IV./1. fejezet | 🔮Élet a Grimmauld téren🔮

5.8K 281 166
                                    

—      Ürítsd ki az elméd

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

— Ürítsd ki az elméd.

— Könnyű azt mondani...

— Olyan nehéz lenne befogni a szádat, és csinálni, amit kérek?

Dühös pillantást küldök Piton felé, pedig ő igazán nem tehet semmiről. Ugyanúgy kötelezték arra, hogy itt legyen, akárcsak engem. Sirius házában, a Grimmauld tér 12. legfelső szintjének egyik szobájában vagyunk.

Lassan négy hét telt el a nyári szünetből, én pedig két hete vagyok itt. Dumbledore még azt se engedte, hogy amikor hazaérek Amerikából, a családomhoz menjek, hanem egyből ide rendelt. Megneszelte ugyanis, hogy olykor véletlenül legilimentálok másokat, és arra utasított, hogy tanuljak okklumenciát. Lyonel is ezt javasolta, még a Szükség szobájában. Istenem, de rég is volt, amikor Alisonnal és vele beszélgettünk! Mintha ezer éve történt volna. Azóta már elbúcsúztam a Swan-lánytól meg a keresztfiamtól, és mindenkitől, aki Amerikában maradt.

Most itt állok Pitonnal szemben, és hiába próbálom kiüríteni az elmém, ezernyi gondolat kavarog a fejemben.

— Már megint a Reggeli Prófétán jár az eszed — állapítja meg Piton.

Karba tett kézzel bólintok. Nincs értelme tagadni, Piton amúgy is remek legilimentor. A Próféta mai számában már megint találtam egy cikket, amiben Harryt és Dumbledore-t feketítik be. A nyár folyamán egyre sűrűbben publikálnak ilyeneket. Igyekeznek őket degradálni, hogy senki ne vegye komolyan a tevékenységüket. A minisztérium ugyanis továbbra se fogadja el, hogy Voldemort visszatért. Engem kihagynak a cikkekből, egyetlen helyen sem említenek meg. Dumbledore szerint azért, mert félnek tőlem. Év végén, a gyengélkedőn Cornelius Caramel a saját szemével látta, ahogyan hatalmas Szarvas Kígyóvá változom, egy ilyen nagy hatalmú varázslénnyel pedig nem szeretne ujjat húzni. Kérdeztem Dumbledore-t, hogy akkor őt miért próbálják korlátozni a hatalmában. Azt felelte, talán azért, mert ő csak ember.

Amikor megérkeztem ide, szinte rögtön felkeresett McGalagony, és elkísért a minisztériumba, hogy bejegyeztessem magam, mint animágus.

Apropó, animágia... Rita Vitrol többé már nem ír cikkeket, mióta Hermione nyakon csípte. Az okos lány rájött, hogy Vitrol bejegyzetlen animágus, és poloskává tud változni, ezért volt képes kihallgatni bizalmas beszélgetéseket. Megfenyegette a nőt, hogy botrányt csinál, ha továbbra is írni merészel, így azóta a riporternek nincs munkája.

Talán akkor mozdultam ki innen utoljára, amikor a minisztériumban voltam. Rögtön utána Dumbledore elküldte Pitont, hogy tanítson okklumenciára, és ez a délelőttjeim nagy részét kitölti. Most itt állunk egymással szemben, és mintha már megint kitalálná a gondolataimat.

— Én sem örülök, hogy itt kell lennem, nekem elhiheted. De ha már arra áldozom a nyári szünetemet, hogy téged oktatlak, maximális erőfeszítést várok a te részedről is.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now