40★'Hazine'★

5.2K 457 55
                                    

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

✯★✯

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

✯★✯

"Benden bir şey saklıyorsun." dedi Pansy gözlerini kısmış bana dik dik bakarken.

"Ne?" dedim şaşırarak, ellerimi önümde birleştirip ona anlamayarak baktım. "Bunu da nereden çıkardın, anlayamadım."

"Bilmiyorum ama dün yatakhaneye geç saatte döndün ve neler olduğunu anlatmadın bile. Bu sabah bir anda ortadan kaybolmanı geçtim, tuvalete gitme bahanesiyle yanımdan ayrıldığında bir saat sonra geri döndün." Kollarını göğsünün üzerinde birleştirmiş, dik dik bakan ve ayrıca yargılayıcı; sert bir tonda konuşan Pansy kesinlikle korkutucuydu. "Şimdi öt bakalım, neler çeviriyorsun sen?"

"Bir şey çevirdiğim yok, Pans." dedim gözlerimi kaçırıp sırtıma çantamı takarak oturduğum banktan kalktım. "Fazla soru sormazsan sevinirim ve benim kütüphaneye gitmem gerek."

"İyi de bugün tatil." diye bağırdı arkamdan, yüzümde gülümseme oluşurken, "Biliyorum." dedim.

Sonunda kütüphaneye geldiğimde neredeyse boştu, birkaç Ravenclaw öğrencisi dışında kimse yoktu. Çantamdan bırakacağım kitapları çıkarırken rafların arasında dolanmaya başladım, amacım kitapları yerlerine geri koymak ve işte az sonra görürsünüz canım...

Elimde son iki kitap kaldığında geçtiğim rafların bir tanesinde Harry ve arkadaşlarını gördüm. Harry'nin yüzü bana dönüktü, Ron ve Hermonie'nin ise sırtı bana dönük olduğundan beni fark etmemiştiler. Elimde ki Bitki Bilimi kitabını rafa sessizce koyarken Harry ile göz göze geldim. Boş elimle ona el sallayıp gülümsediğimde yüzünde tebessüm oluştu.

"Sen nereye bakıyorsun, dostum?" diyen Ron ile birlikte anında raflardan birinin arkasına saklandım. Nefesimi yakalanma korkusuyla tutarken, Harry, "Hiç... Gözüm dalmış." dedi, Ron yeniden önüne döndüğünde hızla oradan sıvışıp kütüphanenin en ıssız bölümü olan Astronomi tarafına yöneldim.

Elimde ki son kitabı yerine bırakmak için parmaklarımın ucunda yükselmem gerekiyordu ama buna gerek duymadan arkamdan biri belime kolunu sarıp diğer eliyle elimde ki kitabı alıp yerine yerleştirdi. Ben sessizce kıkırdarken arkamdan bana sıkıca sarılarak yanağıma yanağını sürttü.

Harry Potter ve Kızıl KahinKde žijí příběhy. Začni objevovat