I./1. fejezet | 🐍Bagolyhuhogás🐍

19.3K 571 500
                                    

Kedves Olvasó!

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) befejezett történet, amelyet 2018. november 1-jétől 2021. március 19-éig írtam. A Harry Potter fandomban ez az első fanfictionöm, ennélfogva nem állítanám, hogy életem legfőbb műve – ugyanakkor rengeteget adott nekem. Utólag pontosan látom a hibáit, és ha most kezdeném, bizonyos dolgokat egész biztosan máshogy írnék. Ez talán egyfajta maximalista írói agymenés is, hogy szinte sohasem vagyunk maradéktalanul megelégedve az írásainkkal, és a fejlődési folyamat velejárója, amelyen keresztülmegyünk a történet elejétől a végéig. Mindemellett a tökéletlenségeivel együtt szeretem az MSZVB-t (ahogyan rövidíteni szoktam), hiszen mindvégig imádtam írni, és tulajdonképpen ennek a fanfictionnek köszönhetem a wattpades „hírnevemet" – ami hihetetlenül megtisztelő számomra, és a mai napig egészen felfoghatatlan érzés. Nem lehetek elég hálás érte, pusztán annyit tehetek, hogy igyekszem rászolgálni.

A fanfictionhöz kiegészítő novellák is tartoznak, amelyek nem fértek bele a történetbe az E./1.-es narratíva miatt, így ezeket a „Harry Potter novellák" című kötetembe illesztettem be, amely megtalálható a profilomnál, a többi írásom között. A meglévőkön kívül valószínű, hogy lesznek még újabb kiegészítő novellák a jövőben is, úgyhogy ha megtetszik az MSZVB, érdemes felvenned a könyvtáradba a Harry Potter novelláim gyűjteményét is. Amennyiben nem zavarnak a spoilerek, ezekbe akár előzetesen is beleleshetsz – legalább csekkolhatod, hogy érdemes-e elolvasnod a történetet. ;-) Ha pedig nem szeretnél lemaradni az újabb írásaimról a Wattpad olykor szórakozott értesítésrendszere miatt, akkor érdemes bekövetned, a követőimet ugyanis mindig informálom a feltöltött tartalmaimról üzenőfalas értesítés formájában.

Köszönöm, ha adsz egy esélyt az MSZVB-nek, és elkíséred Diana Dursley-t kalandos életútján. Neked való ez a történet, ha szereted a mardekárosokat, a kígyókat, a sárkányokat, Fawkes-ot, a csavarokat, ha kíváncsi vagy más varázslókultúrákra – mint például az ausztrálra, vagy éppen az amerikaira, a híres Ilvermorny mágusiskolával –, ha érdekel, milyen lehetett Ginny Weasley és Luna Lovegood évfolyamára járni, ha szereted a Legendás Állatok filmsorozatot – különösen Göthe Salmander és Gellert Grindelwald személyét –, ha kedveled a nextgent (merthogy az utolsó kötet az), és nem utolsó sorban, ha érdekel, hogyan próbálom jobb irányba terelni (többek között) a Dursley családot, Draco Malfoyt és Perselus Pitont, mindezt úgy, hogy eközben ne legyenek OOC-k. A canon eseményektől való eltérések ellenére is igyekeztem, hogy a történet során hű maradjak Rowling eredeti karaktereihez, és minden jellemfejlődést reálisan próbáltam felépíteni, hogy azok a megváltozott körülmények fényében hitelesnek hassanak.

Kellemes olvasást kívánok!

Sarah Ross

 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄

 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now