Chapter 37- End of the Year Tradition*

5.8K 458 17
                                    

Am pasit afara si am inspirat, umplandu-mi plamanii cu aer proaspat. M-am asezat pe scarile de lemn, mi-am pus sosetele apoi am incaltat papucii si i-am legat.

Dupa o intindere rapida mi-am inceput alergarea de dimineata in directia lacului. Chiar daca am fost in New York doar pentru o saptamana, ma simteam ciudat sa merg din nou la scoala azi. Sincer, nu vroiam sa merg. Astazi era a treia ultima zi inainte ca examenele sa inceapa oficial. Apoi venea vara.

Poate motivul pentru care nu vroiam sa merg la scoala era sa nu il vad pe Cole si sa ma simt vinovata.

Dupa ce Alex a parasit camera mea aseara, mi-am dat seama ca sunt o egoista. Nu puteam sa ma opresc din a-i tara pe ei si sentimentele lor dupa mine pentru ca nu ma puteam decide cine arata mai bine.

Viata mea, si a amandurora, ar fi atat de usoara daca as alege intre ei. Nu ar mai fi certuri, competitii pentru atentie, si mi-ar fi mai usor sa ma aflu in prezenta lor.

Mi-am facut alegerea, si sper ca asta ma va ajuta sa imi rezolv problemele interne cauzate de pe cine sa aleg, probleme care au fost prezente in capul meu in ultimele zile.

Stiam ca o sa il ranesc, dar daca tot continuam asa, l-as fi ranit mai mult. Nu stiu daca am luat decizia buna, dar a fost mai bine decat nimic.

Am dat cu piciorul intr-o piatra in timp ce alergam in jurul lacului pe micuta carare murdara ce siroia in si inafara ierbii.

Alergatul la tara e mult mai diferit decat cel din oras. Imi era mai usor sa ma aud gandind in timp ce alergam in natura, in loc de trotuarele aglomerate din New York.

Am fost surprinsa de ce efect avea spatiul liber asupra mea de când m-am mutat la Walteri. Când am ajuns prima dată în Colorado am fost îngrozită de gândul de a fi înconjurată de animale, copaci şi alte chestii verzi.
Poate, doar poate, ma transform într-o ecologistă. Cine ştie?
Chiar m-am gândit că ar fi amuzant să campăm într-o seară pe timpul verii. Cole s-a oferit să mă ducă.
Dar apoi m-am încruntat. Nu puteam să campez cu el. Eram iubita lui Alex.
****
M-am prăbuşit pe pat oftând după ce m-am descălţat. A fost o zi de şcoală lungă. Cuvântul "stresantă" nici nu o putea descrie.
Micul dejun a dat startul acestei dispoziţii. Când am intrat în bucătărie încă frecându-mă la ochi de somn, Alex m-a salutat fericit ca un căţel. Cole pe de altă parte stătea rezemat de masă mâncându-și gogoașa Șoli uitându-se suspicios la noi.
Drumul spre şcoală nu a fost mai bun. Alex era prea fericit. Cole era prea tăcut.
La ora prânzului Cole nici nu mă privea; probabil ne-a văzut pe mine şi pe Alex ţinându-ne de mână pe hol.
Skylar şi fetele m-au bombardat cu întrebări, majoritatea întrebărilor rămânând fără răspuns pentru că am încercat să le evit.
Ştiam că decizia mea urma să îmi facă traiul puţin mai greu pentru câteva zile, şi că pur şi simplu trebuia să trec peste. Până în săptămâna următoare, Cole va trece peste iar tot entuziasmul va pieri.
Singura parte din zi în care chiar am zâmbit a fost când eu şi Alex am ieşit împreună de la ora de anatomie. Mary era sprijinită de dulapul lui când ne-am apropiat, aşteptându-l pe Alex.
Am avut impulsul de a-mi lua mâna din a lui Alex, dar apoi m-am oprit. Alex era iubitul meu; nu trebuia să-mi fie frică de ea. Aşa că l-am tras pe Alex lângă mine şi l-am sărutat puternic chiar în mijlocul holului şcolii.
Clopoţelul a sunat chiar când ne-am desprins. Alex respira greu dar avea un rânjet stupid pe faţă, iar maxilarul lui Mary era întins până la pământ. Privirea de pe faţa ei m-a făcut să zâmbesc cu gura întinsă de la o ureche până la cealaltă. Singurul meu zâmbet din ziua aia.
Nu mă înţelegeţi greşit; nu regretam decizia pe care am făcut-o. Era doar o consecinţă a alegerii pe care am luat-o şi era naşpa.
La ora trei, când şcoala s-a terminat, a fost prima oară când ne-am urcat toţi în maşină. Aveam de învăţat pentru examenele de sfârşit de an, aşa că nimeni nu stătea la şcoală după ce s-au terminat orele.
Când Danny a parcat camione pe alee, Cole a ieşit şi a plecat repede spre casă, atât de repede încât şi-a uitat ghiozdanul în portbagaj.
"Vrei să învăţăm la anatomie?" a întrebat Alex coborând şi luându-și ghiozdanul.
"Desigur." am spus eu zâmbind. " o să iau nişte gustări pentru noi întâi şi apoi ne întâlnim la mine în cameră. "
Alex a aprobat din cap şi m-a pişcat de obraz, după care a intrat în casă.
"Mai bine nu o laşi pe mama ta să te vadă făcând asta." a strigat Isaac spre vărul său. M-am uitat la Isaac iar el doar mi-a zâmbit şi şi-a pus mâna pe umărul meu.
"Doar am grijă de tine, Jackie. " a spus el rânjind."Dar dacă vrei să păstrez liniştea, îmi poţi da numărul prietenei tale Riley. "
"Şi de ce ar vrea ea să primească un telefon de la tine?" l-am tachinat după care i-am dat mâna la o parte şi am intrat în casă.
****


My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum