I./6. fejezet | 🐍Hátborzongató halloween🐍

8.6K 388 204
                                    

Az októberi ítéletidő miatt sokan megfáznak a kastélyban

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Az októberi ítéletidő miatt sokan megfáznak a kastélyban. A Roxfort javasasszonyának, Madam Pomfrey-nak van egy kalapkúra nevezetű bájitala, ami hatásos ugyan, de használójának még órákig füstcsík gomolyog a füléből, miután megitta. Olyan, mintha égő fejű emberek rohangálnának a kastélyban — nagyon vicces nézni.

Akinél a legfeltűnőbb, az Ginny, mivel neki a haja is lángvörös. A hatodéves bátyja, Percy beszélte rá, hogy igyon az orvosságból, mert kicsit beesett az arca. Szerintem egyébként nem is fázott meg, valami más lehet az oka a beteges külsejének. Nagyon kimerült mostanában — lehet, hogy az iskolai hajtás teszi.

Én is elég fáradt vagyok. Nekünk, elsőéveseknek még hozzá kell szoknunk ehhez a sok tanuláshoz — ezen kívül én hetente egyszer gyakorlok Lyonellel sötét varázslatok kivédését is. Nagy szükségem van rá, mert ahogy számítottam rá, Lockhart professzor továbbra sem tesz hozzá semmit a tudásomhoz. Csak szombatonként tudunk edzeni, mert Lyonelnek nem igazán van máskor ideje. Ott vannak neki az RBF-vizsgái, amikre már most keményen kell tanulnia, és persze a kviddics.

A rossz idő ellenére a Mardekár csapatkapitánya, Marcus Flint ugyanúgy megtartja az edzéseket. Péntek délután úgy határozok, megnézem a csapatot. Hasznos lehet, ha jövőre én is jelentkezni akarok. Még az eső sem szegi kedvemet. Lyonellel együtt ballagok le a pályára. Amikor odaérünk, a csapat többi tagja épp az öltözőből lép ki.

— Kapkodd magad, Davis! — szól rá ötödéves barátomra Flint, mire Lyo az öltöző felé siet.

— Ez meg mit keres itt? — mutat rám fintorogva Malfoy.

— Netán valami bajod van? — teszem csípőre a kezem.

— Hol hagytad azt a rusnya hüllőt? — fürkész gyanakodva, mintha Chloe ott bujkálhatna a talárom bármelyik zsebében. Elégedetten konstatálom, hogy tekintetében egy csöpp félelem csillan. Biztos fájt neki a múltkori kígyóharapás. Helyes...

— Ha a szarvas viperámra gondolsz, ő a kastélyban maradt. Hűvös és saras az idő, nem akarom, hogy bőrig ázzon.

— Maradjon csak a helyén! Nem is lenne a kastélyba való. Ha apám tudna erről...

— Á, jó, hogy eszembe juttatod. Áruld el nekem, a múltkori után hogyhogy nem rohantál rögtön apucihoz? Az lenne a te stílusod. Nem akartál eldicsekedni vele, hogy legyőzött egy tizenegy éves lány? — vigyorgok.

Draco már nyitná a száját, hogy válaszoljon, de Flint közbeszól.

— Embereld meg magad, és vonszold ide a segged, Malfoy! Ha nem vetted volna észre, kezdődik az edzés. Mialatt te bájcsevegtél, már Davis is elkészült, pedig ő aztán valóságos menyasszonytempóban öltözködik.

— Hé, ez nem is igaz! — tiltakozik Lyonel. A többiek csak nevetnek.

Mi, mardekárosok szinte testvérekként kezeljük egymást, hozzátartozik a napi rutinunkhoz egymás szívatása.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionDär berättelser lever. Upptäck nu