II./1. fejezet | 🐾A szökött fegyenc🐾

7.4K 326 368
                                    

Hihetetlen, hogy apám úgy tesz, mintha nem is léteznék

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hihetetlen, hogy apám úgy tesz, mintha nem is léteznék. Nemes egyszerűséggel keresztülnéz rajtam.

Csak akkor szól hozzám, ha nagyon muszáj — és ilyenkor is általában rendreutasítás céljából. Lerí róla, hogy a puszta látványom is undorral tölti el. Legszívesebben kipenderítene a házból, de nem teheti — Dumbledore professzor nem engedi neki. A Roxfort igazgatója valamiért ragaszkodik hozzá, hogy itt maradjak a nyárra Harryvel, így apám kénytelen elviselni a társaságomat.

Az ő mogorva viselkedésén kívül mással nemigen van gondom. Anyám ugyan hallgatag és távolságtartó velem szemben, de legalább nem tekint rám úgy, mint egy bűnözőre. Igaz, furcsamód, amikor a szemébe nézek, csalódottságot, némi irigységet, félelmet, és egy cseppnyi aggodalmat látok benne — mindezt nem tudom mire vélni.

Sokkal egyértelműbb a bátyám magatartása. Dudley ugyan szokott piszkálni, de ez már csak ilyen testvéri dolog — na, meg a személyisége velejárója. Egyébként örül, hogy hazajöttem, és ha anyáék nincsenek itthon, előszeretettel hallgatja a történeteimet.

Ezekből a mesedélutánokból Harry rendszerint kimarad, mivel Dudley-val finoman szólva se jönnek ki jól. Unokatestvérem általában begubózik a szobájába, és ki se mozdul, csak ha nagyon szükséges. A nyár eleji incidens óta különösen...

Történt ugyanis, hogy Ron felhívta őt telefonon. Ezzel csak az a probléma, hogy a vörös hajú srác aranyvérű családból származik, így nincs tisztában a varázstalan eszközök használatával. Ő és Harry balszerencséjére a telefont apám vette fel, és az egészből hatalmas balhé kerekedett. Ron torkaszakadtából kiabált a készülékbe (nyilván fogalma sem volt, hogy normál hangerőn is áthallatszik, amit mond), amikor pedig megemlítette a Roxfortot, apámnál végképp elszakadt a cérna, és lecsapta a kagylót.

Ezután legalább félóráig üvöltözött Harryvel, hogy hogy meri megadni ezt a számot a magunkfajtáknak. Így az unokatestvérem — hogy elkerülje a további összetűzéseket — inkább meghúzódik a szobájában. Én viszont nem teszek ilyet, hiszen attól, hogy boszorkány lettem, ez még az én otthonom is.

A szarvas viperám, Chloe viszont sajnos nem járhat-kelhet szabadon a lakásban. A vakáció első hetében még boldogan követett mindenhová, de miután anyám kígyópikkelyeket talált a konyha padlóján, kiakadt, és megkért, hogy ide semmiképp ne hozzam — amikor pedig apám rajtakapott, hogy kígyónyelven beszélgetek a házikedvencemmel, tajtékzott. A haragtól lila fejjel megfenyegetett, hogyha nem tartom terráriumon belül a hüllőmet, kidobja a házból.

Chloe dühösen sziszegett, és én is ki voltam borulva. Terrárium egy olyan szarvas viperának, mint Chloe? Micsoda dolog ez?

Persze a szabályt csak akkor tartom be, ha anyáék nagy ritkán benéznek a szobámba. A helyiséget én takarítom, így megtehetem, hogy napközben kiengedem Chloét a szobámban. Annak rendje és módja szerint az ágyam végében alszik, ahogy ezt a Roxfortban is tettük. Tavaly még kisebb volt, most azonban a nyár alatt nőtt vagy fél métert.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now