Глава 49. Спри мотора!

28 2 0
                                    

Слънцето над окръг Янси се наклони към заник и дълги сенки се разпростряха по целия път. Дрехите на Ся Яо все още бяха влажни, а скоростта бе твърде висока и въпреки че беше облечен в допълнително яке, студеният вятър го пронизваше през него. Свивайки се от студ, той непрекъснато вдишваше от хладния въздух наоколо.

- Студено ли ти е? - попита Юан Цзун - Ако ти е студено, тогава ще карам малко по-бавно.

 Ся Яо веднага възрази:

- Не трябва да намаляваш скоростта, защото ще ни се наложи да прекараме цялата нощ по пътищата.

 Юан Цзун нищо не отговори и продължи да кара със същата скорост. Ся Яо най-накрая беше в състояние да издърпа пръста си от ръкава и през малката дупка се опита да провери облеклото на телохранителя. След кратко разследване полицаят установи, че неговите дрехи също не са изсъхнали. Сърцето на Ся Яо се сви и неспособен да се сдържи попита:

- А на теб студено ли ти е?

- Не, не ми е.

  "Ти седиш зад гърба ми и затопляш душата ми като огън."

 Двамата мъже бяха на пътя по-малко от час, когато около тях бързо стана тъмно. Ся Яо повдигна глава нагоре и забеляза, че напълно чистото синьо небе скоростно бива затиснато от черни облаци. Натрупалите се на юг дъждовни облаци все повече нарастваха и се насочиха на север, превръщайки се във взривоопасен дъждовен фронт.

- Лоша работа! - Ся Яо се напрегна - Защо, веднага щом проговорихме за лошото време, още в този час стана облачно?

 Той потупа Юан Цзун по гърба и каза:

- Хей, давай да вървим по-бързо, не позволявай на облаците да ни настигнат!

- Мисля, че и така е добре! - отговори Юан Цзун - Това е селски път и не е толкова лесно да се управлява, още повече такова превозно средство като мотоциклет. Ако вдигна скоростта, тогава ще рискуваме живота си. Какво предпочиташ да умреш или все така да се върнеш у дома?

- Искам да се прибера вкъщи!

 В очите на Юан Цзун имаше скрита незабележима усмивка. Той попита:

- За мъжа е по-добре да умре, отколкото да бъде опозорен?

- Какво? - извика Ся Яо - Не те чух добре.

- Не е важно.

 За щастие младият човек наистина не чу тези думи, защото ако беше дочул фразата, би предпочел да умре право на пътя, отколкото да отиде в хотел.

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Where stories live. Discover now