II./2. fejezet | 🐾A Turner kúria🐾

6.4K 316 267
                                    

Harryvel csendesen megünnepeljük a szülinapját — már amennyire ezt a harsány Marge nénitől tehetjük

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Harryvel csendesen megünnepeljük a szülinapját — már amennyire ezt a harsány Marge nénitől tehetjük. Marcang még mindig vicsorog és ugat rám.

Délutánra már elegem van a zsivalyból, és visszahúzódok a szobámba. Meglepetésemre amikor belépek, az ablakomban egy szép uhu vár. Szobatársam és jó barátnőm, Madison Turner baglyát ismerem fel benne.

— Szervusz, Pallas! — simítok végig a tollain. — Levelet hoztál nekem?

A madár felém nyújtja lábát, amire fehér borítékot kötöztek. Kíváncsian bontom fel.

Kedves Di!

Remélem, jól telik a szüneted.

Velem minden a legnagyobb rendben — nemrég írtam is, hogy kaptam egy kölyök pulit a szülinapomra. Képzeld, végül Pamacsnak neveztem el.

Ugyan már túl vagyunk a hivatalos dátumon, de apa és anya megengedték, hogy szervezzek magamnak egy utólagos szülinapi bulit. Nekem rögtön te, Beth, Kirst és Ellie jutottatok az eszembe. Hiányzik már a drága szobatársos-barátosnéim társasága, és szívesen látnálak benneteket e hét szombatján a kúriánkban. Csapnánk egy jó kis pizsipartit. Mit szólsz hozzá?

Mivel te nem a varázsvilágban élsz, természetesen már ideutazhatnál hozzánk pénteken, és egészen az iskolakezdésig maradhatnál. Talán így neked és a szüleidnek is egyszerűbb lenne, hiszen elmehetnénk együtt az Abszol útra megvenni a tankönyveket, és a Roxfort Expresszhez is kivinnénk téged.

Szerintem szuper lenne, ha nálunk vendégeskednél. Örülnék, ha együtt tölthetnénk a szünidő fennmaradó részét.

Pallas a rendelkezésedre áll, küldd el vele a választ. Már alig várom!

Szeretettel ölel:
Mad

Ui.: Ez az egész annyira izgi!

Mosolyogva olvasom barátnőm sorait. Kétségkívül ő a legaranyosabb mardekáros. Az a fajta ember, aki a végtelenségig lelkes, és iszonyúan bezsong az őt érdeklő dolgoktól. Szinte állandóan pörög.

Rettentően örülök a meghívásnak, ám félek a szüleim reakciójától. Normál esetben apám örülne, hogy megszabadulhat tőlem, de a héten jópofiznia kell velem, mivel nekünk magunknak is vendégünk van. Fennáll a kockázata, hogy Marge néni látogatása miatt nem enged el. Vagy mégis?

Remek ötletem támad. Leszaladok a nappaliba, ahol — várakozásaimnak megfelelően — Marge néni terpeszkedik a kanapén. Marcang a lábánál fekszik és alszik. Anya undorodva nézi, ahogy a kutyanyál a padlóra csorog. Tisztaságmániája miatt csöppet sem kedveli az állatokat.

Apa laposakat pislog, és időnkénti ásításokkal megspékelve hallgatja nénikém monológját.

— ...Fubster ezredes persze azt mondta, nem érdemes törődni vele, de... oh, szervusz, Diana.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now