Chapter 16- It's not a broken leg

6.2K 533 10
                                    

Era sambata iar eu incepeam sa simt efectele pedepsei mele.

"Cum adica noi nu putem merge?" a tipat Cole.

"Nu am zis ca nu poti merge, doar iti dau de ales." a spus Mr. Walter.

"Dar, tata, nu pot sa pierd excursia!" s-a plans el batand cu pumnul in masa din bucatarie. "Mergem intotdeauna ca o familie!"

"Daca vrei sa vii, atunci vino, Cole. Nu inteleg care e problema.

"Asta e doar vina ta." a marait Cole dupa ce familia lui nu mai era in incapere. Era primul lucru pe care mi l-a spus de cand ne-am certat. Dar nu era singurul care nu vorbea cu mine. Alex si cu mine n-am schimbat nici un cuvant de cand am tipat la el. Poate pentru ca a stat acasa in doua zile de scoala bolnav, dar poate ca nu.

"Uhm, nu eu sunt cea bolnava." i-am spus eu inapoi. Dl. Walter ne-a dat de ales, mie si lui Cole. Am putea sta amandoi acasa si sa avem grija de Alex in timp ce toata familia era in camping. Ca rasplata ni se ridica pedeapsa cu doua saptamani mai devreme. Sau am putea sa mergem cu ei, si sa ramanem cu pedeapsa. Decizia era simplu. Uram spatiul deschis asa ca sa stau acasa era perfect pentru mine. Cole oricum nu era fericit.

"Asta nu are nimic de-a face cu Alex." a spus Cole nervos.

"Pai, sincer, nu cred ca parintii tai ne-ar fi dat de ales daca nu aveau nevoie de cineva care sa stea acasa si sa aiba grija de el." am spus eu.

"Oh, mai taci." a mormait Cole.

"Scuze." am spus eu trista. Oricat de enervata sunt pe Cole, nu avem nevoie de o alta cearta.

"Ce?" a intrebat Cole intorcandu-se cu scaunul.

"Uhm, scuze?" am spus eu confuza. Cole s-a uitat la mine, incurcat pentru un moment, in timp ce o liniste ciudata umplea atmosfera. Cronometrul de la cuptor a scos un sunet ascutit facandu-ma sa tresar. " Vrei sa ii spui lui Alex ca supa lui e aproape gata?" l-am rugat pe Cole.

Nu a spus nimic si a iesit din bucatarie, eu sperand ca il aduce pe Alex. Dumnezeule, ce e cu copilul asta? Ma uitam in gol incercand sa imi dau seama ce e cu el cand am auzit niste pasi pe scari. Mi-am pastrat ochii pe supa pe care o amestecam cu o lingura de lemn. Taiteii erau inca solizi desi pluteau in apa fiarta care dadea miros de pui peste tot.

"O sa o termin eu." l-am auzit pe Alex spunand in spatele meu.

"E ok." i-am spus eu fara sa ma intorc spre el.

"Jackie, imi pot face singur supa."a spus el intinzandu-se pentru a-mi lua lingura.

"Doar las-o asa, Alex." am spus eu pastrand stransoarea pe lingura. Alex a luat lingura de la mine si in incercarea de a nu il lasa am atins cu mana manerul vasului.

Vasul s-a rasturnat varsand lichidul fierbinte ca lava pe mana mea.

Am tipat in timp supa fiarta mi-a atins pielea.

 "Oh, la naiba!" a tipat Alex tragandu-ma departe de mizerie dar era prea tarziu iar dezatrul s-a intamplat deja." La naiba! Nu stiu ce fac! Cole!" a tipat el cat de tare a putut."Ajutor!"

M-am intins pe jos si am inceput sa plang isteric.

"Ce s-a intamplat?"a intrebat Cole grabindu-se in bucatarie dupa ce l-a auzit pe Alex chemandu-l.

