Chapter 54- Seven years of good luck

5.2K 361 25
                                    

"Arati bine." a spus Isaac cand am iesit din dormitorul pe care l-am impartit cu el si Lee in ultima saptamana.

Am devenit mult mai apropiati in decursul calatoriei. Doar pentru surprize, la orice oprire pe care  afacut-o barca, am ales cea mai groaznica excursie sperand ca vom avea noroc si vom gasi ceva la fel de grozav ca aventura din jungla.

Uneori s-a intamplat. Marti am oprit in insulele Cayman, care sunt faimoase pentru scufundari. In timp ce majoritatea familiei a plecat la inotat la MV Keith Tiebetts, Isaac si cu mine am decis sa mergem in Stingray.

"Woah Jackie, uite!" a spus Isaac aratand ceva in departare.

"La naiba, asta e ciudat." a aprobat Lee. Lee si Mrs. Walter sunt singurii care ne-au insotit.

"Ai grija la limbaj!"  a spus ea certandu-si nepotul, dar parea la fel de amuzata ca noi restul.

Stingray era un grup de insulite pe coasta Grand Cayman unde pisicile de mare vin sa se hraneasca  Turistii pot sta in apa sa interactioneze cu creaturile.

Ne-am urcat intr-o mica barca pentru turisti care avea fundul de sticla cam acum 15 minute si am plecat pe mare. Uitandu-ma in spate, nu puteam vedea tarm, dar puteam vedea oameni iesind din apa.

"Cum de e atat de mica?" m-am intrebat. Era ciudat ca la distanta asta in ocean, oamenii aveau apa doar pana la piept sau la sold, depinzand de cat de inalti erau.

"Din cauza nisipului prostuto." m-a informat Isaac. "In principiu sunt curentii oceanici care imping nisipul prin jur si fac apa sa se micsoreze."

M-am intors pentru a ma uita la el. "Dumnezeule, te transformi in Mr. Pantaloni Destepti. Esti un dulap pentru tocilari sau ceva?"

"Cu siguranta nu." a spus Mrs. Walter uitandu-se urat la nepotul sau. "Are de facut o gramada anul viitor pentru a recupera anii in care a luat note mici."

"Ouch matusa Katherine, ouch." a spus Isaac tinand mana pe locul de pe inima lui.

"El doar a citit brosura pe care ne-au dat-o cand ne-am urcat pe barca." a spus Lee luand paginile albastre despre Stingray din spatele lui Isaac. Isaac mi-a facut cu ochiul.

Cand barca s-a apropiat de bariera de nisip, mai multe creaturi ciudate din apa erau vizibile prin sticla de la fudul barcii.

"Uite cat de mari sunt." am spus simtindu-ma emotionata. Trebuia sa mergem sa inotam cu ele? Nu e periculos?

"E Jackie speriata?" m-a tachinat Isaac impungandu-ma intr-o parte.

"Pai, arata chiar ciudat." am spus in timp ce alta s-a strecurat fara efort pe sub barca. Felul in care se leagana prin apa ma face sa cred ca sunt niste fantome. "Adica, sunt animale salbatice, nu ne pot intepa sau ceva."

"Nu asa a murit unul din tipii aia aligator?" a adaugat Lee entuziasmat.

"Te referi la vanatorul de crocodili, idiotule." i-a spus Isaac fratelui lui mai mic. Katherine s-a uitat urat la el.

"Da, el.  A fost intepat in inima sau ceva grozav de genul." Lee ne-a spus.

"In regula gasca!" unul dintre ghiduri a venit la oprire. Puteam vedea o intreaga gasca de creaturi acum, cum treceau pe sub barca. Apa albastra era plina cu petice negre miscatoare si turisti intrati in apa care se fereau cand animalele erau pe langa ei. "Deci uite regulile. Cand sunteti in apa, mergeti incet cu picioarele la fundul apei. Nu faceti pasi mari, pentru ca nu vreti sa calcati pe o pisica de mare. De asemenea, amintiti-va sa stati aproape de barca si in nici un caz sa nu va dati jos vesta de salvare."

"Oh Dumnezeule, nu cred ca pot sa fac asta." i-am soptit la ureche lui Isaac. 

"Haide Jackie. Nu doar ai mers prin jungla, ci ai si supravietuit intr-o casa cu o gramada de baieti pentru o perioada destul de lunga. Nu vrei sa pari o plangacioasa acum, nu?" a spus el impingandu-ma in umar.

Mi-am mutat privirea la poznasul care statea langa mine si mi-am masat locul dureros.

"Nu-ti fa griji draga." a spus Katherine apropiindu-se de mine. "Nici eu nu cred ca o sa intru. Nu stiu de ce m-am inscris la asta."

"Oh Dumnezeule, parca sunteti doua fetite plangacioase." a spus Lee iar mana lui s-a ridicat in aer.

"Eu chiar sunt o fata." am mormait pentru mine.

"Intrebare?" l-a intrebat ghidul pe Lee.

"Da, cat de periculos e mai exact? Adica ce sanse sunt sa ne ranim."

Ghidul a ras. "Sa spunem ca ai sanse mai mari sa te ineci. Avem mii de turisti care vin aici in cursul anului. Desi aceste animale traiesc in libertate, sunt crescute de oameni, deci sunt complet sigure. Nu v-am scoate aici daca ar fi periculos."

"Vedeti?" mi-a spus Lee dandu-si ochii peste cap. "Atata timp cat nu te ineci, vei fi gasita. Acum pune-ti vesta de salvare si sa facem asta."

Eu desigur nu am avut vreo sansa sa comentez. Lee si Isaac m-au tras amandoi in apa calda in timp ce animalele se roteau in jurul nostru. Mrs. Walter a ras la protestul meu, dar eu cred ca era de fapt fericita ca eu am fost data jos de pe barca, si nu ea. 

Unul dintre barbatii care ne insoteau era cu noi in apa. "Asta e unul dintre snacks-urile preferate ale lor." a spus punandu-si unul in palma si bagand pana in apa pentru ca animalul sa poata manca. Nu le puteai vedea gura pentru ca erau atat de plati, dar imi imaginam cum ii suge mana barbatului ca un aspirator.

Cu cat baga mai multa mancare in apa, cu atat de adunau mai multe animale. Am tipat  usor de cateva ori cand ceva se izbea de piciorul meu, dar de cele mai multe ori era Isaac incercand sa ma sperie. "Nu e amuzant." l-am certat eu.

"Scuze Jackie. E destul de nepretuit." a ras Isaac.

"De fapt." Un om in costum de baie cu o camera rezistenta la apa ne-a intrerupt. "Se poate. Toate aceste amintiri pot fi ale voastre la micul pret de 50$. Puteti face poza cu totii tinand unul. O memorie de o viata."

"Oh nu!" am spus pasind departe de acel om. "In nici un caz nu o sa tin asa ceva in mana."

"Oh da! As plati 50$ sa o vad pe Jackie facand asta."

Cateva minute mai tarziu, Lee si Isaac stateau de o parte si de alta a mea. "Sunteti amandoi asa morti." am sasait in timp ce un ghid mi-a pus animalul in maini. Era lipicios si surprinzator de greu, iar eu m-am miscat in disconfort.

"Mai bine l-ai tine locului. Nu vrei ca acul sa iti treaca prin inima." a glumit Lee prin zambet in timp ce omul facea poza."

"Du-te la naiba." am spus inapoi.

"Este o legenda." a spus omul continuand sa faca poze. "daca saruti o pisica de mare, vei avea noroc sapte ani."

Ambii baieti s-au intors spre mine cu ochi mari.

"Vrei sa spui ca trebuie sa-mi pun buzele pe el? Nu cred ca va fi atat denorosoc." am spus dandu-i drumul animalului cand cameramanul s-a oprit din facut poze.

"Ce? Nu!" s-a plans Isaac cand a inotat departe de noi.

"Jackie, de ce ai facut asta? Am fi putut sa castigam la loto sau ceva." a spus Lee.

"De parca as avea nevoie de asta." am spus scuturandu-mi capul.

"Vreti sa va prind altul baieti?" a intrebat ghidul.

"Da!" au spus Lee si Isaac la unison. Intr-un final, baietii m-au fortat sa imi apas buzele pe unsuroasa pisica de mare, dupa ce ei si-au luat cei sapte ani de noroc.

Cand a trebuit sa ne urcam in barca pentru a ne indrepta spre tarm, eu chicoteam bucurandu-ma de apa, chiar si cu ciudata companie.

______


My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum