II./8. fejezet | 🐾Seprűügyek🐾

5.8K 304 327
                                    

A téli szünet sajnos hamarabb elszáll, mint azt a drága diák szeretné, így ahogy beköszönt az újév, lassan mindenkinek vissza kell térnie az iskolába

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A téli szünet sajnos hamarabb elszáll, mint azt a drága diák szeretné, így ahogy beköszönt az újév, lassan mindenkinek vissza kell térnie az iskolába. Addig persze Hermionéval rengeteget lógunk a Mardekár klubhelyiségében, és szuper szilveszteri partit csapunk — még Chloe meg Csámpás is benne vannak a buliban.

Harry és Ron a Tűzvillám elkobzása óta nevetségesen viselkednek. Még mindig nem bocsátják meg Hermione húzását, holott a lány csak az unokatestvérem javát akarta. Miért nem képesek ezt a fiúk felfogni? Hasztalan próbálok a lelkükre beszélni.

Talán jobb is, hogy megint iskolaidő van, mert így legalább minden visszatér a rendes kerékvágásba — már ami a tanórákat és a felkészülést illeti. Hermionének a rengeteg tantárgya miatt alig van ideje, így le tudja foglalni magát, és nem marad energiája a fiúkon bosszankodni. Na, meg végre nem csak hárman uralják a Griffendél klubhelyiségét, hanem a többiek is visszatérnek. Megkérem Ginnyt, hogy figyeljen az enyhén szólva tanulásmániás barátnőnkre.

A Mardekár bázisa is megtelik, ami együtt jár kellemes és kellemetlen dolgokkal. Kellemes például az egymás kezét fogó Lyonel és Alison látványa, kellemetlen pedig a sértegetésekkel érkező Draco Malfoy.

— Nahát, Dursley, nem robbantottad fel a klubhelyiséget, amíg egyedül voltál? Igazán gratulálok.

— Felrobbantani nem robbantottam, de ki tudja, hol helyeztem el csapdákat a számodra — vigyorgok a képébe.

Természetesen kamuzok, és semmi tréfakelléket nem raktam sehová, de így még viccesebb nézni, ahogy Malfoy gyanakodva körülnéz, mielőtt bármihez is hozzáérne. Megérdemli azok után, amit Csikócsőrrel tett — illetve tesznek még most is az apjával.

Apropó, Csikócsőr... már egész jól haladunk a védőbeszédével, Hermione és én sok hasznos információt találtunk az ehhez kapcsolódó könyvekben. Ha ez így halad tovább, Hagridnak lesz esélye a tárgyaláson, hogy felmentsék a hippogriffet.

Az újév első animágia-különórája kellemesen telik. McGalagony közli, hogy befejeztük az animágia történelmét, és áttérünk magának a varázslatnak az elméletére. Igaz, jövő héten dolgozatot fog írtani velem az eddig tanultakból — mert állítása szerint egy animágus nem engedheti meg magának, hogy hibázzon, így betéve kell fújnom az egészet —, de nem bánom.

— Mondd, Diana — kérdezi az óra végeztével McGalagony —, még mindig motyog álmában a viperád?

— Ami azt illeti, igen — felelem meglepetten. — Ugyanazt, mint eddig. De miért kérdezi?

— Csak kíváncsiság...

—      Csak kíváncsiság

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now