Глава 60. Повод, за да отидем в леглото

59 2 0
                                    

 След яденето Юан Цзун каза:

- Хайде да тръгваме, ще те закарам у дома.

 Ся Яо замръзна и бавно отговори:

- Ти се връщай, а аз днес ще остана тук.

 В очите на грамадния мъж проблесна усмивка и после изчезна.

Полицаят още веднъж подчерта:

- Аз оставам да спя тук, а не с теб. Ти трябва да се прибереш вкъщи. Просто искам да взема назаем твоя офис, за да преспя една нощ в него и това е всичко. Ако се прибера у нас толкова късно, майка ми ще види, че съм ранен и разпитът непременно ще започне. А тогава вече със сигурност няма да мога да поспя нормално. 

 Юан Цзун проговори с равнодушно лице:

- Ръката ти е счупена и когато си легнеш да спиш, бъди внимателен. Ако едно одеяло не ти е достатъчно, тогава в шкафа има още едно. Водата в банята винаги е топла и можеш да я ползваш веднага. Когато влезеш да се къпеш, не забравяй да вдигнеш ръката си, за да не намокриш гипса...

 Ся Яо застина:

- Тогава ... ти ...

- Какво - нарочно попита Юан Цзун.

 Яо стеснително се усмихна:

- Защо днес се държиш толкова прилично?

- Нима ти не ми каза да си ида у дома?

- Наистина ... аз ти казах да се прибереш - измърмори младия мъж - Тогава веднага си тръгвай, излизай по-бързо, защото тепърва трябва да се къпя.

 Юан Цзун нищо не каза и тръгна към вратата. 

 Ся Яо си помисли, че тази врата ще се затвори само за една секунда, а после Цзун безсрамно отново ще се втурне вътре, ще го прегърне и ще каже, че просто се шегува. В резултат - "Майка му стара, това не е истина!" -  Юан Цзун действително си отиде. Слезе надолу, след това излезе през изхода на сградата, седна в колата и потегли.

- Майната ти! - полицаят стоеше до прозореца и не знаеше, сега кого да напсува.

 След като поседя сам повече от десет минути, Ся Яо мрачно стана, отиде до гардероба, взе палтото си, сложи го върху себе си и промърмори:

- След като ти си тръгна, аз също изчезвам! Майка му стара! Няма да спя сам в тази голяма сграда! И въобще, изобщо ти май хич не съобразяваш нещата! Хм!

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now