58★'İtiraflar'★

3.8K 366 74
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 Medyada ki gife tek ölen ben değilim, değil mi?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Medyada ki gife tek ölen ben değilim, değil mi?

✯★✯

Dolores Umbridge'in büyük bir fotoğrafı, ağzı kulaklarında gülümseyerek, manşetin altından bize usulca göz kırpıyordu.

BAKANLIK EĞİTİM REFORMUNA GİDİYOR/ DOLORES UMBRIDGE İLK YÜKSEK MÜFETTİŞ

"Umbridge - Yüksek Müfettiş mi?" dedi Harry kasvetle. Henüz yarısını yediği kızarmış ekmeği parmaklarının arasından kaydı. "Bu da ne demek?"

Gazeteyi kapıp yüksek sesle okumaya başladım. "Sihir Bakanlığı dün gece şaşırtıcı bir hamleyle, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda emsali görülmemiş türden bir denetim sahibi olmasını sağlayacak yeni bir kanunu kabul etti. Bakan 'Son zamanlarda Hogwarts'ta olanlardan gittikçe daha çok rahatsızlık duymaya başlamıştım,' dedi. Bakan'ın ikinci Asistanı Percy Weasley. 'Şimdiyse, okulun istemedikleri bir yöne doğru gittiğini düşünen endişeli ailelerin kaygılarını dikkate alıyor.' Bakan Cornelius Fudge, büyücülük okulunda ilerleme kaydetmek için geçtiğimiz haftalarda yine yasal düzenlemeye başvurmuştu. Daha önce, 30 Ağustosta, görevdeki Müdür'ün herhangi bir derse öğretmen adayı bulamaması halinde onun yerine Bakanlık'ın uygun birini seçmesini sağlayan Yirmi İki Numaralı Eğitim Kararnamesi çıkarılmıştı. 'Dolores Umbridge, Hogwarts'taki öğretmenlik görevine işte böyle getirildi,' dedi Weasley dün gece. 'Dumbledore kimseyi bulamayınca, Bakan, Umbridge'i atamıştı, tabii ki kendisi anında büyük bir başarı gösterdi -' "

"Ne göstermiş, ne göstermiş?" dedi Harry yüksek sesle.

"Dur, dahası da var," dedi Hermione acı acı. "Lütfen devam et, Black."

" '- anında büyük bir başarı gösterdi, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinin öğretiminde devrim niteliğinde değişiklikler yaptı ve Hogwarts'ta olanların içyüzü konusunda Bakan'a kaynağından bilgi akışı sağlamaya başladı.' "Hogwarts Yüksek Müfettişliği denen yeni bir mevkinin yaratılmasını sağlayan Yirmi Üç Numaralı Eğitim Kararnamesi ile Bakanlık, bu son işlevi resmileştiriyor. 'Bu, Bakanın kimilerince Hogwarts'taki düşen standartlar olarak tanımlanan durumla başa çıkma planının yeni ve heyecan verici bir safhasını oluşturuyor,' dedi Weasley. 'Müfettiş, diğer eğitmenleri teftiş etme ve hepsinin yeterli nitelikte olup olmadığını denetleme yetkisine sahip olacak. Profesör Umbridge'e öğretmenlik görevine ek olarak bu görev de teklif edildi ve sevinçle bildiririz ki, kendisi bu teklifi kabul etti.' Bakanlık'ın attığı bu yeni adımlar, Hogwarts öğrencilerinin ailelerinden büyük destek gördü.

Harry Potter ve Kızıl KahinWhere stories live. Discover now