Bölüm 10: Bedel Ödetmek

1.8K 141 30
                                    

♪ Ruelle | Live Like Legends

― ― ―

"Oraya ulaştığımızda benden önce içeri girersen, o motoru unut, Ash. Anlaştık mı? Gerçekten o motoru gözünün önünde patlatırım."

Kıyafetindeki iletişim sisteminden onu azarlamakta olan Tony'ye güldü Ashley, "Tamam, baba," diye cevapladı onu alayla. Tony ise onun telaştan uzak ve rahat haline gülümsedi ve navigasyon sistemine dikkat ederek yola devam etti.

Kısa bir süre sonra tesiste kendilerinden haber bekleyen Steve ve diğerleri ile bağlantı kurup verilerin gönderildiği kaynağa ulaştıklarını belirterek motoruyla patinaj yapıp motordan inen Ashley'e baktı. "Bu motoru seçmem iyi olmuş," dedi zırhının yüz kısmını açarak. "Sana yakıştı, gerçi güzele her şey yakışıyor."

Ashley, alayla gülüp gözlerini devirdi ve başındaki kaskı çıkardı, kıyafetinin başlığı planladıkları gibi çok işlevliydi ve dünyada bulunan her türlü motor kaskından çok daha sağlamdı. "Biliyorum, biliyorum. Yalan yok, gerçekten güzelim."

Zırhın yüz kısmı kapanırken Stark havalandı ve elektroniğe dönen sesi, birkaç kelime sarf etti. Ashley ise "İçeri girelim" kısmından sonrasını umursamayıp tekrar kaskını başına yerleştirdi. "Önden buyur, Stark." diye mırıldandı motoru çalıştırırken.

Tony, kapıya yaklaşıp arada birkaç - en fazla beş - adımlık bir mesafe bırakarak birkaç füzeyi kapıya ardı ardına gönderdi, fakat kapıda açılmasına yardım edebilecek kadar büyük bir hasar yoktu. motoru kenara bırakıp kaskını maske konumuna geçiren Ashley ise kendi dijital asistanına seslendi. "Karmen, kapının yapıldığı maddeyi ve parçalama yöntemlerini analiz et."

"Analiz ediliyor, efendim. Kapı kurşun ve adamantiyum elementlerinin karışımından elde edilmiş. Eğer iki sürgü arasındaki zayıf noktayı bulup orayı yeterli güç ile dürterseniz kapı açılacaktır."

Tony, duyduklarıyla Ashley'e baktı ve "Arkama geç, Adams," diyerek kaskının yüzünü tekrardan indirdi. Jarvis'ten kapıdaki zayıf noktayı bulmak üzere kızılötesi tarama isterken, uygun patlayıcı bulmaya çalışıyordu. Jarvis, Tony'yi zayıf bölgenin konumuna dair bilgilendirdikten sonra Iron Man patlayıcıları tam konuma gönderip kendini Ashley'in üzerine siper etti.

Kalın olduğu dışarıdan belli olan kapının tam anlamıyla içinden gelen bir sesten sonra sürgüleri birbirine bağlı tutan kollar zayıfladı ve kapı, ağır ağır açıldı. Alayla birbirine gülen ikili, Tony önde olmak üzere birbirinin peşi sıra içeri girdi. Etraf karanlıktı, Tony eliyle etrafa ışık tutuyor ve mekanı analiz ediyorken, Ashley olası tehditlere karşı gece görüşünü aktifleştirmiş, tetikte duruyordu. Birkaç dakika yürüdükten sonra Ashley sıkılarak Karmen'e seslendi.

"Karmen, verilerin kaynağının tam konumunu bulma konusunda ne alemdeyiz?" Karmen'in elektronik sesi Ashley'in kulaklarına ulaşırken, Ashley kaşlarını çatarak gözlerini kıstı, karanlık, görmesini engelliyordu. "Binanın sistemine girip ışıkları aç, Karmen, derhal."

Ashley'in komutuyla bina aydınlanırken, Tony ise binadan aldığı verileri incelemekle meşguldü. Karmen'in sisteme girişiyle Ashley hızlıca almakta olduğu en kuvvetli sinyale ilerledi, siyah ofis masasının üzerinde bir defter ve bir dizüstü bilgisayar masanın üzerinde duruyordu. "Dosyalara ait aldığım en güçlü sinyal, tam önünüzde duran bilgisayardan yayılıyor, patron. Erişmeyi denedim ancak sizin yetkinizi kullanıp deşifre kodlarını her seferinde engelliyor."

OBSIDIAN: Stark's DaughterWhere stories live. Discover now