"J-Jackie, fierbinte, supa,mana." a murmurat el. Daca nu m-ar fi durut atat de tare as fi ras de el. Cole s-a uitat la mine si a injurat zgomotos, apoi si-a inchis ochii si a inspirat adanc.

"Alex." a spus Cole foarte incet." Trebuie sa te calmezi." Alex a aprobat din cap avand inca hiperventilatie."Du-te afara si porneste dubita, trebuie sa o ducem la spital." Dupa ce Alex a iesit din camera, Cole m-a ridicat in bratele sale.

"Shh..." a spus el cand am suspinat. "O sa fie bine." M-a dus la baie si m-a asezat pe dulapior. S-a aplecat apoi si a inceput sa caute prin dulap. Prima oara, a scos un tub pe care Mrs. Walter il folosea la curatenie. A inceput sa il umple dupa care a continuat sa caute.

"Aici era." a spus Cole scotand o trusa de prim ajutor. A oprit apa si a pus tubul plin pe dulapior. "Pune-ti mana in apa." mi-am scuturat capul. Ar fi durut prea tare daca il atingea ceva. Cole m-a apucat de umeri. "Jackie, trebuie sa linistesti arsura aia. Daca nu, o sa fie mai rau." a spus el uitandu-se fix in ochii mei. "O sa doara  putin dar apoi o sa fie mai bine.Sunt chiar aici, ok?"

Am inspirat adanc si am aprobat din cap, lacrimile curgandu-mi in continuare pe fata. Am numarat pana la 3 in capul meu si am bagat mana in tub. Cole ma mangaia pe spate iar curand, recele apei mi-a amortizat durerea.

"Bine, masina e pornita." a spus Alex deschizand usa.

"Bine,trebuie doar sa mai pun niste bandaje si apoi putem pleca.

Dupa ce baietii s-au certat pe cine ar trebui sa ma duca la masina, am pornit spre spital.

"As fi putut sa o fac." s-a bosumflat Alex in timp ce eram pe drum.

"Esti bolnav, Alex." a spus Cole cu o mana pe volan si cealalta pe oglinda retrovizoare. O tot aseaza pentru a ma putea vedea in spate.

"Nu prea mai sunt." a comentat el.

"Atunci de ce naiba a trebuit sa ramanem acasa sa avem grija de tine?" a mormait Cole.

"Puteti sa taceti?" am marait eu din spate.

"Scuze." au spus ei la unison.

"Multumesc."

"Dar serios, Jackie, imi pare foarte rau. Daca nu as-"

"Alex, termina." l-am intrerupt eu holbandu-ma la el.

Alex a vazut privirea de pe fata mea si s-a oprit. "Scuze." a spus el rosind. Am mers in liniste 10 minute pana cand am ajuns la spital.

"Bine." a spus Cole dandu-se jos." Alex, stai aici pana ne intoarcem." A deschis portiera din spate si m-a ridicat de pe scaun.

"Eu de ce nu pot sa vin?" a intrebat Alex.

"Frate," a spus Cole chicotind."Esti inca in pijamale." Alex s-a uitat in jos si a vazut ca e imbracat intr-un maieu si boxeri.

"Iti bati joc de mine?" a spus el trantindu-si capul de bord.

"Fraiere." a ras Cole dupa care a trantit portiera din spate cu piciorul si a inceput sa mearga spre spital.

"Ah, Cole?" am spus eu uitandu-ma la el.

"Hmm." a raspuns el nu prea dand importanta.

"Sunt destul de sigura ca pot sa merg."

"Ce?" a spus el uitandu-se la mine.

"Ma poti pune jos acum."

"Oh." a spus el punandu-ma repede jos."

"Cole, mi-am ars mana, nu mi-am rupt piciorul."i-am spus eu.

"Bine, bine. Doar ma asiguram."

"Cole?" am spus eu uitandu-ma din nou la el.

"Da?" a raspuns el in timp ce intram in spital.

"Multumesc."

__________________________________



My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAWhere stories live. Discover now