Глава 7. Кутия с бисквити

56 5 2
                                    

 На следващия ден в полицейския участък Ся Яо почука по облегалката на съседния стол.

- Ся Хуей, имаш ли малко свободно време?

- Да, нещо случило ли се е?

- Помогни ми да проверя един човек! - каза Яо.

- Кого?

- Юан Цзун, той е живял в .....

- Може би говориш за по-големия брат на Юан Джу? - прекъсна го Ся Хуей.

 Младият офицер беше удивен.

- Познаваш ли го?

 - Струва ми се, че съм чул това-онова. Нима Юан Джу не ти е разказвала за него?

 Всъщност Яо разговаряше с Юан Джу много по-малко от своите колеги. Просто всеки път, когато тя се появеше в отдела, той намираше всевъзможни извинения, за да избяга от нея и я оставяше да си приказва с колегите му.

- Първоначално Юан Цзун служил в специалните части, но по-късно, завръщайки се у дома, създал своя собствена агенция за сигурност, която днес е много популярна в техните среди. Говори се, че качеството на услуги им е доста високо и неговите телохранители осигуряват защита не само на почти всички политици и звезди от шоу бизнеса, но пазят и частни лица.

 "Не е изненадващо, че двамата мъже от онази кола използваха такива изкусни, но същевременно жестоки техники. Оказва се, че те всъщност са професионалисти ...."

 Когато Ся Яо си спомни за това, как лично беше наел дузина телохранители, той се почувства леко засрамен. А, когато си припомни и уменията на собственика на агенцията за охрана, направо замръзна от ужас. За щастие, той вчера ясно бе изразил своята гледна точка по онзи въпрос, така че всеки щеше да тръгне по собствения си път, като в бъдеще посоките им нямаше вече да се пресичат и животът им щеше да продължи по такъв начин, сякаш никога не се бяха срещали.

  ...........

 По време на обяда говорейки, без да спира, Юан Джу продължаваше отново и отново да възхвалява Ся Яо, сякаш си беше поставила за цел да промие мозъка на Юан Цзун, така че той напълно да признае жениха на по-малката си сестра и да хвърли всичките си сили, за да й помогне.

- Брат ми, знаеш ли какво мрази Яо повече от всичко на света?

  Цзун продължаваше да яде оризовите си спагети и абсолютно никак не реагираше на думите й.

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now