9. Kapitola - První vločky

4.9K 197 1
                                    

Ve škole to bylo příšerné. Celé hodiny jsem se musela dívala na Patti a Jasona, jak spolu flirtují a jak se o přestávkách líbají. Bylo mi z toho špatně. Rick mě opustil hned po příchodu do školy, měl jinou hodinu a navíc mu za chvíli začínal trénink. Nikka měla fotit nějaký katalog, a tak se dnes vyhnula testu z matematiky. Tom a Andrew měli turnaj, takže tu vůbec nebyli. Udivovalo mě, že Jason taky nejel. Zůstala jsem tu prakticky sama. Měla jsem štěstí, že tu byla alespoň Jenny.

Jenny je štíhlá, milá, chytrá a kamarádská holka. Znám jí od prváku, je to moje kamarádka, ale nikdy jsme se spolu nebavily tak jako s Nikki. Měla nazrzlé vlasy, hnědé oči a někdy nosila brýle, prý že špatně vidí. Mám ji ráda, ale vadí mi, že pomlouvá. Jednou jsem ji nachytala, jak pomlouvala se svou partou mě a Nicu. Naštvalo mě to, ale ona se mi za to omluvila.

"Ahoj Jenny, jak se máš?" zeptala jsem se jí, když jsme vycházeli z učebny.

"Ahoj Tes. Ujde to. A ty?" odpověděla mi a přehodila si tašku na druhé rameno.

"Mám se dobře." znechuceně jsem se podívala na Jasona a Patti, když okolo nás prošli.

"Nechtěla by jsi jít pomáhat do tělocvičny? Bude ten ples, tak se tam dělají všemožné úpravy a máme málo lidí, tak mě napadlo, jestli by jsi nechtěla pomoct." podívala se stejným směrem a zakoulela očima. Za dva týdny by měl být ples, který pořádali poslední ročníky. Tahle organizace šla mimo mě. Ředitel určil přípravný tým a ten se o všechny akce v roce staral. Já jsem se tam nedostala, takže jsem nevěděla, že to připravují už dnes.

"Jo, půjdu ráda." usmála jsem se.

Došly jsme do tělocvičny, kde přípravy probíhaly v plném proudu. Každý, kdo tu byl, pilně pracoval na kusu své přidělené práce. Christina z vedlejší třídy stála na stoličce s blokem v ruce a organizovala přípravy. Jenny mě nahlásila jako dalšího pomocníka, Christina si mě zapsala, začala listovat blokem a poslala mě upravovat stoly.

Práce mi šla rychle od rukou, díky dobré hudbě, kterou si tu pustili. Jednak jsem chtěla myslet na něco jiného. Kluci se starali o kulisy, někteří o osvětlení a elektroniku, DJský pult i pódium pro živou kapelu. Minulý rok se ples maturantům moc vyvedl, měli pěkný nápad s kulisami a osvětlením. Za téma si vybrali zimu. My budeme mít pravděpodobně něco hodně podobného. Snad to bude originální.

Postupně mi Christina zadávala další práce, zapomněla jsem díky nim na okolní dění, dokonce i čas mě přestal zajímat. Pracovala jsem, pomáhala druhým, dala si malou přestávku u soudku s limonádou a domácími čokoládovými sušenkami. Nemohla jsem jim odolat, a tak jsem si jednu vzala. Zachutnala mi, proto jsem si vzala ještě jednu zpátky ke stolu, na kterém jsem teď pracovala.

Ubrusy byly světle modré, až na okraje, ty byly tmavší. Uprostřed stál falešný ohýnek, který svítil červeně a žlutě, střídavě ještě s oranžovou. Na židle jsem namotala povlaky a postavila je ke stolu. Pokračovala jsem takhle se všemi stoly v tělocvičně. Christina mě propustila s tím, že jsem toho udělala dost, ale mě se nikam nechtělo. Protože mě odtamtud doslova "vyhodila", začala jsem zase přemýšlet nad Patti a Jasonem. Co na ní sakra vidí? řekla jsem si a v duchu se oklepala. Napadlo mě zajet si do posilovny, abych vypotila nějaké tuky.

