Глава 3. Болезнено минало, за което е трудно да се говори

82 5 1
                                    

Младият мъж едва бе успял да довърши изречението си и в същата секунда до прозореца долетя една мейна, която привличайки вниманието към себе си, започна да повтаря:

- Привет! Привет! Благоденствие и богатство, отпуснете се, какво дърпам, хайде да се целуваме, целувка, целувка, целувка, целувка, целувка, ти се целуваш прекалено реалистично.

Пен Цзе поклати глава и започна да търси с поглед, от къде ли идва този звук. Изведнъж видя на един от прозорците малката черна птичка. Дребната и глава беше наклонена встрани, очите и въодушевено блестяха, а миниатюрния й клюн ту се отваряше, ту се затваряше.

- Ах, това е много смешно! - възкликна учуденият Пен Цзе.

Свещената мейна повтори след него:

-Това е много смешно.

 Гостът като чу тези думи, гръмко се разсмя. Мейната вдигна глава и също избухна в смях. Пен Цзе доста дълго време си поигра с птицата и чак след това се обърна към Ся Яо, за да се върне отново към въпроса си.

- Исках да ти кажа, че след церемонията по награждаването веднага можеш да напуснеш, просто казваш няколко думи и си тръгваш. Аз вече обещах на наставника Дао, че ще те заведа. Пич, обезателно трябва да приемеш поканата му и да дойдеш. Много те моля!

Ся Яо беше непоколебим.

- Освен това, Юан Джу също ще дойде - Пен Цзе съзнателно подчерта тези думи, но в резултат, самото споменаването на името й още повече влоши негативния ход на преговорите. Цзе разочаровано продължи - По дяволите, в края на краищата какво си мислиш? В целия североизточен Китай няма да намериш такова хубаво момиче. Тя е добре възпитана, стройна и елегантно красива. Нима това не е достатъчно, за да се влюбиш в нея от пръв поглед? 

 Яо бавно извади картичката от плика и я подаде на приятеля си.

- Тази покана е за довечера. Без да имаш каквито и да било притеснения, се позабавлявай там и едновременно с това се извини от мое име пред наставника Дао. Кажи му, че днес съм малко уморен след битката, но когато ми се появи свободно време, обезателно ще го заведа някъде и ние добре ще се повеселим заедно.

Пен Цзе направи жалка гримаса.

- Моля те, ако искаш, готов съм дори да ти викам "уважаеми", аз ...

- Хей, ти! - чу се силния звънливия глас на свещената мейна.

Ся Яо едва се въздържа да не се разсмее на глас. След това потупа Цзе по рамото, взе в ръка клетката с птицата си и отиде да разхожда с нея.

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now