Глава 68. Неочакван късмет

47 1 0
                                    

 Времето прелетя много бързо и вече беше средата на декември. Напълно възстановения Чжан Тян бе изписан от болницата, а върху неговото лице беше останал само малък белег. Гипсът от ръката на Ся Яо също бе свален, но травмата още не беше напълно заздравяла, затова той се занимаваше с чиновническа работа в офиса и не излизаше на мисии.

 Кожата на красивия мъж и без това по рождение си беше много светла, а сега при настъпването на зимата, когато не всеки ден му се отдаваше да излезе на слънце, тя стана съвсем белоснежна. Междувременно Чжан Тян можеше само от сутрин до вечер да се оплаква от всякакви несправедливости:

- Погледни лицето ми, унищожено е. Как ще мога с тази физиономия да си намеря невеста?

 Ся Хуей усмихнато отговори:

- Когато си търсиш булка, лицето ти няма да има никакво значение. Ето, само погледни към високия и красив Ся Яо, нима външността му помогна в намирането на възлюблен?

 Стоящия в страни обект на техния разговор, продължи да разделя документите, като се преструваше, че е много зает и не слуша разговора им. 

 Като чу думите на Ся Хуей, Чжан Тян почувства още по-голяма несправедливост:

- Именно това ме вбесява повече от всичко. Ти ми говориш, че белегът на лицето ми няма никакво значение, а я само погледни към Яо, който с всеки изминат ден става все по-красив и свеж. Само преди няколко дни, когато се върнах, той имаше болезнен вид и беше толкова мрачен, я го виж сега, искри от свежест и щастие - казвайки това, Тян ощипа бузата на красивия си колега.

 Ся Яо с лека усмивка цитира слоган от една реклама:

- Една секси жена може да бъде приравнена с произведение на изкуството, а идеалният мъж може да бъде оценен по достойнство, ако за кожата му се грижат любящи женски ръце.

- Леле, чуйте го само, как се изказва! - Ся Хуей с насмешка погледна към Чжан Тян - Опитай да се вслушаш в думите му.

 Тян направи пауза, след което докосна лицето си и още по-преувеличено каза:

- Рано или късно, в буря или в палещ зной, ако имам късмет, ще намеря своето съкровище. Ей хора, само наистина достойните могат да съзрат този облик, преживял най-суровите жизнени изпитания!

 Тези думи развеселиха Ся Хуей и след като се хвана за корема, той се разсмя.

- Видя ли бе? Така си е, ето каква е разликата между идеалния мъж, който е богат и красив и същинския беден неудачник.

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now