Suç Çetesi - 42. Bölüm / "Yeni Şehir"

43K 1.6K 395
                                    

Şehrin ünlü çetesi dağıldı mı?

Son sekiz aydır giderek pasifleşen Barlar Sokağı Sekizlisinden hiçbir grup üyesine rastlamak son zamanlarda mümkün değil. Çete lideri olarak bilinen Hanzade’nin cezaevinden Anıl Hancızade’nin kızı olan on dokuz yaşındaki Avşar Hancızade’yi kaçırmasından beri hiçbirinden haber alınamıyor. Kaçırma olayı öncesinden de eylemlerine ara veren çetenin dağıldığı düşünülüyor.

Aralarını Mafya kızı mı bozdu?

Git gide daha çetrefilli hale gelen Avşar olayı, çetede daha önceden yankı uyandırmış olsa gerek. Soygun ve yaralama suçlarından on iki sene hüküm sürecek olan Avşar Hancızade’nin daha önceden çeteye karışmış ve bu suçları “intikam” başlığı altında onlar adına işlemiş olabileceği konuya yeni soru işaretleri getirdi. Dağılan çetenin liderinin Hancızade’nin kızıyla iş birliği içinde olması da hala merak konusu.

Türk asıllı Mafya lideri Anıl Hancızade’nin kızı onlar adına mı çalışıyordu?

Levent Keskinkılıç cinayetinden dolayı müebbet cezasına çarptırılmış olan Anıl Hancızade’nin adı bir süredir gizli tutulmaktaydı. Bazı kaynaklara göre, bu süreç içinde kızının onlardan haber alamaması ve intikam için çeteye girmiş olabileceği de seçenekler arasında.

Polis teşkilatı yeniden ayaklandı.

Son günlerde gündeme gelen yeni deliller aleyhinde soruşturulma savcılık tarafından yeniden açılmış bulunmakta. Kafalarda Anıl Hancızade’ye komplo mu kuruldu? Sorusu yer alıyor. Eğer bu bir komplo ise, karısı ile beraber yedi aydır cezaevinde olan mafya lideri devlete tazminat davası açabilecek. Firari kızının ise nerede olduğu hala merak konusu.

Merkezi Cezaevine dava.

Bilinen kaynaklara göre, Barlar Sokağı çetesinin lideri Hanzade tarafından komuta edilen helikopterin göz göre göre hapishane avlusuna kadar inebilmesi yönetimdeki çatlakları derinleştirdi. Kaçırılma olayı esnasında hapishanede işlenen cinayetler ve saklanan diğer ölümlerden kim sorumlu tutuluyor? Anlaşılan cezaevi ipleri gevşetmiş.

Havaalanında sıramızı beklerken Koray’la beraber resimlerimizin basılı olup hakkımıza haber yapan gazetelerin hepsini okuduk. Bu da tüm gazeteleri okumak zorunda kaldığımız anlamına geliyordu. Bizimle beraber tam yanımızdaki yaşlı kadında o haberleri okuyor fakat ah vah edip lanet okuyarak andığı isimlerin yanında oturduğunu henüz bilmiyordu.

Tam karşımızdaki televizyondan haberleri takip etmeye başladım. “Baba kız buluşması” haberini kim bulup çıkarttı bilmiyordum ama iki gündür benim hapishane avlusunda “Baba!” diye yırtınıp koşmam görülüyordu. Uzaktan çekildiği için görüntü net değildi. Hapishane müdürüyle beraber şüpheleri üzerine çeken bazı isimler görevlerinden atılmıştı ve haklarına da dava açılmıştı.

Benim babamla tellerin ardındaki buluşmam ve askerlerin kafamıza silah dayaması bulanık da olsa reyting almıştı sanırım. Benim hapishaneden kaçmam sorun değildi, sorun hapishane yönetimiydi ve bu da şehri sarsmıştı.

Koray piçine helikopteri avluya sokmamasını söylemiştim!

Ama kıçımda ve ayak tabanlarımda binlerce cam parçası olduğu için çatıya çıkmam mümkün değildi. O da avluya kadar inmek zorunda kalmıştı. Olayı geç uyanan askerler bile görevlerinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmişti. Hemen topu yönetime atan askerler hapishanede o sırada cinayet işlendiğini duyurmuştu.

Suç ÇetesiWhere stories live. Discover now