5★'Hipogrifler'★

8.6K 719 258
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✯★✯

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✯★✯

Hagrid'in Yasak Orman'ın kıyısındaki kulübesine giden meyilli çimlik alandan ilerlerken çıtımı çıkarmadan yürüyordum. Bu derse Slytherin'lerle birlikte giriyor olmam gerektiğini, ancak önümde çok tanıdık üç sırtı gördüğüm zaman anladım. Malfoy, Crabbe ve Göyle'a heyecanla bir şeyler anlatıyor, ikisiyse kıkır kıkır gülüyordu.

Hagrid sınıfını kulübesinin önünde bekliyordu. Köstebek derisi paltosunun içinde, yanında Fang'le durmuş, ders başlasın diye sabırsızlanıyormuş gibi görünüyordu. "Hadi, hadi bakalım, yürüyün!" diye seslendi sınıf yaklaşırken. "Bugün size sıkı bir sürprizim var! Çok iyi ders olacak! Herkes burada mı? Tamam, peşimden gelin!" Hagrid ağaçların kıyısından yürümeye devam etti ve beş dakika sonra kendimizi bir tür padokun dışında bulduk. İçinde hiçbir şey yoktu.

"Herkes buraya, çitin çevresine toplansın, hadi bakalım!" diye seslendi Hagrid. "Tamam, görebileceğiniz bir yerde durun. Şimdi, önce kitaplarınızı açsanız iyi olur."

"Nasıl?" dedi Draco Malfoy soğuk ve bir uyuşuk sesle.

"Ha?" dedi Hagrid.

"Kitaplarımızı nasıl açıyoruz?" diye tekrar etti Malfoy. Canavar Kitap: Canavarlar 1 çıkardı, kapalı dursun diye uzun bir iple bağlamıştı. Diğerleri de kitaplarını çıkardılar; bazıları kitaplarını Harry gibi kemerle bağlayıp kapatmışlardı; bazıları dar çantalara tıkmışlar, bazılarıysa eşek ataşlarıyla sıkı sıkı kapatmışlardı. "Kimse, kimse kitabını açmayı başaramadı mı?" dedi Hagrid, çökmüş bir halde. Bütün sınıf hayır anlamında başını salladı.

"Ben açtım, Profesör Hagrid." dediğimde, Hagrid sevinçle bana baktı. "Peki, nasıl yaptın Marie?"

"Onları okşamanız gerekiyor," dedim, sanki bu dünyanın en bariz şeyiymiş gibi. "Bakın..." Harry'nin kitabını aldım ve onu kapalı tutan kemeri çıkardım. Kitap ısırmaya hamle etti, ama hızlıca parmağımı sırtından aşağı gezdirince titredi ve açılıp elinde sessizce durmaya başladı. Yeniden kitabı Harry'e veririp kısaca ona göz kırptım, elimden kitabı aldığında yüzü bir domates gibi kızardı.

Harry Potter ve Kızıl KahinWhere stories live. Discover now