III./8. fejezet | 🏆Youme ajándéka🏆

5.1K 284 302
                                    

Közeleg az első próba napja

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Közeleg az első próba napja. Nemrég utánaolvastam kicsit a Trimágus Tusának. Remélem, idén tényleg finomítanak a versenyen, mert amit találtam, attól nem lettem nyugodtabb, sőt... A legutóbbi játékon például a bajnokoknak egy hatalmas sárkánygyíkot kellett volna foglyul ejteniük, de az állat megszökött, és a zsűri tagjait is megsebesítette. Bízom benne, hogy ezúttal nem lesz ilyesmi.

A próba előtti este telihold van. Tonks fél, hogy Remus nem lesz utazásra képes állapotban, de egyedül se akarja itt hagyni, így vele marad. Én viszont magamban nem kószálhatok a kontinensek között zsupszkulccsal, szükségem van egy felnőtt kísérőre.

Clayton professzor Göthe Salmandert kéri meg a feladatra, aki örömmel vállalja.

— Egyébként is beszélni szeretnék Dumbledore-ral — mondja. — Alig várom, hogy újra láthassam a jó öreg Roxfortot.

Mivel a próbára utazom, a délutáni óráimról Clayton professzor elenged. Ebéd után a legendás lények gondozása tanár, Chloe és én lemegyünk Convollba. A MACUSA emberei Johnra bízták a zsupszkulcsot, így a Vidám Wampustól indulunk. Kivisszük a fogadó elé a szakadt vászonszatyrot, és amikor kéken felizzik, hozzáérintjük a mutatóujjunkat.

Jön a jól ismert rántás érzete, és néhány pillanat múlva Roxmortsban találjuk magunkat, a Három Seprű előtt.

— Merlinre, de rég jártam itt! — túr a hajába Salmander.

— Eltegyem a vászontáskát? — mutatok a földön heverő zsupszkulcsra.

— Igen, ezzel fogunk visszamenni.

Belesüllyesztem a szatyrot a Remustól és Tonkstól kapott sárkánybőr-táskámba, és a legendás lények gondozása tanárommal meg a szarvas viperámmal együtt elindulunk a Roxfort felé.

— Előreküldök egy üzenetet Dumbledore-nak, hogy megérkeztünk — közli Salmander, és pálcájából ezüstös patrónust varázsol elő. Az állat elúszik a levegőben.

— Miféle lény volt ez? — kérdezem.

— Szalamandra — mosolyodik el.

Egy jóleső délutáni séta után elérjük a kastély kapuját. Nem más fogad bennünket, mint Perselus Piton professzor. A férfi ugyanúgy néz ki, mint amikor utoljára láttam. Szikár alkat, horgas orr és áll alattig érő, zsíros fekete haj.

— Jó napot, tanár úr — mosolygok rá.

— Nocsak, nocsak... rég láttalak, Diana. Számítottam rá, hogy megjelensz — közli szenvtelen hangon.

— Én is örülök magának — kacagok fel.

— Az úr pedig...

— Göthe Salmander — nyújt kezet a legendás lények gondozása tanár.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now