VI./3. fejezet | 🗡️Ajándék rejtélynek ne nézd a fogát...🗡️

3K 234 152
                                    

Mindenkinek leesik az álla

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mindenkinek leesik az álla.

— A miniszter... de hát, miért? — hebegi Mrs. Weasley. — Nem értem...

Nem telik bele sok idő, felbukkan Mr. Weasley — s ahogy ígérte, oldalán ott biceg a szikár, sörényszerű hajkoronát viselő Rufus Scrimgeour.

— Elnézést kérek az alkalmatlankodásért — udvariaskodik a mágiaügyi miniszter. — Annál is inkább, mivel úgy látom, ünnepi eseményt zavarok meg — pillant a tortára. — Isten éltessen, Harry.

— Köszönöm — biccent kimérten az unokabátyám.

— Szeretnék szót váltani veled — közli Scrimgeour. — Szintúgy Ronald Weasley úrral, valamint Hermione Granger és Diana Dursley kisasszonyokkal.

— Velem és Hermionével is? — csodálkozik Ron. — Velünk miért?

— Közölni fogom, amint magunkban leszünk. — A miniszer Mr. Weasley-hez fordul. — Akad itt olyan hely, ahol beszélhetek velük?

— Hogyne, természetesen — habogja Mr. Weasley. — A... a nappali, gondolom, megfelel.

— Mutasd az utat! — parancsol rá Ronra Scrimgeour. — Magának nem kell elkísérnie bennünket, Arthur.

Mr. Weasley aggódva összenéz a feleségével, Sirius pedig kis híján felpattan a székéből — gyanítom, csak Remus figyelmeztető pillantása tartja vissza. Chloéra is rá kell parancsolnom, hogy maradjon (még jó, hogy a miniszter nem érti, miféle szitokszavakat vág hozzá a szarvas viperám).

Scrimgeour egy szót sem szól, amíg a nappaliba nem érünk. A házban már sötét van, így Harry egy pálcaintéssel meggyújtja az olajlámpákat. A miniszter elhelyezkedik a karosszékben, mi, négyen pedig összezsúfolódunk a kanapén — nekem már csak a karfáján jut hely.

— Kérdéseim vannak hozzátok — fog bele a mondókájába Scrimgeour —, és legjobb lesz, ha ezeket kinek-kinek négyszemközt teszem fel. Ti hárman — mutat Hermionére, Harryre és rám — várjatok odakint. Ronalddal kezdem.

— Biztos, hogy nem — pattanok fel a karfáról, és fenyegetően tornyosulok a miniszter fölé. — Mindnyájan itt maradunk és végighallgatjuk.

— Így van — helyesel Ron, és Hermione is bőszen bólogat.

— Nem megyünk sehova — jelenti ki Harry. — Vagy együtt beszél velünk, vagy sehogy.

Scrimgeour hűvösen mér végig minket, végül beletörődik, hogy lehet ő akárki, nem sok esélye van négy dacos tizenévessel szemben.

— Akkor hát, maradunk ötösben — adja be a derekát. — Ülj vissza, Diana Dursley — vet rám metsző pillantást, mire karba tett kézzel visszahuppanok a karfára. Azonnal meg is bánom a hirtelen tett mozdulatot, ugyanis belesajdul a hátsóm.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now