2.

5K 350 37
                                    

In celelalte zile in care eu si Isaac ne-am gandit sa ne aventuram nu au fost atat de grozave. Joi barca a ancorat in Ocho Rios, Jamaica.

"Ar fi trebuit sa alegem sa escaladam cascada Dunn's River." I-am soptit lui Isaac in timp ce autobuzul cu care calatoream a facut o curba brusca. Autobuzul urca pe munte pentru ca turistii sa vada casele oamenilor celebri care s-au retras, cum ar fi actorii sau muzicienii.

Ghidul era un sofer nebun, si de fiecare data cand facea cate o curba credeam ca autobuzul se va rasturna din varf si va cadea direct in apa de dedesubt. Isaac mi-a aratat ca erau garduri de protectie dar eu am subliniat faptul ca parca erau facute in epoca de piatra.

"Nah. Stiu ca deja ai facut-o cu familia ta deci nu as vrea sa o mai faci din nou. Am fost complicele tau toata calatoria. Nu as putea sa te las deodata. Pe langa asta, e doar o cascada. Am mai vazut una din astea, nu?" mi-a spus Isaac.

Restul familiei s-a decis sa urce faimoasa cascada care a transformat Ocho Rios intr-o atractie turistica. Cascada Dunn's River era de fapt una dintre cele mici cascade care e parcursa de oameni. Oamenii ar putea parcurge cascada de 304 metri *multumesc mult ca mi-ai spus* ca si cum ar urca o scara.

Cand aveam 14 ani, familia mea a avut o excursie in Jamaica iar eu a trebuit sa urc cascada cu ei. Una dintre pozele pe care le-am scos de pe peretele din New York si le-am adus la Colorado a fost cu noi stand in varf.

"Da, dar macar siguranta noastra nu ar fi in primejdie." am mormait eu. Autobuzul, care era umplut de cativa oameni, a oprit in mai multe orase in care singurele familii vindeau suveniruri ieftine turistilor. Oamenii din magazine ne implorau pe mine si pe Isaac sa cumparam ceva de fiecare data cand intram intr-un alt magazin.

Imi parea atat de rau pentru oamenii aia, dar nu imi puteam imagina cum e sa traiesti in asemenea epava. Geanta mea era plina pana la refuz cu destule tricouri Bob Marley incat puteam imbraca intreaga familie Walter. Isaac a cumparat ceva ce el spunea ca are mai multa importanta si anume un bong *instrument de filtare pentru a fuma substante ierboase gen canabis* de sticla verde si albastra asezat in siguranta intr-o parte a lui.

"Pauza de tigara." a strigat soferul parcand autobuzul pe marginea strazii.

"O sa murim." m-am plans eu in timp ce Isaac m-a tras de mana si m-a dus afara. Eram in mijlocul pustiului la propriu, pe o parte a dealului.

"Doar relaxeaza-te Jackie." mi-a spus el in timp ce treceam strada. La un moment in timpul calatoriei, gardul de siguranta s-a transformat intr-un gard inalt de abia vedeai prin el.

Cineva a facut o gaura enorma in verigile de fier, iar Isaac s-a uitat la ocean.

"Baietii de colegiu fac asta." ne-a spus ghidul cu un accent raspicat.

"Gaura?" am intrebat incruntandu-ma confuza. "De ce ar face asta?"

"Vezi insula aia de jos?" a intrebat, expirand fumul in fata mea.

Isaac si cu mine am aprobat din cap. Era o insula la probabil  12 metri *multumesc mult si pentru asta* distanta de port, o distanta usoara de parcurs prin inot, cu nisip alb si cativa copaci. Era o casa micuta si luxoasa, dar insula nu parea destul de mre incat sa mai sustina ceva.

"Acolo era o plaja pentru nudisti. Dupa ore, adolescentii veneau aici si se uitau la cupluri cu ajutorul binoclului."

"Huh, suna de parca ati putea fi buni prieteni Isaac." am spus dand din sprancene.

"Niciodata nu as trage cu ochiul la un alt baiat. E atat de gresit." a spus scuturandu-si capul dezgustat.

Ghidul a ras in timp ce toata lumea s-a urcat in autobux. Ne-a mai luat o ora sa ajungem in varful muntelui. Am sarit pe bancheta atat de mult incat migrena s-a format la baza craniului meu.

De data asta calatoria nu a meritat efortul. Cand treceam pe langa casele faimosilor, abia puteam vedea ceva prin gardurile mari de fier acoperite de plante agatatoare.

Pe langa toate astea, am fost incantata ca am petrecut timp cu Isaac in aceasta calatorie. In acelasi timp, ar fi fost doar o persoana in plus de care sa imi fie dor daca m-as decide sa plec inapoi acasa, in New York.

"Pai multumesc, dragule." am spus amuzata, rotindu-ma pentru ca el sa vada toata costumatia mea. Mi-am impachetat cu ceva noroc o fusta draguta si un top colorat.

Fusta a fost a surorii mele Lucy, iar Sammy mi-a adus-o cand a venit in vizita. Era ceva ce Lucy ar fi purtat cand iesea in club cu prietena ei. Nu stiu de ce am impachetat-o cand aruncam chestii in valiza.

Poate pentru ca era ceva ce Lucy adora, ceea ce m-a facut sa ma simt mai aproape de ea. Mersul in croaziera era ceva ce familia mea obisnuia sa faca, aceasta fiind prima in care am mers fara ei.

"Mergi la o intalnire sau ceva?" a intrebat Isaac mutand o piesa de sah. "Sah mat omule."

"Nu." am spus eu facand ochii mari. Nu pot sa cred ca a spus asta de fata cu un fost prieten.

Isaac statea pe patul lui in paralel cu Alex, jucand sah. De ce joaca ceva atat de plictisitor in ultima zi de vacanta a fost intrebarea care mi-a pus capac: baietii sunt prosti si niciodata nu vor avea sens.

"Atunci de ce te gatesti asa?" a intrebat ranjind in timp ce eu imi puneam un strat subtire de fard sclipicios pe pleoape.

"Merg in club cu cativa dintre prietenii mei." am spus punandu-mi cerceii.

"Nu e un club pentru persoane peste 21?" a intrebat Isaac curatand tabla pentru un alt joc.

"Doar daca nu stii cum sa te furisezi inauntru." am spus facand cu ochiul. "Ce aveti de gand sa faceti voi toata noaptea? Jucati sah? Asta e plictisitor."

"Nu e doar sah. E sahul vrajitorilor." a spus Isaac si a zdrobit cavalerul lui Alex cu nebunul.

-----


My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAWhere stories live. Discover now