89★'Quidditch Seçmeleri'★

2.4K 315 67
                                    

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

✯★✯

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

Hafta içi yapılan İksir dersleri boyunca Harry'den hemen sonra sınıfın ikincisi olarak devam ettim, öyle ki dördüncü derslerimizin sonunda Slughorn Harry ve benim kadar yetenekli birine çok nadiren öğretmenlik yaptığını söyleyerek Harry'nin ve benim yeteneklerimiz hakkında sayıklamaya başlamıştı. Ancak ne Ron, ne Hermione, ne Blaise, ne de Draco bu konuda pek de memnun değillerdi.

Öngördüğüm gibi, altıncı yılın boş zamanları Pansy'nin düşündüğü gibi mutluluk dolu gevşeme saatleri değil, bizlere verilmiş olan yüklü miktarda ev ödevinden geri kalmamaya çalışılan zamanlardı. Sanki her gün sınavlarımız varmış gibi çalışmakla kalmayıp, üstelik dersler eskisinden daha fazla çalışmamızı talep eden bir haldeydi.

Sözsüz büyüler artık sadece Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinde değil, Muska ve Biçim Değiştirmede de isteniyordu. Sıklıkla sınıf arkadaşlarıma ortak salonda veya yemek zamanlarında baktığımda, yüzlerinde sanki aşırı dozda Kaka-Olduğunu-Bilirsin-Sen almış gibi morluk ve gerginlik görüyordum; fakat onların büyülü sözleri yüksek sesle söylemeden sihir yapmakta gerçekten zorlandıklarını biliyordum da.

Seralarda dışarıda olmak bir rahatlıktı; Bitkibilim de şimdiye kadar olandan daha tehlikeli bitkilerle uğraşıyorduk, fakat en azından Zehirli Tentacula bizleri arkadan beklenmedik biçimde yakaladığında hala yüksek sesle küfür etmemize izin veriliyordu.

Hafta sonu kahvaltıyı yapmamın ardından boş saatimi kütüphanede geçirmek için ayaklanmışken, bir an da Pansy tarafından yakalanmış ve kütüphanenin tam tersi olan Quidditch sahasına gitmeye zorlanmıştım. Açıkçası Gryffindor takım seçmelerine Slytherin'li arkadaşımın beni neden götürdüğünü anlamış değilim.

Stadyuma giden serin ve puslu yolda kolumu ondan kurtarıp, "Tam olarak neden beni Gryffindor Quidditch takım seçmelerine doğru çekiştirdiğini anlamış değilim." dedim göğsüme bastırdığım kitapları sıkıca tutarak. "Özellikle ben takıma girmek gibi bir düşünceye kapılmamışken... yoksa yaptım mı?"

Pansy gözlerini devirip, "Sadece izlemek istiyor olamaz mıyım?" diye sordu basitçe.

Ona yan yan bakıp, "Bana bir bakar mısın?" dedim ciddiyetle. "Anlımda enayi yazıyor da ben mi fark etmedim? Şu an da Gryffindor için ayrılmış sahaya gidiyoruz ve hatırlatmam gerekir ki sen bir Slytherin'sin!"

Harry Potter ve Kızıl Kahinحيث تعيش القصص. اكتشف الآن