Глава 34. Крадец влиза в апартамента

37 2 0
                                    

 Ван Чжишуй по никакъв начин не реагира, когато Сюан Дяюй го сграбчи за яката и го завлече в хола. Собственикът на дома започна да заплашва и сякаш възнамеряваше да пребие неканения си гост. Той замахна с юмрук и започна да изисква отговори:

- Имаш ли намерение да си тръгнеш или не? Ще напуснеш ли или не?

Този Ван Чжишуй беше необичаен човек. Всеки друг, попаднал в подобна ситуация, щеше да вземе парите и да избяга, кой нормален човек би скачал срещу ръжена. Може да се каже, че младежът правеше всичко наопаки на Сюан Дяюй. Колкото повече той го заплашваше, толкова повече онзи се инатеше и не искаше да си тръгва.

- Слушай брато, у тебе няма ни капка човещина! Имаш си такъв огромен дом, аз ще си намеря усамотено местенце и ще поспя. С какво ще ти попреча в тази голяма къща?

 Сюан Дяюй отговори с безразлично лице:

- Не съм свикнал да спя, когато в къщата ми има непознат човек.

- Ами мъжа, който искаше да донесеш у дома? Ако нямаше намерение да го оставиш за през нощта, защо тогава ме довлече със себе си?

- Той е изключение! 

- Тогава отнасяй се и към мен като с изключение.

 Сюан Дяюй го измери с поглед пълен с отвращение:

- Какво имаш ти, че да те считам за изключение?

- Имам си  и това са нашите имена!

 Момчето извади личната си карта и започна да я размахва пред лицето на Сюан Дяюй.

- Както се казва в онази поговорка: Петстотин пъти погледни назад в предишния си живот, в замяна на една среща в следващия живот ....

 Лицето на Сюан Дяюй почерня от злоба:

- Ако погледна назад в миналия си живот петстотин пъти, в замяна само на една среща в бъдещето, то моят настоящ живот ще мине покрай мен.

- Точно така, точно така, точно така! Именно да се срещнем още веднъж, а не да се заобиколим, за да видим точно същото. Явно съдбата ни е да се напием до такава степен, че по погрешка да довлечеш в къщи друг човек, чието име прави двойка с твоето. Може би ние сме длъжни да се обръщаме назад толкова много пъти, докато не ни се схванат шиите!

- Махай се, просто си върви, не трябва да разговаряш с мен и да продължаваш да ми досаждаш! Просто вземи парите и бързо се измитай от тук!

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now