Глава 43. Лакомник

37 1 0
                                    

 Утре е 15 август по лунния календар. Според обичая всяка година по това време на курсантите се подаряваха лунни пайове. 

 Днешният ден не беше изключение. Всеки учащ се получи традиционния подарък. Докато взимаха сладкишите, курсантите наблюдаваха Ся Яо, за да видят, дали шефът им ще има специално отношение към "мъжа на сестра си". Някой дори се осмели да вземе кутията с пай, предназначена за Ся Яо и след като видя, че това е обикновена торта, веднага се успокои.

 Всъщност кутиите бяха еднакви, но сладкишите в тях се различаваха.

 Ся Яо се преоблече и отиде да търси торбата си с корени, но в резултат на това не можа да я намери никъде. Докато младият мъж се разстройваше, Юан Цзун донесе голям термо пакет с лотосови корени, които бяха приготвени в канелена захар. Ароматът на това лакомството можеше да се усети от доста далеч.

- Вземи това и го занеси у дома на майка си. - каза Юан Цзун.

- Защо си помолил готвача да сготви това ястие? Аз повече обичам салата от корени.

 В това време главният готвач вече прибираше вещите си и се готвеше да си ходи, но чувайки това, той веднага възрази:

- Това не съм го готвил аз, а началникът Юан одеве лично го направи. Работя тук вече повече от година, но това е първия път, когато виждам, шефа сам, лично да влиза в кухнята. Ти просто си длъжен да приемеш тази храна.

 Полицаят с подозрение погледна към Юан Цзун: " Да бе, този атлет как си мислиш ти, че ще може да приготви нещо годно за консумация?"

 ........

 Вечерта корените бяха нарязани и поднесени на масата. 

 Мама Ся отхапа парче и широко отвори очи от изненада:

- Хм, тези корени са толкова вкусни, даже бих казала по-вкусни от тези, които приготвя нашата икономка Ли.

 "Наистина ли е толкова вкусно?" Невярващ той също опита едно парченце. Мигновено миризмата на канела проникна в носа му, същевременно сладкия вкус на корена не беше преситен, а оризът беше мек и нежен. Накратко казано, вкусът беше отличен. Това ястие идваше от юга, начинът на неговото приготовление беше много оригинален и съществено се отличаваше от метода, по който се готви в североизтока.

 Ся Яо считаше, че такъв атлетичен мъж от североизтока, като Юан Цзун просто не може да направи нещо толкова сложно и оригинално. Той мислеше, че храната, която телохранителят може да сготви, в най-добрия случай просто ще става за ядене, но се оказа, че ястието е приготвено по-добре и от специалитета на главния готвач.

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now