VI./4. fejezet | 🗡️A nagy nap🗡️

2.9K 215 74
                                    

Egy esküvő nem mindennapi esemény, így hát Bill és Fleur megadják a módját

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Egy esküvő nem mindennapi esemény, így hát Bill és Fleur megadják a módját. A nagy nap reggelén minden készen áll.

Az Odú kertjében hatalmas, fehér sátor pompázik, benne bíbor szőnyeggel, arany székekkel és léggömbökkel. A sátor oldalát csinos virágok díszítik. Fehér taláros pincérek érkeznek, hogy felszolgálják a mennyei lakodalmi kaját, illetve a nagy rohangálásban felfedezek néhány aranykabátba bújt zenészt is.

A fiúk feladata, hogy a vendégeket a helyükre kísérjék, az előre elkészített ülésrend alapján — mi, lányok pedig lázasan készülődünk, ugyanis jelenésünk van koszorúslányként. Fleur mind a négyünknek térd fölé érő, A-vonalú aranyruhát választ, de egy icipicit más stílusút, hogy passzoljon az egyéniségünkhöz. Hermione ruhájának felső része pántos, dekoltált, Gabrielle rövid csipkeujjat kap a sajátjára, Ginnyé pánt nélküli, az enyém pedig nyakpántos.

Közösen öltözünk Ginny szobájában, és mivel mindannyian nagyon izgulunk, beszélgetéssel tereljük a figyelmünket. A tizenegy éves Gabrielle (aki külsőre olyan, akár egy mini-Fleur) még nem sokat tud angolul, de ahhoz képest egész jól el tudunk kommunikálni vele. Aranyos lányka, folyton mosolyog, és nagyon tetszik neki Chloe (aki szintén jelen van a készülődésnél).

Hermione kezelésbe veszi mindnyájunk haját. A sajátját kiegyenesíti és két oldalt feltűz belőle egy-egy tincset, Gabrielle-nek bűbáj segítségével hajpántfonást rittyent, amit virágokkal díszít, Ginnyének az alját enyhén behullámosítja, és két oldalfonatot készít neki, amiket végigfuttat a feje hátulján, és a fülei mögött rögzíti, az én hajamat pedig laza kontyba fogja a tarkómon, elöl két oldalt pedig kihagy belőle egy-egy tincset.

— Magnifique! — csapja össze a tenyerét Monsieur Delacour, amikor megjelenünk előtte. Fleurtől csak egy ideges mosolyra futja.

— Nagyon izgulsz? — kérdezi együttérzően Hermione.

— Nem minden náp megy áhz emberh férhjhez.

— Ez igaz — bólogat Ginny.

— Áhz előb jáhrt it Muhriel nénikéd — fintorodik el a menyasszony.

— Tényleg? De jó, hogy már elment! — szusszan a vörös hajú.

— Miért, mi van Muriel nénikétekkel? — kérdezi Hermione, rosszat sejtve.

— Azt hiszi, mindent jobban tud mindenkinél, csak mert százhét éves — forgatja a szemét Ginny. — Bár, ha belegondolok, világéletében másokat kritizált...

— Ehngem á kölcsőn áhdot diádémrhól oktáthótt ki. — Fleur a fején csillogó fejdíszre bök. Remekül illik ezüstös hajához. Menyasszonyi ruhája is csodaszép: egyszerű szabású, pántos szaténöltözet. A háta kivágott, a mellrésze és az alja pedig apró, csillogó ezüstgyöngyökkel van díszítve.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now