V./12. fejezet | 💚Antivalentin💚

4.5K 280 317
                                    

—      Íme a nagy csapat! — hahotázik elégedetten Lumpsluck, amikor a szobájába lépünk, és összecsapja a tenyerét

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

— Íme a nagy csapat! — hahotázik elégedetten Lumpsluck, amikor a szobájába lépünk, és összecsapja a tenyerét. — Nagyon örülök, hogy eljöttetek, drága gyermekeim, nagyon örülök!

Lesöpröm magamról a konfettiesőt, ami a belépésünkkor hullott ránk az ajtógerendáról, és undorodva körülnézek. Lumpsluck szobáját a többi partihoz hasonlóan tértágító-bűbájjal kezelték, ám most az egész rózsaszínre van színezve. A falakon lila és piros szívecskék díszelegnek, a plafonról füzérekben lógnak a fagyöngykupacok, és minden annyira, de annyira... csicsás, szirupos és undorítóan szerelmetes. A kajás és italos tálcákkal szlalomozó házimanók angyalszárnyakkal vannak felszerelve, Lumpsluck professzor pedig — a maga pocakos, kopasz valójában — Cupidónak öltözött. Fehér ruhában, szárnyakkal, a hátára fűzött nyilakkal teli tegezzel és íjjal áll előttünk, arcán széles mosollyal. Meglehetősen bizarr látványt nyújt.

— Uramisten, ez rosszabb, mint Lockhart Bálint-napja... — motyogja maga elé hitetlenkedve Harry.

Mélyen egyetértek, és Ron meg az ikrek is bőszen bólogatnak — sőt, ami meglepő, még Draco is. Kivételesen a griffendélesekkel pendül egy húron. Olyan arcot vág, mintha citromba harapott volna — ilyenkor nagyon hasonlít az édesanyjára. Narcissának is pont ilyen az arckifejezése, ha undorodik valamitől.

— Harry! Diana! — talál meg minket elsőként Lumpsluck. — Isten hozott benneteket, isten hozott! — ráz kezet velünk. — Jóságos ég, Diana, mit hoztál magaddal? — pislog döbbenten a vállamon pihenő kígyóra.

— Lumpsluck professzor, bemutatom magának a szarvas viperámat, Chloét — mosolygok.

Örvendek, hájas angyalka úr — sziszegi a kígyó.

— Öhm, páratlan... igazán páratlan jószág — hebegi Lumpsluck. — És mondd csak... te érted, amit mond?

— Igen.

— És az előbb, ha szabad kérdeznem, mit...?

— Üdvözölte magát. Azt mondta, nagyon örül a találkozásnak, és tetszik a jelmeze — füllentek.

— Ez igazán kedves tőle — derül fel Lumpsluck. — És mondd, szobatiszta? Csak mert nem tudom, beengedhetek-e állatot egy ilyen fontos eseményre...

Persze, hogy szobatiszta vagyok, idióta! — méltatlankodik Chloe. — Talán jobban, mint te a vén hólyagoddal.

Chloe nagyon értelmes — felelem —, nincsenek vele ilyesfajta problémák. Nem fog zavarni, ígérem.

Ez esetben minden rendben! Érezd jól magad, kedves Chloe! — mosolyog a kígyóra, majd a többiek felé fordul. — Draco, Blaise, micsoda öröm! — biccent a két fiúnak. — Ó, itt vannak a kedves Adlard és Wang kisasszonyok is — mosolyog Ellie-re és Beth-re —, valamint Longbottom-úrfi és...

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionKde žijí příběhy. Začni objevovat