Chapter 18- Sleepover

6.1K 530 23
                                    

"Chiar nu cred ca e o idee buna." i-am spus lui Alex in timp ce continuam sa coboram scarile spre subsol. " O sa fim mancati de zombie sau o sa sfarsim ca fata din film."

"Nici macar nu am vazut ce i s-a intamplat pana ca lumina sa se ia." a spus Alex. M-am holbat la el si apoi mi-am dat seama ca probabil e prea intuneric ca el sa vada asta.

"Da, ne mai trebuia sa stim ca pana la urma a murit."

"Pai?" a ras Alex.

"Exact despre asta vorbesc. O sa murim."

Alex s-a oprit pe scari si si-a pus o mana pe umarul meu." Jackie, e doar subsolul. Crezi ca ascundem monstri aici?"

"Nu doar ca..." m-am oprit.

"Iti e frica de intuneric?" a terminat Alex pentru mine.

Am oftat. "Presupun."

"Imi pare rau, dar nu ar trebui sa te ingrijorezi; sunt chiar aici. Si oricum, dupa ce luam lanternele nu o sa mai fie asa intuneric, ok?"

"Ok." am murmurat eu fara sa ma simt mai bine. Cand am ajuns jos Alex m-a luat de mana si m-a tras spre stanga. Am trecut printr-un labirint de lucruri cu ajutorul telefonului lui Alex care avea lumina si ne-am oprit in fata unei usi deschise.

"Asta e camera de lucru a tatei. Intotdeauna sunt lanterne aici." a spus el intrand inauntru. Am zabovit inafara camerei pana am auzit un zgomot ingrozitor.

"Hei Jackie, doar asigura-te ca nu-"

Am tipat fugind in camera, usa inchizandu-se in urma mea.

"-inchizi usa." a terminat Alex.

"Ce?" m-am rastit eu.

"Nu inchide usa." a repetat Alex si apoi a oftat. Alex s-a ridicat si a mers spre usa pe care am trantit-o acum un moment. A incercat manerul dar usa nici nu se clintea.

"Suntem blocati aici?" am intrebat eu terifiata.

"Yup." a spus Alex."Tata incearca sa o repare, dar din nu se stie ce motive de fiecare data cand se inchide se incuie pe dinafara.

"Si ce o sa facem?" am intrebat eu.

"Stai putin." a raspuns Alex. S-a foit prin camera deschizand si inchizand dulapurile pana l-am auzit aprinzand un chibrit si apoi o lumanare, umpland camera de lumina."Mult mai bine." a spus el scotandu-si telefonul din buzunar.

"Si acum?"

"Ii trimit un mesaj lui Cole sa vina sa ne scoata." a spus el mergand prin camera si tinand telefonul in sus."La naiba, nu am semnal." si-a inchis telefonul si l-a bagat inapoi in buzunar.

"Eu l-am lasat pe al meu sus." am spus eu simtindu-ma vinovata dar Alex mi-a zambit.

"Nu-ti fa griji, nu aveai de unde sa stii."

"Si deci ce facem?" am intrebat eu.

"Stam si asteptam pana vine Cole sa ne scoata, dar intre timp..." a spus el apucand un butoi de lemn si punandu-l in mijlocul camerei. A pus apoi si lumanarea si a tras doua scaune pe langa facand o masa. S-a dus spre un dulap si a scos doua doze de suc punandu-le si pe ele pe masa.

"Acum ce mai faci?" l-am intrebat eu in timp ce el scotocea prin dulapuri.

"Caut astea!" a spus el scotand un pachet de carti de joc."Obisnuiam sa stau aici si sa ma uit la tata cum repara cand eram mai mic. Cand  se enerva din cauza ca nu putea repara ceva, scotea astea si ma invata sa joc."

Stateam la masa si zambeam." Asta e amuzant, mi-as dori ca tata sa ma fi invatat si pe mine lucruri din astea cand eram mica."

Alex s-a asezat. "De ce nu a facut-o?"

"Era mereu plecat cu munca. Nu prea l-am vazut." am spus uitandu-ma departe de Alex. Ultimul lucru pe care il vroiam era sa ii mai dau un motiv sa ii fie mila de mine, dar el doar a zambit.

"Atunci o sa te invat eu ceva." a spus el incepand sa amestece cartile.

Nu stiu cat am stat in camera jucandu-ne. Daca au fost 5 minute sau o ora, nu puteam spune, dar m-am distrat. Alex a incercat sa ma invete jocurile pe care le stia dar mereu ma enervam asa ca treceam la ceva mai simplu.

Am vorbit despre tot. Despre copilarie, scoala, muzica, si chiar si foste relatii. Am ras de el cand mi-a spus ca in clasa a 2-a placea o fata pe nume Mildred. Incepea sa imi placa Alex, si nici nu ma mai gandeam ca stateam intr-un subsol. Am fi putut sa vorbim pentru inca 5 ore dar cineva si-a dat seama ca lipsim.

"Unde naiba sunteti?" l-am auzit pe Cole strigand de undeva din subsol. Alex s-a ridicat si a pornit spre usa.

"Aici!" a strigat Alex apoi s-a intors spre mine. "Se pare ca mica noastra s-a incheiat si nici un monstru sau zombie nu te-a mancat."

"Mai taci." am spus eu batandu-l pe mana.

Dupa cateva minute de cautat, Cole a gasit cheia pe care tatal lui o tinea langa usa si ne-a descuiat. In timp ce urcam inapoi din subsol, Alex i-a spus Cole toata povestea despre cum ne-am inchis acolo. Cole a ras si m-a facut pui.

"Nu-ti fa griji, Jackie." a spus Cole inca razand de mine in timp ce intram in bucatarie." O sa te protejam in seara de acei monstri ingrozitori."

"Oh da? O sa stati in fata camerei mele toata noaptea?" am raspuns eu putin cam morocanoasa.

"Nope." a spus Cole aratand spre sufragerie. Podeaua era acoperita cu saci de dormit, plapume si perne." M-am gandit ca am putea dormi toti aici avand in vedere ca e luata lumina.

Oh rahat, m-am gandit uitandu-ma la sufragerie, se pare ca aventura noastra nu se termina in seara asta.

"Grozav." am spus eu sarcastica uitandu-ma la baieti. Alex radea cu gura pana la urechi iar Cole avea un ranjet pervers pe fata. O sa imi petrec noaptea cu doi baieti care aratau uimitor. Cea mai rea parte e ca aveam impresia ca il plac pe unul din ei.

_______________




My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum