43. kapitola - O měsíc později

2.1K 98 2
                                    

Po tom, co jsme se vrátili z Detroitu, jsem se začala soustředit na maturitu. Sice jsem pořád nemohla z hlavy dostat nákupy s Adamem, se kterým jsem se u toho náramně bavila, ale stále se mi nedařilo vytěsnit z hlavy poznámky, které proti mě Jessica měla. A popravdě mi to dost vadí.

Když jsem se po dvou týdnech vrátila, měla jsem plno práce s dopisováním věcí do školy. Bylo toho opravdu hodně, a tak jsem neměla čas na nic jiného. Rick, Nikki a Andrew se tvářili den co den nervózněji, protože testy se blížily a času na přípravu ubývalo.

~

Byla neděle 20. května, dnes Jason slaví narozeniny. Měla bych mu napsat alespoň esemesku? říkala jsem si v duchu.  Nevěděla jsem, jestli by to byl dobrý nápad. Je to dlohá doba, co se neozval. Ani nevím, zda je s ostatními pořád v kontaktu. Na posteli mi zapípal mobil, zvedla jsem ho a zjistila, že mi píše Nikki.

Ahoj, nechces nekam vyrazit? Potrebuju trochu upustit paru. Nikki

Ahoj, tak ve dve u me pred domem?

Čekala jsem až přijde odpověď, ale žádná nepřicházela. Tak jsem si raději vzala telefon s sebou a šla se podívat, co dnes mamka uvaří k obědu. "Ahoj mami, co vaříš?" podle vůně bych řekla, že dnes budou tortily.

"Ahoj Tessie, právě dělám maso do tortil tak, jak to máš ty i kluci ráda," tak jsem to odhadla správně, že dnes budou tortily.

"A kde je vůbec Johny?" zeptala jsem se.

"Johny je venku se Sam, ale na oběd by se měl vrátit."

"Aha, tak to jo. Já jen že mi přišlo divné, že z jeho pokoje nehraje žádná hudba." V kapse mi zapípal telefon, Nikki mi konečně odepsala.

Dobre, plati. Tak zatim. Nikki

"Pochop to, je to jeho první velká láska," usmála se a mrkla na mě.

"Velká láska," zamumlala jsem. Moje první velká láska dopadla docela blbě, když si to tak vezmu. Jason byl moje první velká láska. Ale jak se to říká, první láska netrvá věčně. A myslím, že v mém případě je to naprostá pravda. Všimla jsem si, že do kuchyně přišla Rocky. Začala vrtět ocasem, když mě viděla. Hned ke mně přiběhla a já ji začala hladit po zádech. Myslím si, že kdyby uměla vrnět jako kočky, vrněla by pořád.

"Mami, můžu se na něco zeptat?"

"Ano a na co?" maminka dala pánev s kuřecím masem na jinou plotýnku a opřela se o pult, tak aby na mě viděla, protože jsem si přidřepla, abych mohla Rocky podrbat.

"Můžu s Nikki zajít do města? Pořád obě sedíme nad učením a chtěli bychom si dát trochu volna," řekla jsem.

"Samozřejmě, že můžeš," začala se smát a přidala se k drbání Rocky.

~

Z šatníku jsem si vzala džíny, bílé tričko, černou koženku a konversky. Pak jsem se namalovala a učesala se. Popadla jsem tašku a vyzarila ven před dům. Nikki tu už na mě čekala, ale telefonovala. Vypadala dost nadšeně, když ukončila hovor. Dala si ruku před ústa s výrazem, že tomu nemůže uvěřit. "Ahoj Nikki, co se stalo?" zeptala jsem se, když jsem ji objala.

"Tessie, to neuvěříš, kdo mi právě volal!" poskakovala na místě jako malé dítě.

"Kdo ti volal?"usmála jsem se.

"Volal mi Peter Olbrien, kvůli tomu, že mě vezme na tu stáž do Evropy!" chytla mě za ruce a tím mě donutila, abych poskakovala také. Peter Olbrien byl zakladatel modelingové agentury, kam se Nica na jednom castingu přihlásila. I když chtěla s modelingem skončit, objevila se možnost letět do Evropy a získat nové zkušenosti. Protože se Nikki dostala do velmi úzkého výběru dívek, které mohly na tuto stáž odletět, nakonec zůstala. A teď je mezi těmi sedmi šťastnými, které poletí!

Hokejový fanda - DOKONČENÉKde žijí příběhy. Začni objevovat