41. kapitola - To byla jízda

2.1K 96 0
                                    

Když jsme se vrátili z města, řekla jsem si, že bych se mohla zajít podívat, jak to teď vypadá v letním domku. Ze zadní terasy jsem sešla na kamenou cestičku a vydala se k domku. Z venku vypadal pořád stejně, ale když jsem otevřela dveře, po pravé straně u velkých prosklených oken byla proutěná sedačka s dvěma křesly a stolek, na kterém leželo několik knih. Po levé straně byly police plné různých románů, dobrodružných i sci-fi knih, které se sem donesly při předělávání domu.

Police byly postavené tak, jako to bývá v knihovně. Dívala jsem se po nějaké knížce, která by mě mohla zaujmout, ale jediná, která mě zaujala, byla ta v nejvyšší polici. Sotva jsem dohlédla na ozdobně napsaný název Srdce z lampiónů. Když jsem se pro ni snažila natáhnout, vešel Adam. Nevšímala jsem si ho a dál se snažila ji sundat. Došel ke mně a protože byl mnohem vyšší než já, knihu mohl bez problému sundat. "Děkuju," poděkovala jsem mu, když ji sundal.

"Nemáš za co," podal mi ji, ale pořád ji držel. Stál blízko mě, až tak blízko, že jsem cítila jeho vůni. "Mimochodem, jsem Adam."

"Já jsem Theresa, říkají mi Tes, ale to už jsi asi slyšel," pousmála jsem se a zakroutila hlavou, "dáš mi tu knihu?" Pustil ji a posadil se na sedačku.

"Co jsi vlastně udělala Jessice, že tě tak nenávidí?" už nevypadal tak zmateně, jako včera večer v předsíni.

"Rozešel se se mnou její bratr, ale ona si pravdu upravila podle sebe a tím pádem jsem zlomila srdce já jemu," nadzvedla jsem ramena ve smyslu já nevím a posadila se do křesla naproti němu.

Až teprve teď jsem mu viděla přímo do obličeje. Měl tmavě modré oči, výrazné lícní kosti, úzké rty a vlasy vyholené na krátkého ježka, jen na temeni hlavy měl delší vlasy svázané do culíčku. Celkově působil dost tajemně, popravdě ani nevím proč.

"Takže udělala přesně to, co dělá vždycky," bouchnul si dlaní o stehno, "takhle to je pořád."

"Nevím, proč to udělala" položila jsem si knihu na stolek.

"To já vlastně taky nevím," nastalo takové trapné ticho, které se objeví vždy, když není o čem mluvit.

"Chodíš taky do druháku na vysoké?" zeptala jsem se, abych to ticho nějak přerušila.

"Ano, studuju na doktora ve Philadelhii. Ty jsi ještě na střední, že jo?" naklonil hlavu a prohlížel si mě. Cítila jsem, jak mi zrudly tváře.

"Letos končím, ale pak půjdu taky na doktora," pousmála jsem se.

"A kam ses rozhodla jít? Já chtěl do Bostonu, Ohia nebo do New Yersey. Ale protože se s Charliem a Mikem znám už od střední, tak jsem šel nakonec do Philadelphie. Přeci nebudu trhat partu," protáhnul se.

"To je fakt, taky bych netrhala partu. Ale v mojí partě jsou hokejisti, modelka, roztleskávačka, fotbalista a pak já. Takže je hodně težký tu partu nějak neroztrhnout. A na vysokou půjdu tam, kam mě přijmou. Ale nejspíš to zkusím ve Philadelphii," začal se smát a díval se někam za mě. Otočila jsem se a viděla Charlieho, jak jde k domku s chrániči na kolena a lokty.

"To máš teda pěknou partu. Tak pojď do Philadelphie, budeš tam mít kamarády," usmál se a dořekl poslední slovo zrovna ve chvíli, když dovnitř vešel Charlie.

"Čau, jdete si zajezdit na longboardech?" zeptal se.

"Jasně, proč ne? Tes, doufám, že jdeš taky!" řekl Adam.

"Zatím jsem jezdila jen na skateboardu," usmála jsem se.

"Tak se to alespoň naučíš od mistrů," Adam mě objal a táhnul mě pryč z domku.

Všichni jsme si nandali chrániče na lokty a kolena, vzali dva longboardy, vyběhli na ulici a kluci mi začali ukazovat, jak se má správně jezdit. Sedla jsem si na schody u vchodu a čekala, až se kluci vrátí z krátké projížďky. Po chvíli se otevřely dveře a vedle mě se posadil Johny.

