Глава 57. Вкусна храна

36 1 0
                                    

 Ся Яо излезе от съблекалнята и се отправи към тоалетната, където се кри повече от половин час. След като сметна, че е изтекло достатъчно време, той тръгна към кухнята, от която вече се носеха благоуханни аромати, на готвещи се ястия.

 "Ти си решил да направиш прясно приготвена храна? Аз бих желал просто лека закуска от нещо, което вече е приготвено" - помисли си полицаят. Но, когато влезе в кухнята и забеляза многообразието от все още незавършени блюда, които съблазняваха със своите различни нюанси и благоуханни аромати, Ся Яо веднага си върна думите обратно. Дори само с бегъл поглед можеше да се забележат свински ребра, пилешко филе, скариди и риба. Даже в трапезарията, по време на обед, нямаше такова изобилие. Тогава от къде се взеха толкова много продукти и защо той не готви с това, което имаше в наличност?

 Тогава от къде се взеха толкова много продукти и защо той не готви с това, което имаше в наличност?

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

 Юан Цзун бързо пържеше на силен огън, печеше и вареше. Движенията му бяха отработени, а Ся Яо не смееше да отвлича вниманието на майстор готвача, задавайки му въпроси, така че си седеше смирено, без да мърда и послушно чакаше на малка маса, докато дойде храната. 

 След известно време му поднесоха първото блюдо.

- Какво е това? - попита Яо.

Цзун отговори:

- Това е специално ястие от нашия североизточен регион - нежно "пияно" пиле, приготвено със съчуански пипер (пиле задушено във вино).

 Първоначално Ся Яо си мислеше, че ще изчака Юан Цзун да приключи с готвенето на всичките си манджи и те заедно ще ги изпробват, но поднесеното угощение беше толкова съблазнително, че младият човек все пак реши да го опита. Това пиле беше мариновано с "Хуадяо" (най-доброто оризово вино). Нежното месо обилно беше попило от аромата на осем годишното вино, което в процеса на готвене се бе изпарило и оставило деликатен послевкус. Ся Яо дегустира парченце пияно пиле със съчуански пипер и от този вкус сякаш се потопи в нирвана.

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon