Глава 58. Нещастен случай

35 1 0
                                    

 Най-накрая дойде петък и Ся Яо още от сутринта приготви чантата си. След като приключи със задълженията си за деня, той погледна към китката си, която беше под бюрото и видя върху циферблата на ръчния си часовник, че вече е три и половина и реши, че скоро ще може да си тръгне от работа. Във времето, в което той си правеше сметката в колко часа, евентуално ще пристигне при Юан Цзун, в стаята им влезе началника на отдела и ги изпрати на спешна мисия. Ся Яо, Ся Хуей и Чжан Тян - и тримата отидоха на местопрестъплението.

Обектът, който трябваше да бъде арестуван, се явяваше рецидивист на име Чжао Сян. На 16-годишна възраст бил изпратен в трудова колония заради побой, а през следващите 20 години Чжао Сян осем пъти бил призоваван в съда. В допълнение към хазартните игри и повреждането на държавна собственост, в досието му фигурираха множество скандали и сбивания. Мъжът многократно бил осъждан на лишаване от свобода, задържан и глобяван за нарушаване на обществения ред. Този път полицията получи информация, че Чжао Сян по незаконен път е придобил огнестрелно оръжие и незабавно бе организирана операция по задържането на престъпника.

 След изработването на оперативен план, тримата цивилни полицаи трябваше да се отправят към квартала, в който се криеше Чжао Сян.

 Беше около шест часа, когато Ся Яо се изкачи по стълбите до четвъртото стъпало на първия етаж. Внезапно на втория етаж се появи светлина и се чуха гласове. Полицаят погледна нагоре и видя, как надолу се спускат петима мускулести мъже, начело с Чжао Сян. Престъпникът се оказа информиран, че плановете му са разкрити от полицията и бе започнал да действа много по-рано от предвиденото, взимайки със себе си още четирима души. 

 В тази ситуация нито Ся Хуей, нито Чжан Тян с нещо можеха да помогнат и на тях не им оставаше нищо друго, освен обилно да се потят. 

- Всичко е наред! - Ся Яо, запазвайки спокойствие, започна да успокоява двамата си другари - Просто ме последвайте!

 В същото време Чжао Сян и неговите съучастници също забелязаха Чжан Тян, Ся Хуей и Ся Яо. Петимата мъже блокираха пътя им, размахвайки острите си ножове, те се втурнаха надолу и в тесния коридор започна касапница. За да избегнат евентуален рикошет и да не бъдат наранени цивилните граждани, които се намираха долу, Ся Яо и неговите колеги не можеха да използват огнестрелното си оръжие.  Наложи им се да си послужат с полицейските палки и юмруците си в опит да спрат петте едри мъже. Двама от здравеняците като видяха прекрасните очи, нежната кожа и младото тяло на Ся Яо, предположиха, че той може да е новак и се втурнаха първо към него, разчитайки, че с тежки удари ще могат да си проправят път навън. 

Неудържим/ Advance Bravely /盛势 (BG превод)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin