Capitolul 9

3.7K 283 20
                                    

"Um, Jackie? Cred ca asta e chiar o idee rea." am spus uitandu-ma in jos. "O ideea foarte, foarte rea."



Jackie si-a legat un sort pe soldri inainte sa isi curete mainile. "Spala-te pe maini," a spus, "si nu te mai composta ca un bebelus. Totul o sa iasa bine."

Oftand, am mers spre chiuveta si m-am curatat cu sapun. Cand apa a iesit prea fierbinte, mi-am retras mainile si am sasait. Jackie a luat niste vase in timp ce si-a dat ochii peste cap.

Se pare ca nu am gandit destul cand am intrebat-o pe Jackie daca o pot ajuta cu ceva. Sammy in mod normal facea cina cu ea, dar  vrajitoarea statea pana mai tarziu la servici in seara asta. In seara asta faceam lasagna.  Aparent, luni era ziua italieneasca.  Ma simteam de fapt cumva emotionat cand ma uitam la toate ingredientele.

"Stii ca sunt cel mai jalnic bucatar din lume, nu?" am intrebat uitanu-ma la randurile de cutii, legume si pachete de paste.

"Da Cole." a spus ea punandu-si o mana in sold si intorcandu-se spre mine. "Mi-ai spus asta de cand am zis cuvintele "cina" si "ajutor", dar sincer, nu poti fi atat de rau. Mama ta e o bucatareasca grozava."

S-a intors din nou spre masa si a inceput sa deschida cutiile.

"Yup." am aprobat cu un mic chicotit. "Este, si de aia nu am voie niciodata in bucatarie sa o ajut. Nu vrea sa stric nimic. Am magica abilitate de a arde orice, chiar si PB&J *peanut butter and jelly sandwich- sandwich cu unt de arahide si jeleu*"

"Dar tu nu faci PB&J." a spus Jackie incruntata.

"Exact."am spus rezemandu-ma de blat.

"Ce Dumnezeu ai mancat in colegiu?"

"Am trait cu tarte si mancare de la Mac. Multa, multa mancare de la Mac." am spus ranjind. "Nu cred ca voi mai putea sa mananc ceva cu branza din nou."

"Sa incepem cu ceva usor." mi-a spus, deodata parand ingrijorata. "De ce nu pui apa la fiert pentru niste paste?"

"Bine, dar eu as inchide alarma pentru incendiu daca as fi eu. Altfel, lucrurile vor deveni cam zgomotoase aici."

De indata ce am umplut vasul enorm cu apa si l-am carat spre aragaz, am deschis frigiderul lui Jackie. Cautand ceva usor de mancat, am inceput sa scotocesc.

"Ce naiba faci, Cole?" a intrebat Jacie. A inceput sa faca sosul pentru carne desfacand o multime de cutii de rosii strivite.

"Imi e foame." am spus, ferind din cale o punga de nuggets de pui. Nu as manca asa ceva. Am amintiri cu Isaac bagandu-si cateva in nas, ceea ce le-a facut cam necomestibile.

"Si acum ce facem, arta  si mestesuguri? Mancarea va fi gata curand." s-a plans miscand cutitul in aer. Toate rosiile au fost adunate intr-un bol iar Jackie adauga acum ceapa maruntita. Un rand de alte ingrediente astepta sa fie deschis si adaugat in bol. Jackie se pricepea la sos. Si totusi inca trebuia sa ajut.

"Da, pai, considerand ca mi-e foame acum, "curand" pare prea departe. E doar o mica gustare inainte de vina. Daca am fi fost la un restaurant italienesc adevarat in seara asta, ne-ar fi servit inainte cu un cosulet cu paine ca sa- oh uite!" am exclamat scotand o punga de rulouri de pizza. "Ar trebui sa facem astea in loc. Sunt bestiale!"

"Scuze, e seara italieneasca, Cole."

"Rulouri de pizza." am spus incet. "Pizza- italian. Merge."

"In nici un caz nu poti considera aia mancare italieneasca. E mancare americana plina de grasimi. Pe langa asta, vreau sa gatesc ceva." mi-a spus si a deschis o sticla de vin.

My life with the Walter boys & My life as a Walter boy-TRADUSAWhere stories live. Discover now