Bölüm 59: Seni Görmek Güzeldi

436 43 4
                                    

Üç Ay Sonra
Ashley Stark'ın Evi
San Francisco

"Bünyeme sabır eklemek için çalışsam iyi olur," diye homurdanarak, beyaz mermerden yapılmış merdivenleri tırmandı. "Nyks?" diye seslendi yapay zekasına.

"Buradayım, Stark." cevabıyla başını salladı ve bileğindeki saatin ekranında parmaklarını gezdirdi. "Lanet olası protokoller, bir türlü bitmiyor," diye söylendi ve kendini geniş koltuğa attı.

Kendisine ait olan yapay zeka Nyks'i yaratmasının üzerinden üç ay, babasından ayrı olarak bir eve çıkmasının üzerinden iki ay geçmişti.

San Francisco'da ayrı bir eve yerleşmesinin sebebi elbette babası ve kardeşinden sıkılıyor olmasından kaynaklanmıyordu.

Aslında bunu neden yaptığına dair kendisinin de bir fikri yoktu, sadece yapmıştı. Tony ve Peter'ın kendisine hediye olarak tasarladıkları cep telefonunu arka cebinden çıkarırken, kısa sürede telefon kullanma alışkanlığı edindiğini fark etmişti.

Eh, teknoloji dehası Tony Stark ve en az onun kadar zeki oğlu Peter Parker Stark tarafından tasarlanmış bir telefonu kullanmaması için hiçbir sebep yoktu. "Günaydın," dedi telefonu açıp hoparlöre alırken.

"Gün aymadı, saçmalıyorsun," şeklinde gelen cevaba güldü Ashley. "Eğer New York'taki tüm barları turladıysan, aymamış olması gayet doğal, Pete. Aslında o barları turlamış olman yasalara aykırı, bana rüşvet vermek zorundasın." diye yanıtladı kardeşini.

Karşısında hoparlörden yükselen tuhaf bir homurtu sesiyle kaşlarını çatmıştı. "Bugün kendine dikkat et, Ash," dedi Peter, huzursuz ve ciddi bir sesle. "Beni rahatsız eden bir şeyler var."

"Nyks, onu duydun," diye karşılık verdi Ashley. "Tüm güvenlik önlemlerini devreye sok."

"Tamamladığın tüm güvenlik protokolleri devrede," yanıtıyla, yanaklarını şişirdi ve derin bir nefes verdi. "Sorun ne, Örümcek?" dedi kardeşine. "Ne rahatsız ediyor seni?"

"Bilseydim, şu an yanında olurdum. Bilmiyorum, belki de saçma bir kuruntu sadece, ama Örümcek hislerim pek yanılmaz." diye cevap verdi Peter, Ashley ise bu cevaba gülmüştü. "Hatırladığım kadarıyla geleceği göremiyordun, radyoaktif Örümcek," dedi alayla.

"Sahiden, babamla sen ne yapıyorsunuz o evde? Acaba taşınmakla hata mı yaptım?" diye söylendi. "Taşınmandan ne ben, ne de babam memnun değiliz. Yani hala geri dönebilirsin." diye cevap verdi Peter, sesinden gülümsediği anlaşılıyordu.

"Bunu sonra konuşuruz," derken, Ashley de gülümsüyordu. Peter'ı uyuması için azarladıktan sonra telefonu kapattı ve ayaklarını koyduğu mermer masaya bıraktı, karşısında duran dev ekran televizyonu açtıktan sonra haberlere göz gezdirmeye başladı.

Mutfağa gidip içecek bir şeyler alırken, çıkan haber ile kaşlarını kaldırıp ekrana dikkat kesilmişti. "Nyks, şu haberi başa sar."

Kahvesini de alıp koltuğa tekrar oturduktan sonra, söylenen tüm sözleri dikkatle dinledi. "HYDRA'nın yıkılmadan önce barındırdığı en tehlikeli adamı ve demir yumruğu olan Kış Askeri, namı diğer James Buchanan Barnes, San Fransisko yakınlarında görüldü. Kontrolünü kaybetmiş tarzda hareketler sergilediği ve yüksek derecede tehlike arz ettiği belirtilen Barnes'ı gören herhangi bir kişinin, emniyet güçleri ile acil iletişime geçmesi, tüm vatandaşlar için hayati önem taşımaktadır..." şeklinde devam eden haber ile, Ashley, Peter'ın hisleri konusunda yanılmadığını anlamıştı.

"Nyks, Stark Güvenlik Protokolü Omega 369.9'u acilen devreye sok," derken, ayağa kalkmış, giyinme odasına doğru gitmişti. "Bir de unutmadan, zırhımı aktifleştir."

OBSIDIAN: Stark's DaughterWhere stories live. Discover now