18. kapitola - Plány na večer

3.3K 136 0
                                    

Probudila jsem se v pokoji někdy později odpoledne. Tma teď byla o hodně dříve, takže jsem nemohla odhadnout, kolik je zhruba hodin.

Někdo mě sem musel odnést. Vstala jsem a otevřela dveře. Ze společenské místnosti jsem slyšela zpěv i zvuk kytary.  Usmála jsem se, ale dolů jsem nešla. Zůstala jsem tam stát a tiše si pobrukovala. V tichosti jsem si sedla na schody, abych tam viděla. Tom hrál na klavír, Jenny mu seděla na klíně a zpívala. Překvapilo mě, že umí tak nádherně zpívat. Rick seděl opodál a brnkal na kytaru. Nikki s Andrewem se objímali, usmívali se a zpívali společně s Jenny. Jediný, kdo tu kromě mě chyběl, byl Jason.

Schody zavrzaly pod váhou nějaké osoby. Najednou vedle mě seděl Jason s úsměvem na tváři. Nemohla jsem se přestat dívat na ten ďolíček, který se mu udělal u koutku. "Děkuju, že jsi mě sem pozvala." dal mi ruku okolo ramen. Projela mnou energie, jen díky jeho doteku. Cítila jsem, jak mi rudnou tváře.

"Nemáš za co. Jsem ráda, že jsme tu všichni společně." usmála jsem se.

"Jak se ti spalo?" zeptal se.

"Spalo se mi dobře."

"Spala jsi hrozně dlouhou dobu v křesle, a tak jsem tě odnesl do pokoje, samozřejmě mi pokoj ukázal pan Blake. Rick tě přikryl a zůstal tam s tebou. Šel jsem se taky trochu prospat. Vzbudila mě až ta hudba ze zdola." řekl.

"Myslela jsem, že mě do pokoje odnesl Rick." povzdechla jsem.

"Byl s ostatními plavat." vysvětloval mi.

"Jdeme za ostatními?" vstala jsem, protože mi bylo nepříjemné, jak mě objímal. Ne, že by mi to vadilo, ale mohl by to vidět Rick a navíc jsem ho chtěla sem pozvala za jiným účelem, než je objímání na schodišti. Šla jsem za ostatními s Jasonem v patách. Když mě Nikki viděla, usmála se. "Už jsi vzhůru?" pustila Andrewovu ruku.

"Jo, před chvílí jsem vstala." odpověděla jsem jí.

"Ahoj zlato." Rick mě letmě políbil, pohladil mě po tváři a odložil kytaru.

"Viděl někdo Charlese?" zeptala jsem se jich.

"Čekali jsme s večeří na tebe. Pravděpodobně je v kuchyni a dělá ji."

"Půjdu za ním a připravím horkou čokoládu." usmála jsem se. Vběhla jsem do kuchyně a objevila v ní pana Blakea, jak připravuje jídlo. Popadla jsem dózu s čokoládou, vyndala tác a hrnky a začala s přípravou.

"Dobrý večer Thereso." pozdravil mě.

"Dobrý večer Charlesi. Co bude k večeři?" začala jsem míchat směs v hrnci.

"Dnes Vám připravím něco lehkého." sekal zeleninu na malé kousky. Čokoláda byla hotová, rozlila jsem ji do hrnků, nastříkala jsem na ni šlehačku a dala na ni marshmallony, postavila je na tác a odnesla ho do společenské místnosti. Ostatní seděli okoli stolu a připravovali Aktivity.

Upíjeli jsme čokoládu, snažili se přijít na zadané úkoly nebo jsme se je snažili předvést, dokud nás Charles nezavolal na večeři.

Jídlo bylo úžasné. Charles nám připravil čínu podle jeho rodinného receptu, salát s mozarellou, rajčaty a olivami a jako přílohu nám uvařil rýži.

"Smím Vám navrhnout jednu aktivitu?" zeptal se, když jsme dojedli.

"Samozřejmě, pane Blakeu." usmála se na něj Nikki.

"Můj dobrý přítel pracuje tady v lyžařském středisku, řekl mi, že dnes a zítra se tam jezdí v noci a já bych rád navrhl, že byste si mohli vyzkoušet noční sjezdy. Odhaduji, že začínají kolem deváté." zeptal se nás.

"To je skvělý nápad!" vykřikl Tom.

"Noční lyžování jsem chtěla vždycky vyzkoušet." pískla Jenny.

"Charlesi, děkujeme za návrh, ale dnes by jsme měli opravdu odpočívat, takže mám plán na celý večer." řekla jsem, i když jsem viděla zklamané tváře ostatních. "Zaplaveme si, zajdeme do sauny, dáme vířivku, koukneme na film a zítra budeme moct vyrazit na sjezdovky už brzy ráno a odpoledne. Večer půjdeme na noční lyžování a užijeme si to lépe, než kdyby jsme tam šli dnes naprosto zničení z cesty. Myslím, že to je slušný návrh. Záleží na vás lidi." řekla jsem.

"Myslím, že by jsme to asi fakt měli nechat na zítra. Jsem taky unavený a nikam se mi popravdě nechce." Andrew si promnul oči.

"Jo, souhlasím s Andrewem." poznamenal Jason.

"Dobře." tlesknul pan Blake rukama. "Jdu do svého pokoje, kdyby jste mě hledali, víte, kde mě najdete."

                                         ~

"Tak jak jsi se rozhodla?" řekla Nikki unaveně. Seděly jsem v sauně naprosto vyčerpané. Koukali jsme na akční thriller společně s ostatními, kteří teď plavali v bazénu. My dvě jsme si taky zaplavaly, ale místo do vířivky jsme zamířily do sauny.

"Já ti nevím. Je to strašně moc složité." odfrkla jsem.

"Měla by jsi mu to říct. Bude to tak lepší, věř mi." Nica si opřela hlavu o stěnu a zavřela oči.

"Budu to muset udělat. Chci to tak." dodala jsem.

"Vážně to tak chceš?" zeptala se.

"Ano." zapochybovala jsem. Nevím jistě, jak to vlastně chci.

                                         ~

Umyla jsem si vlasy a vykoupala se. Byla jsem totálně zničená. Po koupeli jsem se oblékla do modrého pyžama s krátkým rukávem. Vystřídali jsme se s Rickem v koupelně, ale já ani nečekala až přijde, prostě jsem zahučela do postele s jedinou myšlenkou - jít spát. "Tak co zlato, co budeme dělat?" zeptal se, když se vrátil z koupelny.

"Půjdeme spát." něžně jsem ho políbila.

"Tak jo. Dobrou. Miluju tě." dlouze mě líbal, pak mě pohladil po tváři a já se k němu přivynula.

"Taky tě miluju." zapochybovala jsem nad tím, co jsem teď řekla, stejně jako tehdy na plese. Rick brzy usnul, za to já ne. Přemýšlela jsem, jak to povím Jasonovi. Zachumlala jsem se do deky a snažila se usnout.

Hokejový fanda - DOKONČENÉWhere stories live. Discover now