Глава 65. Отвори прозореца и ме пусни!

45 2 0
                                    


В неделя вечерта Юан Цзун се срещна със свой стар другар по оръжие. 

Приятелят му беше на същата възраст, на която бе и Цзун, но той се беше демобилизирал две години по-късно и вече имаше семейство и четиригодишно дете. В миналото те бяха най-добрите в отдела на елитните войски, но след някакви си пет години жизненият им път кардинално се различаваше. През последните години Юан Цзун продължаваше да тренира упорито, поддържайки добра физическа форма. Освен това беше създал охранителна фирма, една от най-добрите в своя отрасъл, която продължаваше да се развива и по-нататък, гордо вървейки напред. За разлика от другаря си, който отдавна бе създал семейство и физически се беше променил драстично, като повече приличаше на типичен пример за мъж на около тридесет годишна възраст.

 След като се срещнаха, двамата приятели искрено се зарадваха.

 Старият другар каза с възхищение:

- Знаеш ли, гледах интервюто с теб и честно да ти кажа, много ти се възхищавам, защото аз никога не съм имал такъв кураж. След демобилизацията си се върнах у дома и започнах работа в железниците. В този период се прибирах вкъщи рядко, да кажем на всеки две седмици.

 Юан Цзун и отдавнашния му приятел чукнаха чашите си и отпиха по една голяма глътка китайска водка, чувствайки как спиртът изгаря гърлата им.

- О, между другото, все още ли си сам? - попита бойния приятел.

 Цзун кимна.

 Побратимът му беше леко изненадан:

- По времето, когато служехме, почти цялата женска рота беше тайно влюбена в теб, но в същото това време ние имахме толкова тежки тренировки, че нямахме никакво желание да мислим за взаимоотношения. Но сега се ползваш от заслужена слава и искаш да ми кажеш, че близо до теб няма нито една красавица, която да заслужава твоето внимание?

- Има - отвърна Юан Цзун - но този човек не иска да бъде с мен.

 - Сега изглеждаш прекрасно и имаш невероятен статус, защо тогава не иска да е с теб?

- Неговият статус е много по-висок от моя и освен това изглежда по-добре от мен ... - глухо промърмори Цзун, като отпи още една голяма глътка водка.

 Старият приятел полюбопитства:

- А този човек от твоята компания ли е?

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now