Bölüm 61: Anlamıyorsunuz ve Anlayamazsınız

440 45 33
                                    

― ― ―

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

― ― ―

♪ Imagine Dragons | Demons

― ― ―

İki Gün Sonra
Senato Mahkemesi
Washington, D.C

"Duruşma başlamıştır, dikkatinizi rica edebilir miyim, Bayan Stark?" diyen Senatöre, sahip olduğu en yapmacık gülüşü sunmaktan çekinmemişti Ashley Stark.

"Başlayın lütfen," dedikten sonra ellerini masaya bırakarak gözlerini karşısında oturmakta olan jüriye dikti. "İşte geliyor," diye mırıldanarak Senatör Stern'ün konuşmasına odaklandı.

Tony ile Pepper, Ashley'in yapacaklarını az çok tahmin edebiliyorlardı. Pepper, bunun sonuçları için endişelenme görevini üstlenirken, Tony, kızına güvenmeyi ve ona destek çıkmayı seçmişti.

"Geçtiğimiz günlerde, San Francisco'daki evinizi kendi isteğiniz ve iradeniz ile patlattığınız doğru mu?" İlk sorunun gelişiyle, salon sessizleşerek, bakışlarını genç Stark'ın üzerine kilitledi.

"Olayın sebeplerini görmezden gelerek, sadece eylemlerimden mi sorumlu tutuyorsunuz beni?" derken, yüzündeki kararlı ifade, bıçak kadar keskin bakışlarıyla birleşiyordu.

"Sadece soruyu cevaplayın, Bayan Stark." Senatörün gülümsemesi, soğukta kalmış bakır kablo kadar gergin sinirlerinin patlama aşamasına gittikçe yaklaşmasına sebep oluyordu.

"Evet, doğru." diye cevapladı Senatörü, gür bir sesle.

"Peki, bu işlemi yaparken, çevrenizde sivil olup olmadığına dikkat ettiniz mi?" diye devam eden Senatöre, "ciddi misiniz siz" der gibi baktı ve güldü Ashley. "Senatör, bu işlemi yaptırdığım programın dünyada üretilen ilk ve tek yeni nesil yapay zeka olduğunu göz önünde bulundurursanız, bu gereksiz sorularla vakit kaybetmeyiz."

"Bunu, evet olarak alıyorum." diyen Senatöre gülümseyerek gri saçlarını karıştırdı. "Pekala, savunmanızı dinleyebiliriz."

Gözündeki elektronik gözlükleri çıkarıp cebine koydu ve ayağa kalktı, sandalyesini geriye ittirirken tüm salonun bakışlarını üzerinde hissediyordu. "Patlamanın yaşanmasından yaklaşık otuz altı dakika önce, ulusal kanalda yayınlanan "Kış Askeri" başlıklı habere dikkatinizi çekmek isterim, patlamaya ev sahipliği yapan San Francisco yakınlarında görüldüğü belirtildi. Tedbirli olmak adına evimin güvenliğini yükselttikten sadece üç dakika sonra bahsi geçen şahsın, evime girebilmek için saldırıya geçtiğini bu kamera görüntülerinden de ispatlayabilirim." dedikten sonra, birkaç saniye sessiz kalarak etrafa göz attı.

OBSIDIAN: Stark's DaughterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin