Bölüm 18: Tatil Yalan Oldu

1.1K 96 5
                                    

"Jarvis, ne oluyor? Sistemleri kapat, hemen! Kim bu orospu çocuğu?!"

"Jarvis, ne oluyor? Sistemleri kapat, hemen! Kim bu orospu çocuğu?!"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Bu GIF'i ikinci kez kullandığımın farkındayım ama çok güzel.)

Tony, endişe ve sinirle karışık bir ses tonuyla bağırırken, Ashley saatinden çıkmış olan hologram ekrandaki kodları inceliyordu. Kızın kaşları çatılmış ve yüzü asılmıştı. "Laboratuvara gidelim," dedi babasına dönerek. "Benim laboratuvarım Adkyn'in kontrolünde, ona henüz erişememişler."

Tony, kızını başıyla onaylayarak hızlıca önüne geçti ve merdivenlere yöneldiler, laboratuvarın kapısının önüne geldiklerinde Ashley babasının önüne geçmiş ve cam kapının sağ tarafında yer alan tarayıcıya şifresini girmişti, kapı "Hoş geldiniz, Bayan Stark," diye açıldığında ikili, hızlı adımlarla içeri girmişti.

Ashley, ciddi bir sesle Adkyn'e seslenerek talimat vermeye başladı. "Adkyn, Karmen ve Jarvis'e saldıranları bulmak üzere çalışmaya başla ve acil olarak, derhal, Stark Güvenlik Protokolü Alfa 178.9'u aktifleştir. Sistemlerini koruma altına al, evi ve üsteki laboratuvarları kırmızı seviye güvenlik tehdidi ile kilitle. Ben veya babam dışında kimsenin laboratuvarlara ve eve girmesine müsaade etme, aynı şekilde sistemler, protokoller, çalışma kayıtlarını da kilitle. Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız."

Ashley'in krize karşı olan soğukkanlılığı ve ne yapacağını bilir tavrı, Tony'nin kızına olan hayranlığını fark etmesi ve gururla gülümsemesine sebep olmuştu. Dönen sandalyeye oturup karşılarına getirdiği ekranlardan üs, laboratuvarlar, Yenilmezler'e ait ekipmanlar, ev ve diğer önemli şeylerin korumasını takip etmek amaçlı onları sesli uyarıya geçirdi Tony, ardından aklına gelen kişiyle gözlerini açarak Ashley'e baktı.

"Pepper," dedi büyük Stark, kızına bakarak. Ashley, yüzünde beliren endişeyi kontrol altına alırken yapay zekasına seslendi. "Adkyn, VPP-179.3 Omega Protokolünü aktifleşir ve bize acil olarak Pepper Potts'u bağla."

"Ashley? Her şey yolunda mı, neler oluyor?"

Pepper'ın nazik ve ince sesinin, fark edilebilir bir şaşkınlık barındırdığını hisseden Tony, eşinin hiçbir şeyden haberdar olmadığını anlamış ve kasılmış vücudunu rahat bir nefes eşliğinde dönen sandalyeye bırakmıştı. Ashley, ciddi bir sesle Pepper'a durumu özetlemek üzere hologramları kenara savurdu ve turuncu saçlı kadının ekranda beliren görüntüsüne odaklandı. "Pepper, şu an benim ve babamın, senin sakin kalmana ve güvende olmana ihtiyacımız var."

Genç Stark'ın ciddi ses tonu ve dudaklarından dökülen kelimeler, kadının endişelenmeye başlaması için yeterliydi. Cümlelerini toparlamak için derince nefes alan Ashley'e baktı ve mavi gözleri, kızın gri gözleri ile kesişti. "Ash, neler oluyor?"

Derin bir nefes aldı, hızlı, soğukkanlı ve kararlı bir şekilde konuşmaya başladı genç kız. "Jarvis ve Karmen, bilinmeyen bir kaynak tarafından saldırıya uğruyor, Pepper. Adkyn, yani bana bırakılmış olan yapay zeka, birkaç saniye içerisinde senin bulunduğun evin kontrolünü ele alacak, evin içindeki kameralar ile seni anlık olarak görebileceğiz. Adkyn, orada çevrim içi olduğu an, sana kendisini belli edecek. Evi, daha önce senin için kurduğum bir güvenlik protokolünün Omega seviyesi ile kilitliyorum; Steve, Natasha, Clint, Bruce, Bucky, Sam, ben ve babamın kullanmakta olduğu tanımlı araçlar dışında eve yaklaşan herhangi bir birim algılandığı anda, Adkyn, onları püskürtecek.

OBSIDIAN: Stark's DaughterWhere stories live. Discover now