I./13. fejezet | 🐍Isolt Sayre öröksége🐍

6.4K 339 384
                                    

A jelenlévőknek leesik az álla, amikor Harry, Ron, Ginny, Lockart és én betoppanunk McGalagony dolgozószobájába

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A jelenlévőknek leesik az álla, amikor Harry, Ron, Ginny, Lockart és én betoppanunk McGalagony dolgozószobájába. Nem is csodálom. Ginnyt halottnak hitték, most pedig megjelenünk vele, tetőtől talpig mocskosan. Harry talárja úszik a vérben, és az enyémet is elég szép foltok tarkítják.

— Ginny! — kiáltja egy pufók, vörös hajú asszony. Még sohasem találkoztam vele, de nem nehéz rájönnöm, hogy ő Mrs. Weasley. Férje is követi, és együtt zárják karjaikba egyszem lányukat.

A kandallópárkány mellett a mosolygós hangulatú Dumbledore áll, mellette pedig McGalagony professzor. A tanárnőt nem sok választja el a szívinfarktustól. Tátott szájjal, a mellkasára szorított kézzel bámul minket, mintha még mindig nem tudná elhinni, amit lát. Fawkes elröppen mellettünk, és gazdája vállára telepszik.

A következő pillanatban Mrs. Weasley Harryt, Ront és engem rohamoz meg.

— Mi még nem találkoztunk. Diana Dursley vagyok — mutatkozok be.

— Tudom, kis drágám, Ginny és Ron sokat meséltek rólad. Az én nevem Molly Weasley.

— Tudom — bólintok. — Köszönöm szépen a karácsonyi ajándékot.

— Igazán nincs mit, szívecském. Nagyon örülök, hogy végre személyesen is megismerhetlek — rázza meg a kezem, és mindhármunkat megölel. — Megmentettétek! Megmentettétek! De hát hogyan? Hogyan sikerült?

McGalagony végre magához tér a sokkból, és meg tud szólalni.

— Erre, azt hiszem, valamennyien kíváncsiak lennénk.

Harry az íróasztalhoz lép, és lerakja rá a rubintkövekkel kirakott kardot, a Teszlek Süveget és Tom Denem naplójának maradványát. Nagy levegőt vesz, és belefog a történetbe. Közel negyedóráig beszél. Én addig egy székre roskadok, és csendesen hallgatom. Időnként kiegészítem a monológját egy-két megjegyzéssel. Chloe elszenderedik mellettem.

Unokatestvérem mesél a titokzatos hangról, amit csak mi ketten hallottunk, a Tiltott Rengetegben lakó pókokról, Hisztis Myrtle-ről, és hogy hogyan jöttünk rá, hogy Mardekár szörnye egy baziliszkusz, és találtuk meg a Titkok Kamrájának bejáratát. Még Chloe segítségét és a kígyóesküt is megemlíti, valamint Fawkes közbelépését és a kardot, amit a Teszlek Süvegből sikerült előhúznia.

Arról is beszámol, hogyan jelentem meg a kamrában, hogy támogassam őt, és hogy a ragyogásom következtében a különös erőm elhatalmasodott felettem, így fény derült arra, hogy én is Mardekár leszármazottja vagyok. Ezek után pedig párbajoztam Denemmel, amíg Harry végzett a baziliszkusszal.

Csak Denem naplóját és Ginnyt nem említi. Én sem beszélek erről, mert nem akarom, hogy a legjobb barátnőmet kicsapják. Mivel Denem naplója tönkrement, nincs rá bizonyíték, hogy kényszerítette Ginnyt a kamra kinyitására.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now