III./7. fejezet | 🏆Papírözön🏆

4.6K 274 346
                                    

A tanév második hétvégéjére tűzik ki a kviddicsválogatást

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A tanév második hétvégéjére tűzik ki a kviddicsválogatást. Előzetesen már jelentkeztem a repülésoktatónál, Mr. Payne-nél, így most csak annyi a dolgom, hogy fogom a Nimbusz Kétezerkettesemet, és lesétálok a parkban található kviddicspályára.

A Szarvas Kígyó ház kviddicscsapatának tagjai már beöltözve állnak a helyszínen. Rajtam kívül még rengetegen szeretnének tagok lenni.

— Örülök, hogy eljöttetek — mosolyog ránk a kviddicskapitány, Todd Boodiam, egy hatodéves, mugli származású fiú.

Ő a csapat fogója. Magas, erős testalkattal áldotta meg az ég, valamint borzas barna hajjal és fekete szemmel. A válogatást ő bonyolítja le, de Mr. Payne felügyeletével zajlik, aki a háttérből figyel, és esetenként tanácsokkal látja el a kapitányt.

A jelentkezők között kiszúrom Emily Blye-t is.

— Szia — köszönök.

— Szia — mosolyog rám. — Te is jelentkezel?

— Aha. Otthon hajtó voltam, és nem is rossz — vigyorodok el.

— Én terelőnek jelentkezem, az jobban megy. Kicsit izgulok, de remélem, van esélyem.

— Biztosan — bátorítom. Eszembe jut, hogy Trixie is terelő. Ebből még adódhatnak konfliktusok...

A hajtóválogatással kezdünk, mivel erre a posztra jelentkeznek legtöbben. A tavalyi hajtósorból ketten is végzősök voltak, így ennyi hely üresedett meg. Feladatunk, hogy a kvaffal minél több gólt lőjünk a csapat őrzőjének, Sharon Blueflowernek, miközben Trixie és a jelenlegi egyetlen hajtó, Matthew Walters akadályoz bennünket. Az ötödéves fiú ellen játszani nem könnyű, és Trixie is ügyesen küldi a gurkókat. Sharon pedig piszok jó őrző — annak ellenére, hogy lányok ritkán szoktak ezen a poszton játszani.

Nincs könnyű dolgom, de végül annyi gólt dobok, amennyit csak tudok. Sharonnak néhányat sikerül kivédenie, de még így is én bizonyulok a legügyesebbnek a jelöltek közül. Nem sokkal marad le mögöttem Hector Irwin. Ő az a srác, aki kételkedett abban, hogy egyáltalán beosztanak engem a házak szobrai. Sötétvörös hajjal és szürke szemmel büszkélkedhet, valamint erős csontozattal — és el kell ismerni, tehetséges hajtó. Nem mondanám, hogy szimpatikus, de mivel csapattársam, valamint osztálytársam is, muszáj lesz megismerkednem vele.

Miután a csapat üdvözli az új hajtókat, következik a terelőválogatás. Mivel csak egy hely van, a féltucat jelentkezőnek keményen meg kell küzdenie a posztért. A többségük játéka nem rossz, de meglepő módon Emily Blye a legjobb közülük. Az apró lányban nagyobb erő lakozik, mint bárki hitte volna. Trixie morcosan nézi végig a válogatást, és amikor a többiek üdvözlik a csapatban az új terelőt, ő csak kurtán biccent.

Továbbra sem tudom mire vélni a két lány közötti ellenségeskedést, de elhatározom, hogy ki fogom deríteni az okát.

Továbbra sem tudom mire vélni a két lány közötti ellenségeskedést, de elhatározom, hogy ki fogom deríteni az okát

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now