Глава 54.Попаднал в същия капан

33 1 0
                                    

 Върху очите на Ван Чжишуй се появиха сълзи и целият му вид изразяваше разкаяние.

-Ах, само ако в онзи ден не ме беше завлякъл в своя дом и не беше започнал да ме дразниш, демонстрирайки ми богатството си, мислиш ли, че щеше да ми дойде идеята да те ограбвам? Ако не беше толкова богат и не носеше обувки, на стойност от няколко хиляди, смяташ ли, че бих се изкушил да направя това? Ако не ми беше дал да вкуся от този богат и безгрижен живот, нима у мен щеше да се появи такава идея и започнал ли бих да се надявам на съдбата? Ако тогава ти беше реагирал и не беше позволил да те измамя, нима на мен нямаше да ми се наложи пак по цели дни, в продължение на дълги месеци да живея, разчитайки изцяло на своята работа? Хайде тогава сега ми кажи, кой всъщност е виновен за това, освен теб?

Сюан Дяюй спокойно слушаше безкрайната редица обвинения от страна на младежа и на ума му дойде поговорката: "Всяка професия има своите най-добри специалисти!" и този израз сега напълно потвърди своята истинност. Във всяка професия има някой, който достига съвършенство, а сред мошениците това копеле Ван Чжишуй можеше спокойно да се счита за краля на боклуците!

 Като слушаше сърцераздирателните истории от детството и цялата трагична история от по-нататъшния живот на измамника, на Сюан Дяюй му беше много по-приятно и може даже да се каже, че това утоли жаждата му за отмъщение повече, отколкото, ако просто го бе предал в полицейския участък.

- Като за начало се махни от мен! - неочаквано спокойно каза Сюан Дяюй.

  Чжишуй още не беше съвсем убеден и реши да опипа почвата:

- Първо обещай да не ме удряш повече.

- Аз няма да те бия, а ти ще се махнеш от мен!

 Нехранимайкото започна бавно да се спуска от Сюан Дяюй и въпреки че и двата му крака бяха на земята, погледът му все още беше предпазлив. Отбелязвайки, че Дяюй все още стои неподвижно и не мисли да дава воля на ръцете си, сърцето му постепенно се успокои.

 Сюан Дяюй извади цигара и държейки я в зъбите си, запуши. Ван Чжишуй с два пръста я дръпна и като я пъхна в собствената си уста, без какъвто и да било срам каза:

- Вземи си друга цигара!

 Дяюй, без да откъсва очи се взираше в младежа и след като мина известно време, попита:

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now