haar iPad, zonder haar tweede laag rode nagellak te verpesten. 'Ik neem in ieder geval Hawaii, die vind ik het lekkerste. Luna wilt zeker Mozzarella, klopt dat?' Luna draait zich om naar Pomme en ik maak een schrikgeluidje. Bijna ging er een pluk van dat diepzwarte haar verloren.

Fenixoog - VerbondenWhere stories live. Discover now