IV./14. fejezet | 🔮A jóslatok súlya🔮

4.6K 277 104
                                    

A Reggeli Próféta a következő szalagcímektől zsúfolt: „Sirius Black ártatlan! Ez történt valójában tizennégy évvel ezelőtt", „Diana Dursley újra a Roxfortban! Fény derült az igazságra: a diáklány valójában nem sötét mágus", „Sirius Black és Diana ...

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.

A Reggeli Próféta a következő szalagcímektől zsúfolt: „Sirius Black ártatlan! Ez történt valójában tizennégy évvel ezelőtt", „Diana Dursley újra a Roxfortban! Fény derült az igazságra: a diáklány valójában nem sötét mágus", „Sirius Black és Diana Dursley — a varázsvilág megmentői?", „Tudjukki visszatért! Peter Pettigrew életben van! Sirius Black és Diana Dursley mindent elmond!", „A dementorok immár nem Azkaban lakói", „Visszakerültek a börtönbe a szökött halálfalók", „Letartóztatták Peter Pettigrew-t", „Biztonsági tanácsok — mit javasol a Főnix Rendje?", és így tovább, és így tovább...

Sirius és én körözött bűnözőkből egy csapásra ünnepelt hősökké válunk. Miután Cornelius Caramel kihallgatott minket és Pettigrew-t, a hitvány férget a többi halálfalótársával együtt az Azkananba zárták — beleértve Lucius Malfoyt is. Immár nem dementorok őrzik őket, hanem a minisztérium által külön erre kiképzett osztag, amelynek tagjai folyamatosan váltják egymást az őrszolgálat során. A bűnözőket komoly varázslatok rögzítik a zárkájukba.

Sirius roppant büszke rá, hogy ő foghatta el Pettigrew-t a bőröndben. Bár azt mondja, Szilveszter és Csikócsőr is jelentősen rásegítettek. Állítólag Féregfark halálosan betojt a hippogrifftől és a kifejlett kínai gömblángsárkánytól. Nem is csodálom.

A kihallgatásunk anyaga szárnyra kap, és interjú formában, képekkel kiegészítve jelenik meg a Reggeli Prófétában. A lap hetekig ettől hangos. Amikor visszatérek a Roxfortba, azzal kell szembesülnöm, hogy híres lettem. Mármint... eddig is volt valamekkora hírnevem, főleg a mardekárosok körében... de ez most egészen más. Ízelítőt kapok a figyelemből, ami rendszerint Harryt övezi.

— Nem is tudom, hogy bírod! — panaszolom neki. Le se tudom rázni a lelkes érdeklődőket. Harry persze jót nevet rajtam. Állítása szerint örül, hogy végre nem ő van a figyelem középpontjában. Azt mondja, legalább most én is megtapasztalom, milyen érzés.

Apropó, Harry... az unokatestvérem újra a varázsvilág szeretetének és rajongásának örvend, Dumbledore professzorral együtt. Mivel bebizonyosodik, hogy végig igazat mondtak, visszakapják a tekintélyüket. Az igazgatónak minden rangját, amitől megfosztották, most visszaadják, Umbridge-ot pedig eltávolítják az iskolából.

A főinspektor egyébként is sokk hatása alá került, ugyanis a Tiltott Rengetegben elfogta egy csordára való dühös kentaur, akiket magára haragított. Mindez úgy történhetett, hogy miután a banya elkapta Harryéket, azt mondták neki, hogy velem beszéltek a tűzben — eddig igaz is a történet —, mert nem tudják, hogy indítsák be a fegyvert, amit kifejlesztettem a minisztérium ellen. Behazudták, hogy ez a titokzatos fegyver — ami persze nem is létezik — a Tiltott Rengetegben van. Elcsalták hát oda a főinspektort, és összefutottak a kentaurokkal — akik elhurcolták az őket sértegető Umbridge-ot —, majd „kicsi" Gróppal — aki viszont a kentaurok között csapott szét. Kész csoda, hogy megmenekültek. A csapat közben elintézte a főinspektori különítményt — titokban Draco és Blaise is segített nekik.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