40. kapitola - Došly trumfy

2K 96 0
                                    

Jessica je Rickova sestra. Mockrát jsem jí neviděla, vím jen, že je starší než Rick a studuje v Philadelphii druhý ročník výtvarného oboru. Nemá mě ráda, kvůli tomu, že jsem se podle ní rozešla s Rickem a zlomila mu srdce. Možná na tom je trocha pravdy, ale rozhodně jsem to neudělala, protože bych mu chtěla ublížit. On se se mnou rozešel, ale ona stejně bude vždycky obviňovat mě. A to jen proto, že nezná celou pravdu.

Ale co by mě nikdy nenapadlo, spojit si ji, studentku výtvarného umění, drsňačku se zrzavě obarvenými vlasy, s Mikem, mým bratrancem, který studuje technologii. Jak spolu oni dva sakra mohou chodit? Ví o tom vůbec Rick? Určitě jí Mike neřekl, že má sestřenici v Bostonu. Určitě to neví.

"Theresa Wolleová!" namířila na mě prst a zamračila se, "co tady dělá tahle holka?!"

"To je naše sestřenice, copak ti, Jess, Mike neřekl o naší rodině z Bostonu?" zastal se mě Charlie. Prarodiče, strejda a teta odešli a nechli nás tu samotné. Johnymu došlo, že by měl taky odejít, a tak se vymluvil na hlad a zmizel pryč.

"Tohle nemůže být tvoje rodina! Taková kráva!" Mike ji chytil okolo ramen, protože vypadala, že po mě skočí jako rozzuřený býk po toreadorovi.

"Hele nech si ty urážky, jo?" založila jsem si ruce na prsou, "nezapomeň, že to Rick se rozešel se mnou. Já se z toho dostávala dva měsíce."

"To si myslíš, že budu věřit někomu, kdo zlomil srdce mýmu bráškovi?!"

"Kolikrát ti mám ještě opakovat, že já mu kopačky nedala!" snažila jsem se zachovat chladnou hlavu, ale v její přítomnosti to prostě nešlo. Teď bych do něčeho nejraději kopla.

"Hele, holky, já jsem vás chtěl představit a teď vidím, že už se dávno znáte," Mike se opřel o rám průchodu do obývacího pokoje a zlomyslně se ušklíbl.

"Mikeu, ty se do toho nepleť, tohle je mezi námi," ukázala na mě a na sebe. Mike jen nadzvedl ramena a odešel. Ten kluk, který před chvíli nechápavě koukal na všechny, kteří seděli na pohovkách, se nyní tvářil ještě víc nechápavě.

"Adame, ty tam mezi nimi budeš stát jako solný sloup, nebo jdeš za mnou?" zakřičel na něj. Už alespoň vím, jak se jmenuje. Adam nečekal na nějakou další výzvu a běžel za ním. Zůstal tu jen Charlie. On se ale tvářil, že za každou cenu nikam nejde.

"Mě nezajímá to, co mi tady říkáš. Snad vím, jak to bylo ne? Nemusíš mi tady lhát, stejně si ze mě kamarádku neuděláš," strčila mě do ramena. Musím uznat, měla páru.

"Víš co, nemám náladu na to, abych se tu s tebou hádala o něčem, co ty stejně nepochopíš," zavrtěla jsem hlavou, "sama stejně nejlíp víš, proč jediný, kdo se s tebou z rodiny baví, je Rick."

Zůstala tam stát a vypadala ještě víc rozzuřeně než předtím. V hlavě jsem si oslavovala svoje malé vítězství, i když jsem věděla, že touhle hádkou to nekončí. Dokud budeme pohromadě v jednom domě, tak se prostě nepřestaneme hádat. Bohužel pro mě, já už žádné trumfy v rukávu nemám. Tohle bylo jediné, co jsem o ní věděla. Rick mi o ní prakticky nic neřekl.

Když Jessica skončila střední a šla na vysokou, začala se přátelit s lidmi, které by normálně ani nepozdravila. Chovala se jako největší drsňačka, kouřila, pila a v jednom kuse měla nějaký problém. Je v druháku a udělala toho už opravdu dost. Rodiče se za ni styděli kvůli tomu, co dělala a čím ničila pověst dobré a bezproblémové rodiny.  Jediné řešení, jaké její rodiče viděli, bylo odstřihnout ji od rodiny. Zaplatili školu a poslali ji na trvalo do Philadelphie. Jediný, kdo s ní zůstal v kontaktu, byl Rick. Má jí rád i přesto, co udělala. Teď se musela postavit na vlastní nohy a vzpamatovat se, alespoň natolik, aby mohla chodit normálně na přednášky a věnovat se studiím. Stejně nevěřím, že by se z rebelky Jessicy stal dobrý anděl.

Vešla jsem do pokoje, kde jsme měli s Johnym přespávat. Našla jsem ho, jak spí na posteli. Přikryla jsem ho a protože jsem byla dost vyčerpaná z cesty, zamknula jsem se v koupelně a osprchovala se. Potom, co jsem se vrátila z koupelny, jsem zůstala asi ještě hodinu vzhůru. Pak jsem usnula a probudila se až ve chvíli, kdy do mě někdo strčil. Johny stál vedle postele a smál se. "Tes, měla by ses vidět, když se probouzíš, vypadá to opravdu vtipně."

"Haha, umírám smíchy," řekla jsem rozespale.

"Být tebou, pokud se nechceš u snídaně potkat s Jessicou, tak bys měla jít už teď," poznamenal.

"Johny, vždyť je půl deváté!" připlácla jsem si roh přikrývky na obličej.

"Babička nás chtěla vzít do města. Původně jsme měli jít jen my, ale pokud se někdo ještě do devíti dostaví na snídani, tak půjde taky," podal mi oblečení, které jsem si včera připravila na židli a pak jsem ho vyhodila za dveře, abych se mohla převléct. Po chvíli jsem vyšla a společně s Johnym jsme šli na snídani. Babička stála u plotny dělala nám snídani.

"Dobré ráno, babi," pozdravili jsme současně. Babička se na nás jen usmála a dál se věnovala své práci.

Sedla jsem si ke stolu a čekala, až mi babička donese snídani. Johny odepisoval na zprávu, kterou mu nejspíš poslala Sam. "Děkuju, babi," poděkovala jsem, když přede mne postavila talíř se slaninou, vajíčky a opečeným toustem. 

"Proč se vlastně nastěhovali k tobě do domu?" zeptala jsem se babičky.

"Nabídla jsem jim to, protože starat se o tak velký dům, který byl dříve plný lidí a ve kterém jsem doteď pobývala jen s tvým dědečkem, je pro nás težké. A tak jsme společnými silami od zimy začali přestavovat některé místnosti, z pokoje pro hosty se stala ložnice Audrey a Jonase, z knihovny, kterou jsme přesunuli do letního domku, jsme udělali pokoj pro Charlieho. On si ale plno z knih, které tam byly, nechal, protože mu přišly zajímavé. Z pokoje, kde jako malé spaly Daniela a Audrey se stal Mikeův pokoj a z hudebny pokoj pro hosty," vysvětlila nám, kde se jaká místnost teď nachází. Včera jsem byla příliš unavená, a tak mi ani nepřišlo divné, že jdu do pokoje, kde jsem dříve hrávala na klavír a zpívala si písničky.

Měla jsem docela štěstí, protože do deváté hodiny se nikdo další neprobudil, takže jsme na výlet do města odjeli jen s prarodiči.






Hokejový fanda - DOKONČENÉWhere stories live. Discover now