10. kapitola - Ples

4.6K 186 7
                                    

Vyučování ubíhalo rychle. Po škole jsem počkala u Jasonovy skříňky, abych mu mohla dát projekt. "Ahoj, tady je ten projekt." řekla jsem, když se tu objevil.

"Ty už jsi ho udělala?" zeptal se a začal otvírat skříňku.

"Ano, je celý hotový. Myslím, že by jsi si ho měl přečíst, aby jsi věděl o co jde." podala jsem mu jo. Zatvářil se překvapeně. "Nebo to taky číst nemusíš. To je jen na tobě." vzal si papíry a zběžně si je přečetl.

"Myslím, že vím o co jde." natáhnul ruku a já mu projekt vytrhnula z ruky.

"Jak myslíš, až budeš u tabule v háji, já ti pomáhat nebudu."

A přesně jak jsem řekla, tak se i stalo. Jason u tabule propadl. Nevěděl o čem má mluvit, tvářil se nevinně, ale na to mu pan Genver neskočil. Poslal ho do lavice s tím, že se měl na vypracovávání více podílet. Mě nechal domluvit a poslal mě do lavice s A+. Je to Jasonova chyba, že si to ode mě nevzal.

                                         ~

Dnes se koná ples maturantů. S Nikki jsme si zašly do do obchodního domu, aby jsme si koupily nějaké šaty. Nikki si vybrala červené šaty až na zem, bez ramínek a s flitry, které se leskly ve světle. Já jsem si vybrala pomněnkově modré šaty, které byly také až na zem a také neměly ramínka. Boty jsme si ani kupovat nemusely. Nica mi řekla, že mi půjčí své a vezme si ty mé. Natočily jsme si vlasy, udělaly si pěkné účesy, namalovaly se.

Byl to náš velký večer. Rick a Andrew tu měli být co nevidět. Tom se rozhodl, že pozve Jenny. Moc se mu nechtělo, ale na výběr neměl.

Sešly jsme dolů, maminka stála v obývacím pokoji s foťákem a plakala. "Mami neplač."

objala jsem jí.

"Nepláču, jen vypadáte nádherně." usmála se.

"Děkujeme." usmála jsem se také. Zazvonil zvonek u dveří. Mamka nás vyfotila a otevřela dveře. Stál tam Andrew a Rick. Oba měli na sobě oblek a drželi v rukou květiny. Andrew jedenáct sytě červených růží a Rick mé oblíbené oranžové gerbery. Políbily jsme se se svým klukem, nechali se vyfotit na památku a nasedli do auta.

Byla jsem strašně natěšená, cesta ke škole mi přišla neskutečně dlouhá. Dojeli jsme ke škole s půlhodinovým předstihem. U fotografa jsme se znovu vyfotili, aby jsme měli fotky do školní ročenky.

Za chvíli tu bylo strašně moc lidí. Hudba duněla, tělocvična byla nacpaná k prasknutí a na parketu se ploužilo mraky párů. Rick mě zavedl na parket a začali jsme tancovat. "Už jsem ti řekl, že vypadáš nádherně?"

"Ne, děkuju ti. Tobě to moc sekne, aby jsi věděl." políbila jsem ho a prohrábla mu vlasy.

"Miluju tě." řekl najednou. Byla jsem v rozpacích. Nevěděla jsem, jestli to cítím stejně.

"Taky tě miluju." živá kapela začala hrát pomalou píseň. Položila jsem Rickovi hlavu na hrudník a držela s ním krok. Nevím, co k němu popravdě cítím. Mám ho opravdu moc ráda, ale láska to není.

Tancovali jsme, Tom a Andrew mě požádali o tanec, pili jsme punč a hlasovali pro krále a královnu plesu. Tom se k nám připojil, ale svou partnerku nechal někde v chulmu tancujících párů. Seděli jsme u stolu, který nám přiřadili při vstupu. Najednou jsem uslyšela křik. Lekla jsem se stejně jako ostatní. Patti stála v rohu rozzuřená se slzami na krajíčku. "To mi nemůžeš udělat!" zakřičela. Ten, kdo na ní mluvil nebyl ani vidět ani slyšet. Teď už ani nehrála hudba, všichni čekali, co se stane s Patti. "Nech mě být ty kreténe!" odhadovala jsem, že se pravděpodobně rozešla s Jasonem. Naskočil mi na tváři zlomyslný úsměv a hned jsem měla lepší náladu.

"Já se ti jen snažím vysvětlit, že je konec." až teď to ke mně došlo. Rozešli se! Patti a Jason se rozešli! Lepší už to snad být ani nemůže. Nikki do mě kopla pod stolem a měla na tváři stejný výraz jako já. Tom i Andrew se smáli. Všichni v místnosti teď viděli, jak se někdo právě rozhodl konečně se s ní rozejít. Patti zaječela a odešla. Zábava pak pokračovala, jako by se nic nestalo.

"Myslím, že je čas vyhlásit krále a královnu plesu!" zachraptěl v mikrofonu hlas našeho starého ředitele. "Posbírali jsme dostatek hlasů a myslím, že výsledek je jasný!" zamával modrými obálkami. "Na pódium se dostaví kandidáti na krále! Thomas Hanson! Andrew Johnson! Jason Tuckwill! Rick Bowl! Alexander Fies!" lidé si usedali ke stolům a nadšením pískali.

"A kandidátky na královnu! Patti Jeffersonová! Cassie Blacková! Theresa Wolleová! Veronica Gouldingová! A Jenny Thomasová!" ředitel četl jména z papírku. Všichni jsme se zvedli a šli k pódiu. Stoupla jsem si vedle Nikki a Patti. Vypadala pořád rozrušeně, ale méně než před chvílí.

"Králem dnešního maturitního plesu se stává..." začal vytahovat z obálky papír se jménem. "...králem se stává Jason Tuckwill!" publikum jásalo. "Korunku pro královnu získává..." Jasonovi nandavala asistenka korunu, mezitím co ředitel vytahoval z obálky další papír. "... získává ji Theresa Wolleová! Blahopřeji!"  Patti si dupla a zafuněla. Naklonila jsem se k ní a řekla. "Smůla, nejsi královna." zlomyslně jsem se usmála. Asistentka mi nandala do vlasů korunku a ředitel mi potřásl rukou. Dostala jsem do ruky mikrofon, ale nevěděla jsem, co mám říct.

"Děkuji, vůbec jsem netušila, že mě někdo bude volit. Bylo to pro mě naprosté překvapení. Děkuji Vám za to a přeji příjemnou zábavu!" lidé u stolů zapískali. Všichni začali tleskat. Podala jsem mikrofon Jasonovi a poslouchla jeho proslov. Opravdu věděl, co má říct. Vyfotili nás a ples dále pokračoval.

"Byl jsi fakt dobrej." řekla jsem Jasonovi a odešla. Zbytek plesu jsem se věnovala svému klukovi a svým přátelům. Tancovali jsme, zpívali, popíjeli punč, užívali si atmosféru.  Měli jsme úplně úžasnou výzdobu. Všechno vypadalo tak nádherně.

                                        ~

Vzali jsme si kabáty a odešli. Bylo asi po třetí hodině ráno. Rick nás rozvezl domů. U nás zůstal až do odpoledne, hráli jsme spolu počítačové hry a užívali si to. Byl to nezapomenutelný ples.

Hokejový fanda - DOKONČENÉWhere stories live. Discover now