IV./4. fejezet | 🔮A család mögötted áll🔮

4.7K 259 202
                                    

Mr

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mr. Weasley beküldi Harryt a tárgyalóterembe.

— Huh — törli meg a homlokát, miután az ajtó becsukódik az unokabátyám mögött. — Kis híján elkerült bennünket az információ.

— Minket is — bólogatok.

— Még szerencse, hogy Dumbledore sejtette, miben mesterkednek.

— Azt akarták, ne jelenjenek meg a tárgyaláson, ugye?

— Sajnos nagyon úgy néz ki — sóhajt gondterhelten Mr. Weasley. Tekintete a mugli rokonaimra siklik. Egyből felcsillan a szeme. — Üdvözlöm önöket — int kedvesen. — Arthur Weasley vagyok. Tavaly nyáron már volt alkalmunk találkozni... talán maguk is emlékeznek.

Elkuncogom magam. Hogy is ne emlékeznének a kandallós incidensre? A Weasley-család feje tavaly egy kisebb baleset folytán romhalmazzá változtatta a nappalinkat, az ikrek pedig nyelvnyújtó nyalánkságot adtak Dudley-nak.

Anya arcán tisztán látszik, hogy élénken élnek még benne az események. Dudley megrándul, amikor Mr. Weasley felé nyújtja a kezét, de végül bátortalanul megrázza.

— Mélységesen sajnálom, ami akkor történt — szabadkozik a varázsló. — Nem igazán úgy terveztem a találkozást. Na, de most végre tiszta vizet önthetünk a pohárba, nemde? — kérdezi lelkesen.

Anyám úgy néz rá, mint valami bolondra. Dudley szégyenlősen elmosolyodik. Mr. Weasley megpróbál beszédbe elegyedni vele.

— Hogy telik a nyarad?

— Jól — feleli félszegen Dudley.

— Ez remek. Na, és mit szoktál csinálni otthon?

— Hát... — A bátyám habozva anyára pillant. Ő a szemét forgatja, de azért biccent, hogy nyugodtan beszélhet.

Mr. Weasley egészen jól eltársalog Dudley-val — főleg a hétköznapi mugli elfoglaltságok iránt érdeklődik. A bátyám egészen feloldódik. Látom rajta, hogy már nem fél annyira a varázslótól, hisz' be kell látnia, hogy ő is ember, éppen csak annyi különbséggel, hogy mágiát használ.

Hirtelen nyílik az ajtó, és Percy Weasley arca jelenik meg. Tüntetően nem néz az apjára. Mr. Weasley sápadtan elfordítja a fejét.

— Kéretik Arabella Figget — közli színtelen hangon Percy.

Mrs. Figg becsoszog a tárgyalóterembe. Percy döngve csapja be maguk után az ajtót. A továbbiakban Mr. Weasley elcsendesedik. Nem faggatja a rokonaimat, csak fakó arccal mered maga elé.

A percek mintha csigalassúsággal telnének. Amikor újra megjelenik Mrs. Figg, Percy minket szólít.

— Dudley és Diana Dursley.

Dühös pillantást küldök az áruló Weasley-fiú felé, de ő elfordítja a tekintetét. Bevezet bennünket, majd visszaül a helyére, az első sor szélére. Írásra készen veszi a kezébe a pennáját. Ezek szerint ő a jegyző.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now