                                        ~

Dojela jsem domů, vystoupila absolutně strhaná a jediné co jsem si přála, bylo ležet na pohovce nebo nejlépe v posteli. Bohužel mě čekal úklid v pokoji i v kuchyni. Když mě mamka viděla, poslala mě spát. Vůbec jsem se nedivila, že to řekla a zahučela jsem do postele. Jediné, co jsem teď chtěla, bylo se pořádně vyspat.

Asi o půlnoci jsem se probudila s prázdným žaludkem. Potřebovala jsem něco sníst. Vydala jsem se potichu k ledničce, abych nikoho nevzbudila. Ze skříňky jsem si vzala misku, z poličky cereálie, zalila si je mlékem a začala jíst. Byla jsem pořád strašně vyčerpaná. Dojedla jsem, umyla misku a proplížila se zpět do pokoje. Seděla jsem zabalená v peřině na posteli a zírala do tmy. Slzy dopadaly na moje nahé chodidlo. Podařilo se mi usnout, ale pak jsem se znovu probudila. Napsala jsem Tomovi a bleskově mi přišla odpověď.

'TOME JSI TU?'
'ANO JSEM.'
'JAKTO, ZE NESPIS?'
'TADY NA POKOJI VSICHNI SPI, ALE JA NEMUZU NEJAK ZABRAT.'
'TO NEJSI SAM.'

S Tomem jsme si psali dlouho do rána, až se mi podařilo usnout s telefonem v ruce. Ráno mě probudila ruka na rameni. Maminka seděla na posteli a hladila mě. "Tes, musíš do školy."

"Já vím."

                                        ~

Na matematiku nám pan Genver připravil projekt, na kterém jsme měli pracovat ve dvojici, ale nemohli jsme si vybrat, protože pan Genver jména do dvojic losoval. "Takže desátá dvojice je..." zalovil po zmuchlané kuličce v poloprázdné misce, "á... máme tu prvního člena dvojice, slečnu Wolleovou," přečetl mé jméno z papírku. "A druhým bude..." znovu zalovil v misce. Věděla jsem, že Nikku ani Toma nedostanu, protože Nice pan Genver vylosoval Andrewa a Tomovi Jenny. Zbývali tu jen Mike, Alex, Annabell, Sarah a Jason. S každým bych do dvojice šla radši než s Jasonem. "Jason Tuckwill." slyšela jsem písknutí ze zadní lavice, odhadovala jsem, že teď Patti zuří.

Přihlásila jsem se a pan Genver mě vyvolal. "Já s Jasonem ve dvojici nechci být. Prosím vylosujte mi někoho jiného."

"Slečno, pravidla znáte. Koho vylosuji, ten je s Vámi ve dvojici." zavrtěl hlavou. Vzdychla jsem a podívala se na Nikki. Udělala gesto ve smyslu "Já vím" a obrátila se zpět k Andrewovi.

Zazvonilo na konec hodiny, všichni se vyhrnuli ze třídy, ale já zůstala sedět na místě. Pan Genver mazal tabuli a zeptal se mě. "S panem Tuckwillem poslední dobou nemáte moc dobré vztahy, nemýlím se?"

"Nemýlíte se." řekla jsem a snažila se nacpat sešit do tašky.

"Je mi to líto, rád bych Vám vyhověl a dvojici pozměnil, ale to by bylo neférové vůči ostatním. Máme tu jasné pravidlo a já bych ho nerad porušoval."

"Rozumím Vám. Na shledanou." odešla jsem ze třídy. Tělocviky teď odpadaly, kvůli přípravám, a tak jsem zašla do knihovny, sedla si ke stolu v rohu a vytáhla si knížku z regálu. Začala jsem pracovat na projektu, měla jsem v plánu ho udělat celý sama. Přesně to jsem udělala. Za půl hodiny jsem byla hotová. Dívala jsem se z okna, a v tom začalo sněžet. Padaly velké bílé vločky. Pro sebe jsem se usmála, protože začínalo mé oblíbené roční období, ale pak mi došlo, že i Jason ho má rád. Přestala jsem se dívat ven a vytáhla si sluchátka. Zbytek volna budu poslouchat hudbu.

Hokejový fanda - DOKONČENÉWhere stories live. Discover now