"Co tu děláš?" zeptal se.

"Čekám na Charlieho a Adama, jezdí na longboardech a chtějí mě to naučit."

"Tak to se chci přidat. Chci vidět, jak tě to budou učit," začal se smát a vyprávěl mi, jak ho kamarádi učili jezdit na skateboardu.

"Tak Tes, pojď sem," zavolal na mě Adam, když se vrátili. Donutil mě, abych si stoupla na prkno, on se postavil těsně za mě a ukazoval mi, co mám dělat. Trochu mi to ujelo, ale on mě pevně držel a dál mluvil. Adam mi ukazoval, jak se moc se mám pokrčit v kolenou, když najednou z domu vyšli Mike a Jessica.

"To už zase děláš do jinýho, jo?" zakřičela na mě. Rozzuřilo mě to, ale neodpověděla jsem.

"Nevšímej si toho. Ono jí to přejde," pošeptal mi Adam do ucha. Najednou jsem se necítila tak naštvaná.

Když skončil s výkladem, plácnul mě po zadku, což mi přišlo docela přes čáru na to, jak krátkou dobu se známe a já se mohla poprvé zkusit projet. Pořádně jsem se do toho opřela a rozjela se tak rychle, jak jen jsem to pro první jízdu dokázala, pokrčila jsem se lehce v kolenou, přesně tak, jak mi to Adam řekl, patom jsem zatáčela a kupodivu jsem ani nespadla. Přišlo mi to skvělé, vítr mi čechral vlasy a já se cítila nádherně uvolněně. Pořádně jsem se soustředila a protože jsem začala zpomalovat, znovu jsem se párkrát odrazila.

Když jsem se vrátila, všichni se smáli a tleskali mi. Jessica naštvaně práskla s dveřmi u auta, Mike nastoupil na místo řidiče a pak odjeli pryč.

"To byla jízda! Na nováčka opravdu dobrý!" nadšeně zakřičel Adam.

"To teda byla!" Johny si se mnou plácnul a nechal si od Charlieho vysvětlit, jak má jezdit. Pro jistotu jsem mu dala i helmu, aby se mu něco nestalo. Rozjel se, chvíli se mu dařilo, ale málem spadnul. Raději toho nechal a vrátil se k nám.

~

Seděla jsem společně s prarodiči, Adamem, Charliem a Johnym u večeře, když Charliemu pípnul telefon. Nenápadně si pod stolem zprávu přečetl a strčil do mě. Nechápavě jsem se na něj podívala a on mi svůj telefon položil na nohu.

'Party v 21:00, u Jamese. Bud tam'

Mrknul na mě a já zavrtěla hlavou. "Co to tam děláte?" zeptal se dědeček.

"Charlie mi něco ukazoval, dědečku," odpověděla jsem.

"Nechejte si to na potom, ano?" napil se džusu a dál se věnoval jídlu. My jsme pak taky raději věnovali jídlu, abychom dědečka nenaštvali.

Jakmile jsme dojedli, Charlie vzal mě i Adama k němu do pokoje. Na to, že je Charlie pěkný bordelář, tak tu měl dnes docela uklizeno. Sedla jsem si do kuličkového pytle, Adam zůstal stát u dveří a Charlie si sednul k pracovnímu stolu.

"Kdo je dneska pro pořádnou pařbu?" zvednul ruku a Adam se k němu přidal.

"Tes a ty nechceš jít pařit? Copak jsi ještě nikde nebyla?" zeptal se překvapeně Adam.

"Samozřejmě, že už jsem byla několikrát na párty,  ale dneska se mi nikam nechce," vysvětlila jsem jim to.

"Přece nebudeš trhat partu," podíval se na mě Adam, došel ke mně, vzal mě za ruce a postavil.

"Kluci, dneska opravdu ne," snažila jsem se jim vzdorovat.

"Tessie," Charlie to na mě ještě zkoušel, ale já jsem byla rozhodnutá, že dneska prostě ne.

Nakonec mě pustili, protože se jim to nepovedlo, ale stejně pořád tak nějak doufali, že se vrátím a řeknu ano. Vzpomněla jsem si, že jsem si  v letním domku nechala tu knížku, a tak jsem si pro ni došla a sedla si s ní do křesla v obývacím pokoji.

Hokejový fanda - DOKONČENÉजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें